Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Edgars Čunda: "Ienīstu zaudēt"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Edgars Čunda: "Ienīstu zaudēt"
Edgars Čunda
Foto: grodno93.org

"Iespaidi ir normāli. Nebraucu uz dullo, iepriekš konsultējos ar puišiem, kuri te spēlējuši un zināju, kāds ir līmenis," latviešu basketbolists, Grodņas kluba "Grodno 93" aizsargs Edgars Čunda dalās iespaidos par pirmajiem pieciem mēnešiem Baltkrievijas līgā.

Bijušais BK „Skonto”, „Rīga” un „Barons/LMT” spēlētājs iepriekšējā sezonā pārbaudīja spēkus Rumānijas klubā „Gas metan”, bet vasarā atstāja Drakulas dzimtās vietas, pārceļoties uz Lukašenko Baltkrieviju.

Polijas, Lietuvas un Baltkrievijas robežpilsētā Grodņā, kura savulaik bijusi Polijas-Lietuvas ungāru izcelsmes karaļa Stefana Batorija rezidence, Čunda jūtas ērti. „Grodņa ir eiropeiska pilsēta. Tīra, mīlīga. Patīk iedzīvotāji – atvērti, patiesi, labu vēloši. Klubā ir līdzīgi un tas iespaido, patīk plašā krievu dvēsele.”

Sportiskos gēnus Čunda mantojis no mātes – basketbola treneres – un tēva, savulaik meistarīga airētāja. „Tēvs savu panācis, vīra lepnums, sportiskais niknums, cīnītāja īpašības – visas iezīmes atrodasmas manā raksturā. Ienīstu zaudēt. Ja tā notiek, garantēta bezmiega nakts.”

Grodņas klubs (bilance 16-8) patlaban ieņem ceturto vietu kopvērtējumā aiz Minskas vienībām „Minsk 2006” (24-0, klubu trenē „TTT Rīga” bijušās spēlētājas Tatjanas Troinas vīrs Andrejs Krivonoss), „Vitaļur” (18-6) un Osipoviču OZAA (18-6). Pēdējās nedēļās komandai pievienojušies leģionāri no Lietuvas un Ukrainas, tāpēc komanda gatavojas cīnīties par pirmo vietu.

Čunda nav pirmais latvietis Baltkrievijas basketbolā. Pirms sešiem gadiem par Baltkrievijas čempionu Grodņas kluba sastāvā kļuva Atis Ozols, kurš cita starpā kļuva par turnīra Zvaigžņu spēles MVP. Čunda līgumu ar klubu noslēdzis līdz sezonas beigām.

Pirms pāris nedēļas Baltkrievijā skandālu izraisīja laikrakstā „Pressball” publicētā Tatjanas Troinas fotosesija Rīgā, vairākiem sporta funkcionāriem asi kritizējot sportisti. „Dīvaina reakcija,” notikušo komentē Čunda. „Mūsu valstī ir otrādi. Ja laba basketboliste ir skaistule, grēcīgi neiesaistīt viņu sporta veida popularizēšanā. Latvijā fotosesijas ir ierasta lieta. Ja līdzjutējiem basketbolistes patīk, viņi gatavi sekot komandai visā Eiropā.”

Izmantotie resursi:
pressball.by