Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Freimanis: "Pieņēmu pareizo lēmumu, aizbraucot no Latvijas"

Andrejs Siliņš

Freimanis: "Pieņēmu pareizo lēmumu, aizbraucot no Latvijas"
Rolands Freimanis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Šī ir vieta, kur varu koncentrēties tikai basketbolam un nekam citam. Paliekot Latvijā, domāju, ka nekas manā dzīvē nebūtu mainījies," portālam Sportacentrs.com stāsta spāņu vienības "Qalat Cajasol" latviešu basketbolists Rolands Freimanis, kuram būs nepieciešams aptuveni mēnesis, lai atgūtos no nesen gūtā pēdas savainojuma.

"Domāju, ka pēc kādām piecām nedēļām jau būšu gatavs atkal iet laukumā. Sezona šeit rit līdz maijam, pie tam pastāv iespēja, ka man būs jāpaliek pēc tam arī pie lielās komandas," Rolands atklāj, ka gūtais savainojums nav pārāk nopietns un ir optimistiski noskaņots atgriezties laukumā pēc iespējas ātrāk.

"Savainojos otrdienas vakara treniņā uz līdzenas vietas," atceras basketbolists. "Gāju caurgājienā uz grozu un sajutu lielas sāpes kreisās kājas pēdā. Sākumā domāju, ka tas nav nekas nopietns. Pēc treniņa aizbraucu uz slimnīcu pārbaudīt un tur atklājās, ka ir lauzts viens no pēdas kauliem. Tā esot tipiska sportistu trauma, bet man paveicās, ka nav jātaisa operācija, jo parasti bez tās neiztiekot."

"Šo sezonu pagaidām vērtēju ar plusa zīmi, jo esmu parādījis savu vārdu Eiropā. Nav svarīgi, kādā līmenī, jo tagad par mani Spānijā zina, un tas ir labi," Freimanis ir apmierināts ar līdz šim pavadīto laiku Seviļā. "Trenējos ar piekto spēcīgāko komandu ACB līgā, tā kā neko sliktu šeit neredzu. Jā, varbūt vienīgi gribētos uzspēlēt nedaudz augstākā līmenī, bet visam savs laiks un esmu izvēlējies pa karjeras kāpnēm iet lēnām un pacietīgi."

"Uzskatu, ka pieņēmu pareizo lēmumu, aizbraucot projām no Latvijas," secina spēlētājs. "Neko nenožēloju. Šī ir vieta, kur varu koncentrēties tikai basketbolam un nekam citam. Paliekot Latvijā, domāju, ka nekas manā dzīvē nebūtu mainījies - viss būtu pa vecam. Tagad man ir dota iespēja sasniegt augstus mērķus, un viss ir manās rokās."

22 gadus vecais Rolands Freimanis pēc VEF sporta skolas pabeigšanas profesionāļa karjeru iesāka Rīgas ASK vienībā, kļūstot arī par Latvijas čempionu 2007. gadā. Tiesa, pie teikšanas lielajā komandā Freimanis tika reti un pārsvarā spēlēja fārmkluba "ASK/Juniors" rindās. Pirms 2008./2009. gada sezonas Rolands pievienojās Rīgas VEF komandai, kurā, parādot atzīstamu sniegumu, izpelnījās uzaicinājumu uz Latvijas izlases treniņnometni.

No kandidāta 208 centimetrus garais spēka uzbrucējs kļuva par pilntiesīgu izlases dalībnieku un 2009. gada septembrī pārstāvēja izlasi Eiropas čempionātā Polijā. Lai gan Gulbenē dzimušais basketbolists laukumā tā arī neizgāja, pēc atgriešanās no turnīra Freimanis parakstīja līgumu uz vairākiem gadiem ar šobrīd vienu no spēcīgākajiem Spānijas ACB līgas klubiem Seviļas "Cajasol", kura fārmklubā tad arī aizvada šo sezonu.

 +12 [+] [-]

, 2010-02-14 18:05, pirms 14 gadiem
Freimanis: "Pieņēmu pareizo lēmumu, aizbraucot no Latvijas"

PILNĪGI PAREIZI!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-02-14 18:41, pirms 14 gadiem
Tikai diemžēl vienus 2-3 gadus par vēlu savācās. Būtu viņam tāda attieksme otrajā ASK gadā, viņš noteikti tagad jau vismaz ACB spēlētu. Vēl jau protams visu var atgūt, bet tas būs daudz grūtāk.

  +5 [+] [-]

, 2010-02-14 19:07, pirms 14 gadiem
Viņam viss izdosies, es to zinu

  +2 [+] [-]

, 2010-02-14 19:23, pirms 14 gadiem
Izskatās,ka būs beidzot savācies džeks un kļuvis par īstu profesionāli - vispirms basketbols un tikai tad klubi,ja vēlies spēlēt augstākajā līmenī

  +2 [+] [-]

, 2010-02-14 19:28, pirms 14 gadiem
Izsitīsies.. viss vel priekšā !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-02-14 21:52, pirms 14 gadiem
Viņš dzimis Gulbenē. Dzīvojot tur vislaik nezināju pat to

  +2 [+] [-]

, 2010-02-15 03:24, pirms 14 gadiem
Pasaules pasaulē..