Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Navikausks: "Bagatskis, visticamāk, paliks "Budivelnik""

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Navikausks: "Bagatskis, visticamāk, paliks "Budivelnik""
"Budivelnik" ģenerālmenedžeris Ģedimins Navikausks
Foto: Budivelnyk.ua

Deviņkārtējie Ukrainas čempioni basketbolā Kijevas "Budivelnik" vēlas turpināt sadarbību ar Latvijas valstsvienības galveno treneri Ainaru Bagatski, paziņojis kluba ģenerālmenedžeris Ģedimins Navikausks.

Bagatskim 2015. gada sezonā ir spēkā līgums ar Kijevas “Budivelnik”, taču nav noslēpums, ka divkārtējais Ukrainas čempions saņēmis piedāvājumus arī no citu valstu klubiem. Navikausks uzsver – “celtnieki” centīsies rīkoties tā, lai latviešu speciālists turpinātu strādāt Kijevā.

“Pastāv liela varbūtība, ka Bagatskis paliks klubā. Ainaram spēkā ir līgums ar “Budivelnik” un ceram, ka viņš turpinās darbu. Tas pats attiecas uz viņa palīgiem. Visdrīzāk, nemainīsim arī gatavošanās plānus un pirmssezonas nometni tradicionāli aizvadīsim Baltijas valstīs.”

Kijeviešu ģenerālmenedžeris apstiprina citos resursos izskanējušo informāciju, ka spēlētāju algas Ukrainas tirgū var sarukt līdz 50%, ņemot vērā iekšpolitisko krīzi un Krievijas nepieteikto agresiju valsts austrumu apgabalos.

“Visiem tirgus dalībniekiem jāsaprot, ka valstī šobrīd pastāv gan politiska, gan ekonomiska krīze. Domāju, ka daudziem ukraiņu basketbolistiem, tai skaitā valstsvienības spēlētājiem, jāsaprot realitāte un jāapzinās, ka kādreizējie laiki aizgājuši pagātnē un šobrīd viņiem jāpierod pie nedaudz savādākām algām.”

Ukrainas čempionu līdzdalība Eirolīga būs atkarīga no drošības situācijas valstī, atgādina ģenerālmenedžeris. “Pagājušajā sezonā mūs ļoti labi uzņēma Kauņā. Mums tas patika un mēs to augstu vērtējam. Vienlaikus esam Kijevas klubs, Ukrainas komanda, tāpēc nevaram savas mājas spēles visu laiku aizvadīt citās valstīs. Ieguldīsim maksimālas pūles, lai spēlētu augstākajā līmenī un savāktu spēcīgu komandu. Taču viss ne tuvu nav atkarīgs no mums...”

Ja Superlīga atsāktos šodien, Doņeckā un Mariupolē nebūtu iespējams rīkot spēles. Donbasa galvaspilsētā nostiprinājušies starptautiski algotņi un teroristi, savukārt kaimiņos esošajā Mariupolē vēl nesen notika sadursmes starp Krievijas atbalstītajiem separātistiem un Ukrainas spēkiem. Stāvokli apgrūtina fakts, ka vietējie iedzīvotāji tiek izmantoti kā dzīvais aizsegs.

“Mēs visi atceramies, kā mums neatļāva mājās spēlēt pat Eiropas kausā, tāpēc šajā jautājumā prognozes izteikt nav iespējams. Pašreizējā Ukrainas situācijā iespējams viss! Jekburā gadījumā pat sliktākajos apstākļos mums būs spēcīga komanda, kuras uzdevums būs desmito reizi uzvarēt Superlīgā. Mēs tiecamies kļūt par regulāriem Eirolīgas iemītniekiem, uzcelt savu arēnu un iegūt A licenci. Galvenais, la nebūtu kara...”

Izmantotie resursi:
Баскетбольный клуб «Будивельник» - Гедиминас...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja