Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šiliņš par kluba maiņu: ''Cerēju pārcelties uz Eiropas augstākā līmeņa čempionātiem''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Šiliņš par kluba maiņu: ''Cerēju pārcelties uz Eiropas augstākā līmeņa čempionātiem''
Kārlis Šiliņš. Foto: Estre Pistoia Basket 2000

Šajā basketbola starpsezonā latviešu basketbolists Kārlis Šiliņš pēc pirmās leģionāra pieredzes Vācijas Bundeslīgas klubā ''Gottingen'' pārcēlās uz Itālijas A sērijas vienību ''Estre Pistoia Basket 2000''. Piektdien tika aizvadīts basketbolista prezentācijas pasākums jaunajā klubā, kurā Šiliņš izteicās, ka vasarā vēlējies izmēģināt spēkus Itālijas vai Spānijas čempionātos, un tas arī piepildījies.

''Mana motivācija atrasties šeit ir ļoti augsta. Itālijā esmu nodzīvojis pirmās trīs nedēļas un esmu ļoti priecīgs. Pēc sezonas noslēguma Vācijā cerēju pārcelties uz Eiropas augstākā līmeņa vietējiem čempionātiem – Itāliju vai Spāniju. Nāca piedāvājums no Pistoijas un nolēmu to pieņemt. Pašlaik aizvadām ļoti intensīvu pirmssezonu. Treniņi ir smagi, taču tādi ir nepieciešami – mums jāizveido laba ķīmija vienam ar otru. Visi treniņos atdod visus spēkus. Ticu, ka šajā sastāvā ir vairāki daudzpusīgi spēlētāji, un tas ir ļoti nozīmīgs faktors,'' savā prezentācijas pasākumā ''Estre Pistoia Basket 2000'' komandā sacīja latviešu garā gala spēlētājs Kārlis Šiliņš.

''Komandas mērķi vienmēr stāv augstāk par personīgajiem. Šobrīd prioritāte ir pēc iespējas labāk vienam otru iepazīt, atrast pareizo komandas spēli un izmantot katra spēlētāja labāko potenciālu. Tad mums vajadzēs uzvarēt spēles – iesim no spēles uz spēli, un, kad būsim pastarīšu statusā, centīsimies pārsteigt lielos klubus.

Šiliņš savu debiju Itālijas A sērijā visdrīzāk varēs piedzīvot 29. septembrī ar mājas spēli Pistoijā pret ''Napoli Basket''. Nedēļu vēlāk izbraukumā būs jāspēlē pret Andreju Gražuli, Luku Banki un Boloņas ''Virtus''.

Izmantotie resursi:
https://www.pistoiabasket2000.com/h...