Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

A. Kurucam uzvara pār Dairi, ''Žalgiris'' klasikā zaudē ''Rytas'', Gražulim 9+7 uzvarā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

A. Kurucam uzvara pār Dairi, ''Žalgiris'' klasikā zaudē ''Rytas'', Gražulim 9+7 uzvarā
Artūrs Kurucs. Foto: Baskonia

Latviešu basketbolisti šodien aizvadīja mačus Eiropas nacionālajos čempionātos. Spānijā Artūra Kuruca ''Baskonia'' pagarinājumā sarūgtināja Dairi Bertānu un ''Real Betis'', bet Lietuvas klasikā Rolanda Šmita ''Žalgiris'' piekāpās ''Rytas''. Andrejs Gražulis kaldināja ''Trento'' uzvaru Itālijas čempionātā.

• Spānijas ACB līgā Artūra Kuruca vienība ''Baskonia'' ar 107:103 pagarinājumā savā laukumā apspēlēja Daira Bertāna Seviļas ''Real Betis''. Rodions Kurucs viesu pieteikumā nebija atrodams savainojuma dēļ.

• Artūrs Kurucs 12 ar pusi laukumā pavadītajās minūtēs sakrāja četrus punktus (3p. 1/1, s.m. 1/2) un atdeva rezultatīvu piespēli. Latvijas izlases kapteinis Dairis Bertāns laukumā devās pamatpieciniekā, uz parketa pavadīja 27 minūtes un atzīmējās ar sešiem punktiem (3p. 2/6) un izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

• Lietuvas čempionāta klasikā Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas ''Žalgiris'' izbraukumā piedzīvoja zaudējumu pret Viļņas ''Rytas'' – 85:89. Valmierietis spēlēja 22 minūtes, atzīmējoties ar četriem punktiem (2p. 0/1, 3p. 0/1, s.m. 4/4), divām atlēkušajām bumbām un tikpat piespēlēm.

• Markuss Fosters avīžnieku uzvaru kaldināja ar 34 punktiem, bet Martins Ehods pievienoja 12 punktus. Kauņas komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Igns Brazdeiķis.

• ''Žalgiris'' piedzīvoja pirmo neveiksmi astoņās LKL spēlēs, tomēr saglabā līderpozīciju. Vēl ar vienu zaudējumu spēlē Mārtiņa Laksas ''Jonava'', kas šovakar ar 89:85 izbraukumā pieveica ''Šiauliai''. Latviešu uzbrucējs nospēlēja 26 minūtes un iemeta 11 punktus (2p. 4/5, 3p. 1/2), savāca trīs atlēkušās bumbas un pārtvēra bumbu.

• Itālijas A sērijā uzvaru svinēja Andreja Gražuļa ''Trento'', kas pagarinājumā apspēlēja līgas jaunpienācēju ''Verona'' ar 92:86. Latvijas izlases basketbolists guva deviņus punktus (2p. 3/4, 3p. 1/4) un savāca septiņas bumbas zem groziem, laukumā pavadot 33 minūtes. Gražulim arī trīs piespēles, kas bija labākais rādītājs komandā, efektivitāte 13 un +/- rādītājs plus 11.

• Citā A sērijas cīņā Artūra Strautiņa pārstāvētā ''Reggio Emilia'' piekāpās ULEB Eirolīgas vienībai Boloņas ''Virtus'' ar 65:79. Uzbrucējs uz parketa pavadīja 12 minūtes un atzīmējās ar četriem punktiem (2p. 2/3, 3p. 0/2) un divām atlēkušajām bumbām.

• Izraēlas meistarsacīkstēs basketbolā trešo uzvaru piecās spēlēs svinējusi Mareka Mejera Jeruzalemes ''Hapoel'', kas ar 74:57 izbraukumā sakāva Haifas ''Hapoel''. Liepājnieks nospēlēja 24 minūtes un guva piecus punktus.

• Beļģijas un Nīderlandes apvienotajā čempionātā Vernera Koha ''Den Bosch'' spraigā mačā pārspēja Franča Lāča ''Yoast United'' – 85:84. Kohs 22 minūtēs iemeta piecus punktus (3p. 1/5, s.m. 2/2) un savāca trīs atlēkušās bumbas, bet Lācis 35 minūšu laikā atzīmējās ar 11 punktiem (2p. 1/1, 3p. 3/8), savāca četras atlēkušās bumbas un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

• Spānijas otrajā līgā Dāvis Rozītis guva trīs punktus (2p. 0/1, s.m. 3/4), laukumā pavadīdams 19 minūtes, un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bet viņa pārstāvētā ''Palencia'' ar 66:75 piekāpās pagājušajā sezonā no ACB līgas izkritušajai ''Gipuzkoa''.

Izmantotie resursi:
LEB Oro - Federación Española de Baloncesto
https://bnxtleague.com/
https://lkl.lt/
https://jv.acb.com/en

     [+] [-]

, 2022-11-06 20:20, pirms gada
Drausmas kā izskatās tā Betis komanda, vispār nekādas komandas spēles, visu laiku kaut ko žāri bezjēgā, Dairim normāls spēlēs laiks, bet praktiski bumbu viņam vispār nedod, ne velti viņi ir tik zemu tabulā un ar tikai vienu uzvaru.
Neredzu šobrīd kā ar tik bezjēdzīgu un haotisku basketbolu kādu rāda Real Betis komandu, varētu neizkrist no ACB līgas...

     [+] [-]

, 2022-11-06 23:01, pirms gada
Redzēju pamatlaika beigas, varu piekrist. Uzbrukumā Dairim bumbu nedod, tur viens dredains moris tikai bumbojas! Pēc Daira piezīmes bija 0/2, bet viņu norāva nost. Vietā nākušais jugs uzsita troikā un Betis dabūja sejā 3/3, tas arī noveda nevis pie Betis uzvaras, bet pie niča pamatlaikā.