Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Helmanis iemet 12 un 11 punktus divos mačos jaunatnes Eirolīgā

Rolands Eliņš

Helmanis iemet 12 un 11 punktus divos mačos jaunatnes Eirolīgā
Krišs Helmanis. Foto: Euroleague

LETA. Latvijas jaunais basketbolists Krišs Helmanis sestdien Kauņā "Adidas Next Generation" turnīra jeb jaunatnes Eirolīgas kvalifikācijas posma spēlēs palīdzēja Badalonas "Joventut" U-18 komandai izcīnītu vienu uzvaru, taču nācās piedzīvot arī vienu zaudējumu, svētdien spēlējot par trešo vietu turnīrā.

"Joventut" savā sestdienas pirmajā mačā ar 93:61 (23:17, 30:22, 25:13, 15:19) sagrāva Stambulas "Fenerbahce" vienību.

17 gadus vecais latviešu spēlētājs 21 minūtes un 14 sekunžu laikā guva 12 punktus, realizējot sešus no deviņiem divpunktu metieniem, bet netrāpot grozā divus tālmetienus.

Tāpat latviešu basketbolists izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pa reizei rezultatīvi piespēlēja un pārtvēra bumbu, kā arī pa reizei kļūdījās un pārkāpa noteikumus, maču pabeidzot ar efektivitātes koeficientu 13.

Rezultatīvākais Spānijas komandā ar 21 gūto punktu un sešām atlēkušajām bumbām bija centra spēlētājs Domeneks Adrija. Pretiniekiem "double-double" - 12 punkti un desmit atlēkušās bumbas - Davidam Mutafam.

Otrajā sestdienas spēlē Spānijas komanda ar rezultātu 75:84 (18:19, 18:13, 15:20, 24:32) nācās piekāpties Lietuvas vienībai Viļņas "Rytas".

Centra spēlētājs Helmanis šajā duelī laukumā pavadīja 32 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā guva 11 punktus, realizējot četrus no desmit divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem.

Tāpat latviešu basketbolists izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, vienreiz pārtvēra bumbu un bloķēja vienu pretinieka metienu, pieļāva vienu kļūdu, divas reizes pārkāpa noteikumus un sakrāja efektivitātes koeficientu desmit.

Spānijas komandā 18 punkti un septiņas atlēkušās bumbas tika centra spēlētājam Adrijam, bet mājinieku rindās Augusts Marčuļonis sakrāja 25 punktus un piecas rezultatīvas piespēles, kā arī četras kļūdas.

Ar vienu panākumu trīs cīņās "Joventut" grupā ieņēma otro vietu un svētdien aizvadīs maču par trešo vietu turnīrā ar Francijas klubu "Nanterre 92".

Jaunatnes Eirolīgas atlase notiek četros kvalifikācijas posmos, katra etapa uzvarētājai iekļūstot finālturnīrā. Titula cīņas maijā Ķelnē notiks paralēli ULEB Eirolīgas finālčetrinieka sacensībām.

Jau ziņots, ka decembra beigās kvalifikāciju nepārvarēja Freds Bagatskis un viņa pārstāvētā "Valencia" U-18 komanda.

2016.gadā par turnīra čempionu "Barcelona" komandas rindās kļuva Latvijas basketbolists Rodions Kurucs.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2020-02-09 15:46, pirms 5 gadiem
Tā ir tik svarīga ziņa?