Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Mejerim 9+5 dramatiskā zaudējumā ACB ceturtdaļfinālistei, Bagatskim kārtējā uzvara

Andrejs Siliņš

Mejerim 9+5 dramatiskā zaudējumā ACB ceturtdaļfinālistei, Bagatskim kārtējā uzvara
Mareks Mejeris
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Spānijas "Adecco Oro" jeb pēc spēka otrajā līgā latviešu basketbolista Mareka Mejera pārstāvētā "Knet" vienība svētdien dramatiskā galotnē neizmantoja iespēju izraut uzvaru pār "Lucentum Alicante", kas vēl pagājušajā sezonā spēlēja ACB līgas ceturtdaļfinālā.

Svētdien spēles aizvada vairākas Latvijas basketbolistu un treneru pārstāvētās komandas, bet pirmais laukumā devās uzbrucējs Mareks Mejeris. Liepājnieka pārstāvētā "Knet" savā laukumā uzņēma "Lucentum Alicante", kas pagājušajā sezonā spēlēja ACB līgas ceturtdaļfinālā, taču starpsezonā pārdeva savu vietu augstākajā līgā un pievienojās pēc spēka otrajam spēcīgākajam Spānijas čempionātam.

Pašā mača izskaņā aizsargam Mikelam Uricam bija iespēja ar diviem soda metieniem panākt izlīdiznājumu, taču precīzs bija tikai pirmais. Urics gan izdarīja vēl labāk - pēc garām aizmestā sodiņa pats izcīnīja bumbu un vēlreiz izprovocēja pretinieku uz pārkāpumu. Tagad jau Urics ar diviem soda metieniem varēja izraut uzvaru savai komandai, taču... precīzs nebija ne pirmais, ne arī otrais, un "Knet" piedzīvoja neveiksmi ar 75:76.

Mareks Mejeris zaudētāju rindās laukumā devās pamata pieciniekā, spēlēja nepilnas 22 minūtes, guva deviņus punktus (2p. 3/5, 3p. 1/3, s.m. 0/1), izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pieļāva trīs kļūdas, saņēma trīs piezīmes, izprovocēja vienu piezīmi.

Rezultatīvākais ar 12 punktiem "Knet" rindās bija lietuviešu centrs Deivids Būsma, savukārt "Lucentum Alicante" rindās desmit minūtes laukumā pavadīja 46 gadus vecais amerikāņu spēka uzbrucējs Derils Midltons, kurš pagājušajā sezonā spēlēja "Girona" komandā kopā ar Rolandu Freimani. Ar sešām uzvarām 14 spēlēs "Knet" ieņem 11. vietu 14 komandu konkurencē. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies otrā līdz devītā vieta.

Itālijas "A Sērijas" 15.kārtā pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Reggio Emilia", kas ar 91:72 uzvarēja "Juve Caserta". Ojārs Siliņš bija pieteikts mačam, taču laukumā neizgāja. Savukārt "Montegranaro" mājās sīvā cīņā ar 84:86 piekāpās "Acea Roma". Rolands Freimanis deviņās minūtēs izcīnīja divas bumbas pie groziem, nopelnīja trīs piezīmes un metienus neizdarīja. "Reggio Emilia" ar astoņām uzvarām tabulā ieņem septīto vietu, bet "Montegranaro" ar četriem panākumiem ir 13.pozīcijā 16 komandu konkurencē.

Itālijas otrajā spēcīgākajā līgā piekto zaudējumu desmit spēlēs piedzīvoja "Prima Veroli", kas viesos ar 64:70 piekāpās "Pistoia". Mareks Jurevičus laukumā bija 26 minūtes, guva piecus punktus (1/4, 1/4, 0/0) un izdarīja četrus noteikumu pārkāpumus. Rumānijā pie piektā zaudējuma 17 mačos tika "Ploiesti", kas izbraukumā zaudēja "Mures" (55:66). Ivars Timermanis spēlēja 23 minūtes un 50 sekundes, aizmeta garām abus pustālos metienus un visus piecus tālmetienus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

Ukrainā jau 19.uzvaru 26 spēlēs svinēja Superlīgas līdere un Ainara Bagatska trenētā "Budivelnyk", kas mājās pārliecinoši sakāva "Khimik" (89:67). Citā mačā "Odessa" ar 74:68 pieveica "Kyiv". Kaspars Cipruss spēlēja 13:06 minūtes, guva četrus punktus (1/3, 0/0, 2/4), izcīnīja divas bumbas, bloķēja vienu metienu un pārtvēra vienu piespēli. Pie uzvaras tika arī "Dnipro"-AZOT (81:75 pret "Ferro"-ZNTU), kur par trenera asistentu strādā Guntis Endzels.

Izmantotie resursi:
Risultati
Legadue Basket
Federatia Romana de Baschet

  +1 [+] [-]

, 2013-01-13 18:54, pirms 11 gadiem
Latvijai aug loti labs SF
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja