Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Ojārs Siliņš paliks "Telekom Baskets" līdz sezonas beigām

Jānis Celmiņš

Ojārs Siliņš paliks "Telekom Baskets" līdz sezonas beigām
Ojārs Siliņš
Foto: telekom-baskets-bonn.de

“Jūtu, ka ne tikai es varu palīdzēt šai komandai, bet arī komanda var palīdzēt man personīgajā izaugsmē,” iemeslu piekrist Bonnas “Telekom Baskets” piedāvājumam pagarināt līgumu uz visu sezonu Sportacentrs.com skaidroja Latvijas valstsvienības uzbrucējs Ojārs Siliņš.

23 gadus vecais spēlētājs oktobra sākumā pievienojās Bonnas “Telekom Baskets”, noslēdzot līgumu uz vienu mēnesi, kamēr no savainojuma atlaba amerikāņu uzbrucējs Kens Hortons. Piecās Bundeslīgas spēlēs Siliņš vidēji 26 minūšu laikā guvis 11,2 punktus, realizējot 39,1% trīspunktnieku, kā arī izcīnījis 3,8 atlēkušās bumbas, atdevis 2,0 rezultatīvas piespēles un sakrājis efektivitātes rādītāju +11,6. FIBA Eiropas kausā divās spēlēs guvis vidēji 12,0 punktus un izcīnījis 1,5 bumbas zem groziem.

Komanda kopš Siliņa pievienošanās abos turnīros kopā izcīnījusi sešas uzvaras septiņās spēlēs, un tas radīja interesi ne tikai Bonnas, bet augstāka līmeņa starptautiskajos turnīros spēlējošu Vācijas klubu vadībām. Tomēr Siliņš izvēlējies palikt Bonnā.

“Pēc labi iesāktās sezonas bija iespējas doties arī citur, tomēr izvēlējos palikt Bonnā, jo jūtu, ka ne tikai es varu palīdzēt šai komandai, bet arī komanda var palīdzēt man personīgajā izaugsmē,” iemeslu nepiekrist citu komandu piedāvājumiem un palikt Bonnā skaidroja Siliņš.

“Galvenais komandas mērķis ir iekļūt Vācijas čempionāta “play-off”, bet pavisam noteikti vēlamies pēc iespējas tālāk tikt arī Eiropā,” komandas mērķus šai sezonai atklāja “Daugavas Sporta nama” (treneri Imants Pļaviņš un Mārtiņš Fomins) audzēknis.

204 centimetrus garais un 98 kilogramus smagais Siliņš iepriekš pirmās četras profesionāļa karjeras sezonas pavadīja “Grissin Bon Reggio Emilia” komandā, divreiz kļūstot par Itālijas vicečempionu, 2015. gadā izcīnot Itālijas superkausu un 2014. gadā izcīnot FIBA Izaicinājuma kausu, bet pirms tam divas sezonas Siliņš nospēlēja itāliešu kluba jaunatnes komandā.

“Telekom Baskets”, kas ir vienīgais klubs Bundeslīgā, kam pieder pašam sava arēna, ir pieckārtējs Vācijas vicečempions un regulārs Eiropas kausu dalībnieks. Pirms vairāk nekā desmit gadiem, 2004./2005. gada sezonā Bonnas komandā spēlēja Kristaps Janičenoks, bet 2008./2009. gada sezonā komandu pārstāvēja “Baronā” un VEF spēlējušais Ērls Roulends.

Pēc Siliņa pievienošanās komanda no 10. vietas turnīra tabulā pacēlusies uz sesto, bet nākamo spēli aizvadīs svētdien, mājās tiekoties ar priekšpēdējā 17. vietā esošo Braunšveigas “Lowen”.

"Ojārs mums pēdējo nedēļu laikā spējis sniegt to, ko no viņa vēlējāmies. Turklāt viņš par sevi atstājis iespaidu kā tāda personība, kādu vēlamies redzēt "Telekom Baskets" klubā," kluba mājaslapā citēts sporta direktors Mihaels Vihterihs. Savukārt treneris Predrags Kruničs uzsver Siliņa ātro iejušanos komandā: "Viņš ļoti viegli iekļāvās komandā. Uzskatu, ka viņš būs ļoti svarīga sastāvdaļa, lai komanda sasniegtu labus rezultātus."

Izmantotie resursi:
Telekom Baskets - Telekom Baskets Bonn

  +9 [+] [-]

, 2016-11-07 17:27, pirms 8 gadiem
Pozitīvi, turklāt pelnīti!

 +11 [+] [-]

, 2016-11-07 18:02, pirms 8 gadiem
Prātīgs lēmums no kluba puses... tādi spēlētāji nemētājas apkārt sez vidū... turpini labo sezonu

  +4 [+] [-]

, 2016-11-07 18:04, pirms 8 gadiem
Visai loģiski ņemot vērā kādu sniegumu viņš demonstrēja.

  -3 [+] [-]

, 2016-11-07 18:17, pirms 8 gadiem
Tas, ka līdz sezonas beigām ir labi, bet jautājums vai nevarēja atrast vietu labākā klubā ir cita lieta..

  +1 [+] [-]

, 2016-11-07 18:44, pirms 8 gadiem
Tas nēpārsteidz, bet tik vai tā - ļoti patīkami

  +1 [+] [-]

, 2016-11-07 18:46, pirms 8 gadiem
atliek tik vākt punktus un taisīt labus status, lai nākamgad tiktu labākā vietā. man personīgi pavisam nepatīk kluba spēlētais basketbols, tāds pastulbs primitīvs strītbols, līdzīgi, kā Siliņa iepriekšējā klubā, kur Itāļu nedalījās ar bumbu, te līdzīgi, tikai Itāļu vietā ir mellie puikas. Katrā ziņā novēlu Ojāram sekmīgu sezonu un pēc iespējas biežāk tikt pie bumbas, kā arī būt rezultatīvam.

  -2 [+] [-]

, 2016-11-07 18:55, pirms 8 gadiem
Ir O.K.
Bet klubs noteikti nav spēcīgāks par Ventspili. Tā kā no skatītāju viedokļa labāk būtu gribējies redzēt Siliņu spēlējam Latvijas klubā. Ventspils spēlē pat pakāpi augstākā Eiropas turnīrā

  -1 [+] [-]

, 2016-11-07 19:17, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Ir O.K.
Bet klubs noteikti nav spēcīgāks par Ventspili. Tā kā no skatītāju viedokļa labāk būtu gribējies redzēt Siliņu spēlējam Latvijas klubā. Ventspils spēlē pat pakāpi augstākā Eiropas turnīrā
hehe, bet Vācijas čempis ar Eirolīgas blicēm, kamēr Latvijā ir tikai Vafele

     [+] [-]

, 2016-11-07 19:52, pirms 8 gadiem
asinsdesa rakstīja: hehe, bet Vācijas čempis ar Eirolīgas blicēm, kamēr Latvijā ir tikai Vafele
Vācijai ir viena Eirolīgas blice šosezon.

     [+] [-]

, 2016-11-07 20:03, pirms 8 gadiem
asinsdesa rakstīja: hehe, bet Vācijas čempis ar Eirolīgas blicēm, kamēr Latvijā ir tikai Vafele
Vācijas čempionātā ir viena Eirolīgas komanda, kura grauj visus savus pretiniekus. Broose nav rādītājs Vācijas līgas līmenim
Vācijas līgas vidējais līmenis ir Ventspils,VEF līmenis
Ventspils pret Olenburgu bija 50-50 spēle

     [+] [-]

, 2016-11-07 22:03, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vācijai ir viena Eirolīgas blice šosezon.
totāli piekrītu. ir BRose un tad ir visi pārējie 3 stāvus zemāk. un starp šo vācu klubu vai ventspili, vef, mierīgi var likt vienādības zīmi. un mūsu abu top klubu spēlētais basītis ir labākas kvalitātes tādā ziņā, ka tiek spēlēts sakarīgs komandas basketbols.

     [+] [-]

, 2016-11-07 22:13, pirms 8 gadiem
noliku fričus zemāk par zemi..
Ulma tikko Kubaņā uzvilka pa +16

Bayern, Ratiopharm ir galvas tiesu pārāki par VEF/Ventspilis... tad vēl 2. kalums Oldenburg, Ludwigsburg, tā pati Alba un vēl pāris komandas uzveiktu VEF/Ventspili 75% savstarpējo spēļu

Bonna ir vidusmēra komanda, kas tagad tabulā ir 8niekā ļoti lielā mērā superviegla kalendāra dēļ.

tādsnesportists rakstīja: totāli piekrītu. ir BRose un tad ir visi pārējie 3 stāvus zemāk. un starp šo vācu klubu vai ventspili, vef, mierīgi var likt vienādības zīmi. un mūsu abu top klubu spēlētais basītis ir labākas kvalitātes tādā ziņā, ka tiek spēlēts sakarīgs komandas basketbols.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-07 22:42, pirms 8 gadiem
savais rakstīja: noliku fričus zemāk par zemi..
Ulma tikko Kubaņā uzvilka pa +16

Bayern, Ratiopharm ir galvas tiesu pārāki par VEF/Ventspilis... tad vēl 2. kalums Oldenburg, Ludwigsburg, tā pati Alba un vēl pāris komandas uzveiktu VEF/Ventspili 75% savstarpējo spēļu

Bonna ir vidusmēra komanda, kas tagad tabulā ir 8niekā ļoti lielā mērā superviegla kalendāra dēļ.
pag, Oldenburga bija pirmajā spēlē ar Ventspili? Un tev tur izskatījās, ka viņi vinnētu 75%. nevajag vāciešus pārvēr'tēt. jā, viņiem ir vairāk naudas kvalitatīviem leģionāriem, tomēr basketbols, ko viņi spēlē ir visai primitīvs un ventspils spēli pret oldenburgu paši atdeva beigu daļā aiz savas nolaidības.

  -1 [+] [-]

, 2016-11-07 23:05, pirms 8 gadiem
pirmkārt, tā bija labākais Ventspils sniegums sezonā ar atrāvienu
otrkārt, OLD tikko poļus izcēla no -16 izbraukumā.. mazrezultatīva sacīkstē, kur pamats beidzās 58-58..
Tāpat OLD turēja līdz Bambergai līdz beigām izbraukumā.

Spēlējot Vācijā VEF/VEN vispār varianti tuvu ļoti maziem.

tādsnesportists rakstīja: ventspils spēli pret oldenburgu paši atdeva beigu daļā aiz savas nolaidības.

     [+] [-]

, 2016-11-07 23:32, pirms 8 gadiem
Man nāk smiekls, kad letiņi smīkņā par ITA/GER līgu spēku. Novērtējam, ka mūsu basketbolisti spēlē šo valstu čempionātos

     [+] [-]

, 2016-11-08 02:13, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man nāk smiekls, kad letiņi smīkņā par ITA/GER līgu spēku. Novērtējam, ka mūsu basketbolisti spēlē šo valstu čempionātos
Smīkņā, jo dažreiz ir pamats. pagaidām cik ir skatīts Vācijas basketbols, izņemot Brose basket un Bayern visas pārējās komandas ir krietnu pakāpi zemākas. basketbols primitīvs. Naudas ir vairāk, kā latvijas vidējā līmeņa klubiem, var atļauties sapirkt samērā labus leģionārus, bet spēlētais basīts necik nav labāks par diviem Latvijas top klubiem. to arī spēle ar Oldenburgu pierādījā, spēle bija uzvarama un tikai pašu kļūdu un paviršību dēļ zaudēja.
Silīņš aizejot arī pateica to pašu domu, ko es jau pirms tam biju konstatējis, daudz individuāli spēcīgu spēlētāju, gan vietējo, gan iepirkto, jo naudas ir krietni vairāk, kā latvijā, bet spēļu kvalitāte ļoti laba ir tikai vienm klubam, tam, kas eirolīgā un citiem, kas eirokausos ir tuvu ventspils un vef līmenim. itāļi spēlē ļoti prastu strītbolu gan klubos, gan izlasē, kur katrs mēģina individuāli apspēlēt bez jebkādām sadarbībām un saspēles. un itālijas izlase ir lielisks piemērs, kā ar'kaudzi ļoti labu spēlētāju nevar neko sasniegt, lai gan talanta potenciāls ir milzīgs.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-08 02:18, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man nāk smiekls, kad letiņi smīkņā par ITA/GER līgu spēku. Novērtējam, ka mūsu basketbolisti spēlē šo valstu čempionātos
mūsu spēlētāji spēlē arī rumānijā un zviedrijā un bulgārijā un vēl visur kur tas nepadara ne viņus, ne šo valstu čempionātus daudz labākus, tas tikai liecina par to, ka naudas citviet ir vairāk. un es nerunāju par visu LBL kopumā, bet par top komandām, kas latvijā ir divas, VEF un Ventspils, kuras ir krietnu līmeni augstākas par vidējo LBL lī'meni.atskaitot atsevišķus starpgadījumus, kā iepriekšējā sezona.

     [+] [-]

, 2016-11-08 03:21, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Smīkņā, jo dažreiz ir pamats. pagaidām cik ir skatīts Vācijas basketbols, izņemot Brose basket un Bayern visas pārējās komandas ir krietnu pakāpi zemākas. basketbols primitīvs. Naudas ir vairāk, kā latvijas vidējā līmeņa klubiem, var atļauties sapirkt samērā labus leģionārus, bet spēlētais basīts necik nav labāks par diviem Latvijas top klubiem. to arī spēle ar Oldenburgu pierādījā, spēle bija uzvarama un tikai pašu kļūdu un paviršību dēļ zaudēja.
Silīņš aizejot arī pateica to pašu domu, ko es jau pirms tam biju konstatējis, daudz individuāli spēcīgu spēlētāju, gan vietējo, gan iepirkto, jo naudas ir krietni vairāk, kā latvijā, bet spēļu kvalitāte ļoti laba ir tikai vienm klubam, tam, kas eirolīgā un citiem, kas eirokausos ir tuvu ventspils un vef līmenim. itāļi spēlē ļoti prastu strītbolu gan klubos, gan izlasē, kur katrs mēģina individuāli apspēlēt bez jebkādām sadarbībām un saspēles. un itālijas izlase ir lielisks piemērs, kā ar'kaudzi ļoti labu spēlētāju nevar neko sasniegt, lai gan talanta potenciāls ir milzīgs.
Es savukārt uzskatu GER/ITA līgas par neslikta līmeņa turnīriem, un Tavs garais penteris man neliks domāt savādāk. Es par BKV un VEF konkurētspēju ar ITA/GER klubiem vispār ne vārda nebildu.

     [+] [-]

, 2016-11-08 13:09, pirms 8 gadiem
Redzot Ojāra pēdējo spēli, ir tikai loģiski, ka tāds čalis jāpatur komandā par katru cenu.

     [+] [-]

, 2016-11-08 14:21, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: mūsu spēlētāji spēlē arī rumānijā un zviedrijā un bulgārijā un vēl visur kur tas nepadara ne viņus, ne šo valstu čempionātus daudz labākus, tas tikai liecina par to, ka naudas citviet ir vairāk. un es nerunāju par visu LBL kopumā, bet par top komandām, kas latvijā ir divas, VEF un Ventspils, kuras ir krietnu līmeni augstākas par vidējo LBL lī'meni.atskaitot atsevišķus starpgadījumus, kā iepriekšējā sezona.
It īpaši Ventspils pagāšgad

     [+] [-]

, 2016-11-08 17:20, pirms 8 gadiem
karlosm rakstīja: It īpaši Ventspils pagāšgad
bet šogad ta viņi ir visai sakarīgi.

     [+] [-]

, 2016-11-08 17:25, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es savukārt uzskatu GER/ITA līgas par neslikta līmeņa turnīriem, un Tavs garais penteris man neliks domāt savādāk. Es par BKV un VEF konkurētspēju ar ITA/GER klubiem vispār ne vārda nebildu.
es arī nesaku, ka vidējais līmenis tur būtu zemāks par LBL, īsajā bezpalagu versijā Vācijas/Itālijas vidējo līmeni es vērtēju līdzīgu VEF/Ventspils līmenim.