Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Porziņģis grib atgriezties Itālijas elitē

Porziņģis grib atgriezties Itālijas elitē
Jānis Porziņģis
Foto:
www.pistoiabasket2000.it

Jānis Porziņģis, kurš šo sezonu pavada Itālijas basketbola klubā "Carmatic Pistoia", intervijā "Sporta Avīzei" stāsta par gaitām komandā, kā arī komentē situāciju par Latvijas izlasi pagājušajā vasarā.

Jānis Porziņģis "Carmatic Pistoia" sezonas sākumā piedzīvotās neveiksmes skaidroja ar saspēlētības trūkumu: "Pirmās trīs spēles zaudējām, bet tagad no desmit nākamajām septiņās esam uzvarējuši. Domāju, galvenais un vienīgais iemesls ir tas, ka beidzot sākam "līmēties" kopā - veidojas komandas spēle. Cits citu esam labāk iepazinuši gan laukumā, gan ārpus tā un pamazām daudz labāk izveidojamies kā komanda."

Porziņģis atklāj, ka viņš varētu spēlēt nedaudz rezultatīvāk, taču galvenie ir rezultāti, kas pēdējā laikā ir ļoti labi. "Ir spēles, kad vairāk uzņemos iniciatīvu un pa grozu sanāk mest biežāk, taču ir arī tādas, kad vairāk pildu citus pienākumus. Jebkurā gadījumā cenšos neforsēt: ja ir iespējas, tad cenšos tās izmantot, bet citādi ar pieri sienā neskrienu. Neesmu no tiem, kas metīs pāri rokām tikai tāpēc, lai uzmestu."

25 gadus vecais uzbrucējs arī raksturo savu lomu komandā: "Galvenais, ko no manis sagaida treneris - lai laukumā domāju ar galvu, jo skrējēju jau mums pietiek... Un tas ir tas, ko ļoti bieži arī daru - cenšos piebremzēt dažas lietas. Ko, starp citu, daru diezgan nelabprāt, jo arī man labāk patīk un es pats pārliecinošāk jūtos ātrajā basketbolā. Taču pagaidām tas viss darbojas un nav pamata neko mainīt."

Porziņģis arī nosauc savu mērķi - tikt atpakaļ Itālijas augstākajā līgā, kur viņš spēlēja pagājušajā sezonā. Šogad "Carmatic Pistoia" spēlē Itālijas otrajā līgā, bet kluba mērķis ir ar laiku atkal atgriezties Itālijas elitē.

Pagājušajā vasarā Porziņģis kandidēja uz tikšanu Latvijas izlases sastāvā dalībai Eiropas čempionātā, bet tika atskaitīts: "Būtībā es tiku "atskaitīts" no sastāva un tāpēc pieņēmu lēmumu braukt uz Itāliju un gatavoties sezonai kopā ar komandu. Šķiet, tas bija pirms braukšanas uz Itālijas turnīru - treneris Kārlis Muižnieks man pateica, ka nebraucu, tomēr varu palikt un pēc tam trenēties kopā ar izlasi līdz izbraukšanai uz Turcijas turnīru. Citiem vārdiem, tas nozīmēja, ka esmu brīvs." Porziņģis gan tāpēc nedomā ignorēt Latvijas izlasi un būs gatavs palīdzēt tai.

Izmantotie resursi:
Sporta Avīze

  +2 [+] [-]

, 2008-01-08 17:14, pirms 16 gadiem
Janka turies!!

  +4 [+] [-]

, 2008-01-08 17:15, pirms 16 gadiem
Muižnieks Paldies Dievam vairs nav, tā ka izlases durvis ir atvērtas jebkuram

  +3 [+] [-]

, 2008-01-08 17:23, pirms 16 gadiem
Nu viņš varētu jau šosezon maukt augstākajā līgā! Labs basketbolists!

  -2 [+] [-]

, 2008-01-08 17:45, pirms 16 gadiem
Vienīgais no vīru izlases kandidātiem, kas komunicē ar dāmu izlases meitenēm - (Jāņa un Anetes mammas ir draudzenes vēl no Liep;ājas laikiem). Prieks, ka Jānis, spēlējot tomēr latviešu basketbolu (tomēr - komanda), Itālijā tiek cienīts. Esmu pārliecināts, ka šis spēlētājs vēl nospēlēs labas spēles Liepājas sastāvā, protams, ne BBL 2, bet komandā, kura spēlēs ULEB vai apmēram tā. Protams, ne tik drīz...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-01-08 18:03, pirms 16 gadiem
'Neesmu no tiem, kas metīs pāri rokām tikai tāpēc, lai uzmestu.' - hehē, tas laikam par Valteru vidējo.

  -1 [+] [-]

, 2008-01-08 18:05, pirms 16 gadiem
Homer - es tieši tāpat iedomājos

     [+] [-]

, 2008-01-08 18:24, pirms 16 gadiem
domāju gan ka Valters saņem vairāk un treneri zin ,ka bieži arī tādā situācijā viņš iemetīs

  +1 [+] [-]

, 2008-01-08 18:42, pirms 16 gadiem
bet biežāk arīaizmet garām................
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-01-08 19:57, pirms 16 gadiem
Ja Valters atveras, tad mest viņš var visneiedomājamākos metienus un arī trāpīt. Beztam, pāri rokām viņš nemaz tik bieži nemet, ja ir kādas izspēles iespējas.