Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Vecvagars nākamsezon, iespējams, spēlēs Paņevežā

Andrejs Siliņš

Vecvagars nākamsezon, iespējams, spēlēs Paņevežā
Kaspars Vecvagars aizvadīto sezonu noslēdza "Baltai" vienībā Kauņā
Foto: delfi.lt

Latvijas basketbola valstsvienības jaunākais dalībnieks, saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars vēl nezina, kur aizvadīs nākamo sezonu, taču pastāv reāla iespēja, ka tas būs Paņevežas klubā "Lietkabelis", kas spēlē Lietuvas čempionātā un Baltijas līgā.

"Pats vēl nemaz nezinu, kā viss būs nākamsezon," Kaspars atklāja, ka īsti skaidrības par to, kur aizsargs spēlēs jaunajā sezonā, nav. Tā kā Kauņas "Baltai" vienība, kas iepriekš veica "Žalgira" fārmkluba pienākumus, visticamāk, tiks izformēta, pastāv reāla iespēja, ka "Žalgira" jaunie spēlētāji, kāds ir arī Vecvagars, pievienosies Paņevežas "Lietkabelis" klubam. To aizvadītās sezonas laikā iegādājās Vladimirs Romanovs, kuram pieder arī "Žalgiris".

Situācijā, kad par simt procentiem nav skaidrības, kur spēlēt nākamsezon, Kasparam atliek vien turpināt darīt savu darbu: "Mans darbs ir trenēties un par to vēl neuztraukties, pārējais jāizdara aģentam. Līgums [ar "Žalgiri"] man vēl ir uz vienu gadu, tā kā - kur liks, tur spēlēšu."

"Apzinos, ka tajā līmenī ("Žalgirī" - A.S.) es vēl neesmu gatavs spēlēt 20 minūtes. Jebkurš var būt 11. vai 12. spēlētājs tur, bet - vai no tā ir baigā jēga? Varbūt esi "Žalgirī", saņem vairāk naudu, bet sēdi uz soliņa. Pēc tam, kad līgums beidzas, jāsāk viss no jauna," Kaspars uzskata, ka līdz augstākajam līmenim jātiek pakāpeniski. "Šobrīd labāk ir spēlēt zemākā līmenī, kur ir lielāks spēles laiks, vairāk iespēju izcelties, kaut vai spēlēt pret to pašu "Žalgiri" un uzvarēt viņus. Pēc tam tevi uztvers jau kā nopietnāku spēlētāju."

Aizvadīto sezonu Vecvagars sāka Lietuvas otrās līgas vienībā "Žalgiris-Sabonio krepšinio centras", kur 16 spēlēs vidēji 22 minūtēs guva 9,9 punktus, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas un atdeva 2,7 rezultatīvas piespēles. Sezonas vidū Kaspars pārcēlās uz Kauņas "Baltai", kur Lietuvas līgā vidēji 18 minūtēs guva 6,1 punktu un izcīnīja 2,7 bumbas, savukārt Baltijas līgas elitē 15 minūtēs 5,9 punkti un 1,2 bumbas zem groziem.

Nākamajā sezonā Paņevežas "Lietkabelis" vienībā spēlēs arī pieredzējušais latviešu centrs Kaspars Cipruss, kurš ar klubu līgumu parakstīja jau pavasarī.

Tuvākajās dienās portālā Sportacentrs.com intervija ar Kasparu Vecvagaru!

     [+] [-]

, 2012-08-13 15:31, pirms 12 gadiem
"Jebkurš var būt 11. vai 12. spēlētājs tur, bet - vai no tā ir baigā jēga? Varbūt esi "Žalgirī", saņem vairāk naudu, bet sēdi uz soliņa. "

Pareizi, nav jēga iet Kalnieša ceļu, redzējām, kas no viņa palicis pāri...

  +2 [+] [-]

, 2012-08-13 16:46, pirms 12 gadiem
Iespējams, Vecvagars, iespējams, nākamsezon, iespējams, spēlēs, iespējams, Paņevežā