Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Lietuvas prese: ""Žalgirim" ir vērts gaidīt Vecvagara atgriešanos"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Lietuvas prese: ""Žalgirim" ir vērts gaidīt Vecvagara atgriešanos"
Kaspars Vecvagars: 10 punkti pret "Anadolu Efes" un 8 punkti pret "Lietuvos rytas"
Foto: Robertas Dačkus

Kaspara Vecvagara teicamais sniegums Eirolīgas spēlēs pret Stambulas "Anadolu Efes" un Minhenes "Bayern" ir pietiekams iemesls, lai Kauņas basketbola klubs "Žalgiris" nākamajā sezonā vairāk rēķinātos ar latviešu saspēles vadītāja pakalpojumiem, otrdien, 10. jūnija, raksta vadošais Lietuvas laikraksts "Lietuvos rytas".

Kauņas kluba rīcībā šosezon bija četri saspēles vadītāji – amerikānis Džastins Dentmons, leģendārais lietuviešu veterāns Šarūns Jasikēvičs, Eiropas jaunatnes vicečempions Kaspars Vecvagars un Vītenis Čižausks.

Pirmajās astoņās Eirolīgas spēlēs Vecvagars laukumā tika divreiz, atrādoties vien nepilnas četras minūtes. Pēc grieķu speciālista Iliasa Zurosa atlaišanas un Sauļus Štomberga stāšanās uz komandtiltiņa, latvieša spēles laiks un efektivitāte strauji pieauga.

Vecvagars piedalījās sešās Eirolīgas spēlēs pēc kārtas, ieskaitot četras cīņas “Top 16” turnīrā. Pret “Anadolu Efes” viņš iemeta 4 no 5 metieniem no spēles un guva 10 punktus, bet nākamajā mājas spēlē pret “Bayern” atzīmējās ar 8 punktiem. Vidējie rādītāji – 10:37 minūtes un 2,5 punkti – šajā gadījumā deva tikai nosacītu priekšstatu par aizsarga varējumu.

To izceļ arī “Lietuvas rytas” žurnālists. “Ceļgala krustenisko saišu savainojums neļāva latvietim parādīt savas spējas. Taču izrāviens bija skaists, īpaši abās Eirolīgas spēlēs.”

Vecvagaram spēkā ir līgums uz 2015. gada sezonu, ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu. Lietuvieši uzskata, ka Kaspara lomai “Žalgirī” nākotnē jāpieaug. “Ir grūti paredzēt, kāds izskatīsies Vecvagars pēc atgriešanās, taču gaidīšana ir tā vērta.”

Izmantotie resursi:
Kauno „Žalgirio“ dėlionėje – keturi nežinomieji...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-06-11 11:34, pirms 10 gadiem
Kaspars, tāpat kā Dāvis, kamēr atgūstas no traumas, var pielikt tur kur vajadzēja bet nebija laika, noteikti paliks spēcīgāks.