Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

"Žalgira" parādi 5,8 miljoni eiro, neziņa par "Privatbank" atbalstu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Žalgira" parādi 5,8 miljoni eiro, neziņa par "Privatbank" atbalstu
Kaspars Vecvagars un "Žalgira" spēlētāji
Foto: www.lrytas.lt

Kaspara Vecvagara pārstāvētais Kauņas basketbola klubs "Žalgiris" ceturtdien, 12. jūnijā, preses konferencē informēja par gatavošanos 2015. gada sezonai. Komandu trenēs lietuviešu speciālists, kura vārdu plānots nosaukt jūlijā.

2014. gada sezonā Kauņas klubs izpildīja divus no trijiem mērķiem. “Žalgiris” sešpadsmito reizi uzvarēja Lietuvas čempionātā un iekļuva Eirolīgas “Top 16” turnīrā, bet nespēja sasniegt Lietuvas kausa izcīņas finālu.

Kluba budžets bija 4,8 miljoni eiro, tai skaitā 1,25 miljonus piešķīra Kauņas pašvaldība un 2,1 miljons eiro tika saņemts no sponsoriem, bet ieņēmumi no biļešu tirdzniecības sasniedza 0,72 miljonus. Spēlētāju algām tika izlietoti apmēram 3,5 miljoni eiro, savukārt ceļa izdevumiem nācās iztērēt 870 tūkstošus eiro.

“Žalgira” darbu apgrūtina iepriekšējā kluba īpašnieka Vladimira Romanova laikā uzkrātie parādi. To apjoms veido 5,8 miljonus eiro, bet atmaksai būs nepieciešami vēl vairāki gadi. Nākamajā sezonā kluba budžets tiek plānots 6,3 miljonu eiro apjomā, tai skaitā 1,5 miljoni paredzēti parādu segšanai.

Ņemot vērā sarežģīto situāciju Ukrainā, nav zināms, vai komandu turpinās atbalstīt lielākais privātais sponsors “Privatbank”. Vēl viens izaicinājums ir FIBA aizliegums pieteikt jaunus spēlētājus līdz brīdim, kamēr klubs samaksās parādus basketbolistiem.

“Žalgira” galvenais treneris nākamajā sezonā būs lietuviešu speciālists. Kluba ģenerālmenedžeris Pauļus Motejūns norāda, ka pretendentu vidū nav Rims Kurtinaitis, kuram ir spēkā līgums ar Maskavas apgabala “Himki” komandu.

Kauņas kluba kodols tiks veidots ap Pauļu Jankūnu un Robertu Javtoku. Komandai ir spēkā līgumi ar jaunajiem spēlētājiem Artūru Gudaiti, Tomasu Dimšu un Kasparu Vecvagaru. Līgumattiecības turpinās ar Artūru Milakni, Mindaugu Kupšu un Vīteni Lipkēviču, savukārt Martinam Pocjus vasarā ir iespēja nomainīt komandu.

“Žalgiris” labprāt paturētu sastāvā saspēles vadītāju Džastinu Dentmonu, taču nespēj apmierināt amerikāņa finanšu prasības. Tas nozīmē, ka pirmā numura pozīcijā, visticamāk, tiks uzaicināts cits ārzemnieks. Klubs ārzemēs meklē pastiprinājumu arī vieglā uzbrucēja un spēka uzbrucēja pozīcijās, taču komandā nebūs vairāk par trīs viesspēlētājiem.

Motejūns noraidīja baumas, ka par “Žalgira” treneri varētu kļūt leģendārais saspēles vadītājs Šarūns Jasikēvičs. Klubs sēdīsies ar viņu pie sarunu galda, lai lemtu par tālāko sadarbību. Jasikēvičs “Žalgira” sastāvā pirmo reizi kļuva par Lietuvas čempionu.

Izmantotie resursi:
P. Motiejūnas – apie didėjantį „Žalgirio“...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-12 21:18, pirms 10 gadiem
Es par Jasikēviču- dzimis līderis un uzvarētājs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-06-13 09:01, pirms 10 gadiem
Lietuviešu "uzpūstais burbuļa" projekts