Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bērzs atgriežas uz Eirokausu skatuves, pievienojoties ČL klubam ''Strasbourg''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bērzs atgriežas uz Eirokausu skatuves, pievienojoties ČL klubam ''Strasbourg''
Kaspars Bērziņš. Foto: KK Lietkabelis

Pieredzējušais latviešu spēka uzbrucējs Kaspars Bērziņš sezonas turpinājumā atgriezīsies uz Eirokausu skatuves, pievienojoties vienam no iepriekšējo gadu Francijas spēcīgākajiem klubiem ''Strasbourg'', kas spēlē FIBA Čempionu līgā. Līgums gan noslēgts uz mēnesi, Bērzam aizstājot savainoto Iki Udano.

37 gadus vecais Kaspars Bērziņš pirmssezonu aizvadīja apvienotās līgas kluba ''Ogre'' rindās, bet septembra beigās aizvadīja vienu spēli Lietuvas klubā Utēnas ''Juventus'', mačā pret Artūra Žagara ''Nevežis'' 20 nospēlētajās minūtēs izceļoties ar astoņiem punktiem un četrām atlēkušajām bumbām. Pēc tam pušu ceļi šķīrās, bet nu Bērzs pievienojies Francijas ''Pro A'' un FIBA Čempionu līgas klubam ''Strasbourg'', noslēdzot līgumu uz mēnesi.

Paredzēts, ka Strasbūras komandā pieredzējušais latvietis aizstās Iki Udano, kurš iedzīvojies potītes savainojumā un izlaidīs aptuveni piecas nedēļas.

''Esam priecīgi panākt vienošanos ar Kasparu Bērziņu tik ātri. Viņa profils simtprocentīgi atbilda tam, ko meklējām, lai aizstātu savainoto spēlētāju. Man nav šaubu par šo lēmumu vai Kaspara produktivitāti turpmākā mēneša laikā,'' kluba mājaslapā citēts sporta direktors Nikolā Alberāni.

Pēc trīs spēļu kārtām Čempionu līgā Strasbūra ieņem otro vietu A grupā ar divām uzvarām trīs mačos, sliktākas punktu attiecības dēļ iepaliekot no spāņu ''UCAM Murcia''. Vēl grupā spēlē Bursas ''Tofas'' un Sombatejas ''Falco''.

Francijas meistarsacīkstēs komanda ar vienu uzvaru astoņās cīņās ir pēdējā, 18. pozīcijā. Nākamo maču komanda aizvadīs 19. novembrī, kad uzņems ''Fos-sur-mer'', bet Čempionu līgā 22. novembrī viesosies Bursā.

Karjeras laikā šis būs Bērziņa pirmais klubs Francijā. Ārzemēs viņš iepriekš spēlējis Spānijā, Krievijā un Lietuvā.

Izmantotie resursi:
https://sigstrasbourg.fr/2022/11/fe...