Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Man patīk Ukraina, man patīk Kijeva"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bagatskis: "Man patīk Ukraina, man patīk Kijeva"
Ainars Bagatskis: divi triumfi pēc kārtas Ukrainas Superlīgā
Foto: www.isport.ua

"Manuprāt, Rolands Freimanis ir iespaidīgi progresējis, pārgājis jaunā līmenī. Viņš izdarīja visu, kā vajag. Aizvadīja labāko sēriju pret mums. Jā, viņam arī agrāk izdevās labas spēles, piemēram, pret Teletoviču sameta 26 punktus, taču tas notika epizodiski," otro gadu pēc kārtas izcīnot Ukrainas titulu basketbolā, Kijevas "Budivelnik" galvenais treneris Ainars Bagatskis teica daudz labu vārdu gan par savu klubu, gan Južnijas "Himik" basketbolistiem.

Ainars Bagatskis, "Budivelnik"

"Ceturtā spēle bija nervoza. Kvalitatīvs basketbols tika spēlēts vienīgi brīžiem, taču komandas sitās par uzvaru. Tiesa, mēs kāvāmies baltos cimdos. Južnija mums sameta visu no groza apakšas, bez piepūles. It kā labi nospēlējām trīs minūtes otrajā ceturtdaļā, vajadzēja mierīgi iet un spēlēt, taču pēc tam sākām “peldēt”. Acīmredzot, sajutām šampanieša garšu.

Južnija noķēra savu spēli. Šulers, Treviss un Freimanis darīja ar mums visu, ko gribēja. Labi, ka mūsu rindās atradās Sammers, kura nestandarta darbības uzbrukumā un aizsardzībā salauza spēles gaitu. Galotnē sākās šūpoles. Mēs uzvarējām. Južnija pamatoti tika uzskatīta par sērijas favorīti. Nejauka komanda. Viņiem tiešām izveidota komanda, desmit spēlētāji, kuri nes rezultātu.

Citēšu komandas ārstu, kurš te strādā desmitiem gadu. Viņa dzīvē nav bijis gadījuma, kad visi spēlētāji strādā, pateicoties pretsāpju līdzekļiem. Esmu jau aizmirsis, kad pēdējo reizi trenējāmies. Par mūsu labāko treniņu kļuva atpūta. Nenodarbojāmies ar visādām muļķībām – meditāciju, motivāciju, video klipiem. Mēs vienkārši ļāvām puišiem atpūsties, atslogojām viņus. Viņi ir lieli puikas, viņi saprot, kāpēc šeit atrodas, viņus nevajag papildus noskaņot.

Pirms fināliem Drozdovs aizvadīja divus treniņus. Minards – nevienu! Tie ir divi atslēgas spēlētāji. Turpretī pret Južniju visi izrādījās gatavi, visi nikni, nejauki. Visas spēles ritēja punkts punktā un visu izšķīra nianses, veiksme. Pēc otrās spēles, kuru zaudējam viena (Freimaņa) metiena dēļ, sapratu, ka tas ir uz labu. Jo nezinu, kā izvērstos trešā spēle, ja rezultāts būtu 2-0 mūsu labā. Visi atradāmies uz koferiem, domās ļoti tālu. Jūs taču redzējāt, kā nospēlējām trešo ceturtdaļu. Pieredzējuši spēlētāji, ar finālu pieredzi, nodarbojās ar muļķībām.

Titulu nosargājām. Tas izrādījās ļoti grūti, jo zināms, ka aizstāvēt titulu ir daudz grūtāk. Južnijai paldies par pacietību, par izturību, viņi sarūpēja lielisku kauju. Beigās visu izšķīra detaļas, atsevišķas darbības. Tāpēc mēs uzvarējām.

Vai palikšu klubā? Esmu kaifā par Kijevu, par “Budivelnik”, par kluba bosu – man patīk viņa pieeja lietām. Gandrīz vienmēr (smejas). Neredzu nevienu būtisku iemeslu, lai te nepaliktu. Man patīk Ukraina, man patīk Kijeva (skaļi aplausi zālē).

Problēmas pastāvēja sezonas garumā. Kaut kas pietrūka, taču visu laiku turējāmies. Kāds teica, ka slikti nospēlējām Eirolīgā. Es tā neuzskatu. Mūsu boss dara visu, lai būtu tur, augstākajā līmenī. Vispār, nezinu, cik tālu tiktu Eirolīgā, ja uzvarētu pirmajā spēlē pret “Fenerbahce”. Domāju, tas būtu mainījis visu. Sezona tiešām izvērtās sarežģīta. Savainojumi, citi iemesli. Taču mēs izturējām.

Ar Latvijas izlasi strādāju piecus gadus. Šajos gados Rolands Freimanis ir audzis kā spēlētājs, kā cilvēks. Nav neviena iemesla, lai viņu tagad neizsauktu uz izlasi. Manā skatījumā, viņš ir iespaidīgi progresējis, pārgājis jaunā līmenī. Viņš pret mums spēlēja nejauki, darīja visu, kā vajag, parādīja finālsērijā labāko sniegumu. Jā, viņam bijušas labas spēles, piemēram, kad viņš iemeta 26 punktus pret (Bosnijas līderi) Teletoviču, taču tas notika epizodiski. Freimanis ir ļoti labs spēlētājs."

Izmantotie resursi:
Багатскис: "Известно, что защитить титул...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-05-14 14:09, pirms 10 gadiem
Nauda noteikti ir laba, bet notikumi valsti ir paralizejusi vietejo cempionatu un to redzesim nakamaja sezona (vasara) cik loti uz turieni brauks arzemnieki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-05-14 15:03, pirms 10 gadiem
Vai palikšu klubā? Esmu kaifā par Kijevu, par “Budivelnik”, par kluba bosu – man patīk viņa pieeja lietām. Gandrīz vienmēr (smejas)

Tur jau nedrīkstēja neko citu teikt

     [+] [-]

, 2014-05-14 15:06, pirms 10 gadiem
Vispār prieks, ka Ukraina novērtē mūsu spēlētājus, pretēji lielajam lācim, kur retais ko dara.

     [+] [-]

, 2014-05-14 15:22, pirms 10 gadiem
Ukraina un pašreiz tajā notiekošais diezvai normālam cilvēkam varētu patikt

     [+] [-]

, 2014-05-14 15:31, pirms 10 gadiem
Ja vēl neaizmirstam, ka noteikti patīk USD vai eiro (kā nu tur Ukrainā maksā), tad patiešām - kāpēc gan tur nepatikt?!

     [+] [-]

, 2014-05-14 16:36, pirms 10 gadiem
lacis67 rakstīja: Ukraina un pašreiz tajā notiekošais diezvai normālam cilvēkam varētu patikt
aizej un pasaki to putleram, lai pārtrauc okupāciju un situācijas destabilizāciju