Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Migliniekam sāpīgs zaudējums pret Kijevu

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Migliniekam sāpīgs zaudējums pret Kijevu
Igors Miglinieks (centrā)
Foto: bc.donetsk.ua

Vakar sāpīgu zaudējumu Ukrainas Superlīgā piedzīvoja Igora Miglinieka trenētā ''Donetsk'' vienība, kas savā laukumā dramatiskā mača galotnē ar rezultātu 80:81 piekāpās Kijevas basketbolistiem. Zaudētājiem saturīgu sniegumu demonstrēja bijušais ''barons'' Demetriuss Aleksanders, kura rēķinā 17 gūti punkti un četras bumbas zem groziem.

Visas spēles laikā laukumā valdīja sīva un saspringta cīņa, taču beigās par mata tiesu pārāki izrādījās kijevieši, kuri bija sekmīgāki cīņā par atlēkušajām bumbām un līdz ar to neļāva mājiniekiem notikumus vērst sev par labu. Spēles beigu rezultāts - 80:81 par labu viesiem no Kijevas.

Uzvarētāju rindās seši spēlētāji guva vismaz desmit punktus, bet rezultatīvākais ar 16 gūtiem punktiem bija amerikānis Klejs Takers. Doņeckas kluba labā 17 punktus guva Demetriuss Aleksanders, kurš vēl nesen pārstāvēja Latvijas čempionus Rīgas ''Barons/LMT''. Savukārt bijušais Rīgas ASK uzbrucējs Miļutins Aleksičs mača protokolā atzīmējās ar 12 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām.

''Mēs ar Sašu Obradoviču [Kijevas kluba galveno treneri - E.B.] vairākkārtīgi esam konkurējuši laukumā kā spēlētāji, bet tagad esam konkurenti treneru frontē. Turklāt mums abiem tieši Ukrainā tika dota iespēja pirmo reizi pierādīt sevi. Ir lietas, par ko varu sevi kritizēt, taču, pirmkārt, vēlos pateikties saviem spēlētājiem, kuri aizvadīja spilgtu spēli,'' savus padotos pēc spēles uzteica Igors Miglinieks.

''Ir cerība, ka trešajā cīņā ar Kijevu mēs nezaudēsim mača galotnē un iemetīsim izšķirošo metienu. Bijām labi sagatavojušies šai spēlei, cīnījāmies ar labu atdevi. Prieks, ka parādījām savu meistarību un zaudējām tikai sīkumu dēļ.''

Pēc 18 nospēlētām spēlēm Igora Miglinieka vadītā ''Donetsk'' vienība ar 11 uzvarām un septiņiem zaudējumiem (29 punkti) turnīra tabulā ieņem 3. vietu astoņu komandu konkurencē. Pirmo vietu ar 36 punktiem joprojām saglabā kijevieši, taču viņiem pakausī elpo Mariumpoles ''Azovmash'', kas atpaliek tikai par vienu punktu un pašlaik atrodas 2. vietā. Jāpiezīmē, ka gan ''Kyev'', gan ''Azovmash'' līdz šim aizvadījuši par vienu spēli vairāk nekā Doņeckas klubs.

Izmantotie resursi:
basket.com.ua
bc.donetsk.ua