Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Siliņam septiņi punkti, "Reggio" parāda raksturu un izcīna otro uzvaru 1/4 finālā

Agris Suveizda

Siliņam septiņi punkti, "Reggio" parāda raksturu un izcīna otro uzvaru 1/4 finālā
Ojārs Siliņš
Foto: LaPresse/Scanpix

Itālijas basketbola čempionāta ceturtdaļfinālā otro uzvaru izcīnīja "Reggio", kas spēja atspēlēties un ar 82:75 mājās pārspēt "Sassari". Sērijā līdz trim uzvarām "Reggio" ir vadībā ar 2-0.

Spēli labāk sāka "Sassari", kas pirmajās minūtēs guva sešus punktus pēc kārtas (6:0). "Reggio" izlīdzinājumu panāca vien 12. minūtē, kad grozu guva Stefāno Džentile (22:22), un viņš nedaudz vēlāk arī pirmoreiz izvirzīja mājiniekus vadībā (26:24). Vēl pirmā puslaika priekšpēdējā minūtē "Reggio" bija priekšā ar trim punktiem (37:34), taču puslaika izskaņā "Sassari" guva desmit punktus pēc kārtas un atguva iniciatīvu (44:37).

Trešajā ceturksnī Pjetro Aradori deficītu samazināja līdz minimumam (49:50), bet "Sassari" ceturtdaļas beigās atkal atrāvās un panāca plus astoņi (62:54). Mājinieki pakaļdzīšanos sāka no jauna, un ceturtās ceturtdaļas sākumā tieši Siliņš bija tas, kurš no soda metienu līnijas vispirms atjaunoja līdzsvaru (64:64), bet pēc tam arī atguva vadību (65:64). Mača galotnē jau saimniekoja "Reggio", kas beigās svinēja itin drošu uzvaru – 82:75 – un tika pie otrā panākuma sērijā.

Ojārs Siliņš laukumā bija 17 minūtes un guva septiņus punktus (2p. – 1/1, 3p. – 1/2, 1p. – 2/2). Uzvarētājiem 19 punktus guva Amedeo Della Valle, bet rezultatīvākais laukumā bija viesu garais spēlētājs Džārviss Varnado, kurš tika pie 25 punktiem. Atgādinām, ka sērijas pirmajā spēlē "Reggio" mājās uzvarēja ar 85:68 un Siliņš 18 minūtēs tika pie desmit punktiem un četrām atlēkušajām bumbām. Artūrs Strautiņš ne pirmajā, ne otrajā spēlē nav bijis komandas pieteikumā. Sērijas nākamā un, iespējams, arī pēdējā spēle parīt notiks Sasāri.

Tikmēr ar 2-0 sērijā vadībā ir arī "Avellino", kas šovakar savā laukumā ar 83:70 apspēlēja "Pistoia". Jānis Blūms pleca savainojuma dēļ lielāko sezonas daļu nav spēlējis. Regulārajā sezonā "Reggio" ar 21 uzvaru un deviņiem zaudējumiem ieņēma otro vietu, "Avellino" ar 20 uzvarām bija trešā bet Riharda Kuksika "Varese" ar 14 uzvarām ierindojās devītajā pozīcijā un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

Izmantotie resursi:
netcasting.webpont.com