Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šķēlem 16+7+5 sakāvē pret poļiem, Kuksikam uzvara pār "Žalgiri"

Rolands Eliņš

Šķēlem 16+7+5 sakāvē pret poļiem, Kuksikam uzvara pār "Žalgiri"
Aigars Šķēle. Foto: VTB League

Latvijas basketbolisti šodien ar dažādiem panākumiem aizvadījuši spēles vairākās vadošajās Eiropas basketbola līgās.

VTB Vienotajā līgā liela neveiksme Roberta Štelmahera trenētajai „Kalev” vienībai, kas ar 70:92 piekāpās Polijas „Zielona Gora”, savai tiešajai konkurentei kopvērtējumā. Aigars Šķēle nospēlēja 28:48 minūtes, kurās tika pie 16 punktiem (1p. 1/1, 2p. 6/7, 3p. 1/5), savāca septiņas atlēkušās bumbas un veica piecas rezultatīvas piespēles. Viņam arī četras pārtvertas bumbas un divas piezīmes, kā arī +/- rādītājs mīnus trīs, taču Tallinas komanda kopumā aizvadīja ļoti vāju otro puslaiku, kurā zaudēja ar 31:47.

Francijas čempionātā Rihards Lomažs guva piecus punktus (1p. 3/4, 2p. 1/1, 3p. 0/3) un tika pie divām atlēkušajām bumbām, bet viņa pārstāvētā ASVEL cieta sakāvi pret savu galveno konkurenti „Monaco”. ASVEL šī bija sezonas otrā neveiksme vietējā čempionātā, un abām komandām tagad ir bilance 15-2, kas ļāvis „Monaco” pārņemt vadību Francijas līgā.

Lietuvā par sensāciju parūpējās Riharda Kuksika pārstāvētā „Lietkabelis” vienība, savā laukumā ar 83:72 apspēlējot Kauņas „Žalgiri”. Kauņas basketbola grandam tā bija sezonas pirmā neveiksme 17 spēlēs Lietuvas līgā.

Kuksiks nospēlēja 10:41 minūtes, kurās iemeta trīs punktus (2p. 0/3, 3p. 1/2) un savāca divas atlēkušās bumbas. Viņa +/- rādītājs bija plus divi. Kuksika komanda ar bilanci 11-6 ieņem trešo vietu līgā. Savukārt Edgars Lasenbergs palika rezervē „Pieno žvaigždes” mačā, kurā ar 72:84 tika zaudēts „Juventus”.

Itālijas A Sērijā Artūrs Strautiņš nospēlēja piecas minūtes „Triesto” komandas uzvarā pār „Pesaro” vienību (82:76). Strautiņš netrāpīja savu vienīgo tālmetienu un punktus neguva, viņam viena atlēkusī bumba. Bez punktiem palika arī Ingus Jakovičs, kurš nospēlēja desmit minūtes „Varese” vienības sastāvā, viņa komandai pieveicot „Treviso” ar 84:79.

Savukārt Polijā Rolands Freimanis iemeta 18 punktus 18 minūtēs, palīdzot „Anwil” vienībai viesos pārspēt „Cukier”. Freimanis trāpīja septiņus no astoņiem metieniem no spēles.

Spānijas otrajā līgā Toms Leimanis ar desmit punktiem 24 minūtēs palīdzēja pie uzvaras tikt „Valladolid” komandai, kas ar 81:77 pārspēja Dāvja Rozīša pārstāvēto „Gipuzkoa”. Leimanis spēles izskaņā trāpīja tālmetienu, kas nodrošināja viņa komandai uzvaru. Viņam šajā mačā arī piecas rezultatīvas piespēles. Rozītis tikmēr 11 minūtēs tika pie trim punktiem un divām atlēkušajām bumbām.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-05 22:55, pirms 5 gadiem
Eliņ, Tu esi švakākais sporta žurnālists, kolumnists, kura rakstus esmu lasījis. Spēļu rezultāti skopi, statistika skopa un tā pie katra raksta. Pēc Kuksika statistikas pieminēšanas slinkums uznāca! Regulārs un absolūts informācijas un profesionalitātes trūkums.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-05 23:21, pirms 5 gadiem
Šādi Štelmahers arī var neizvilkt sezonu

     [+] [-]

, 2020-01-06 06:16, pirms 5 gadiem
hantele rakstīja: Eliņ, Tu esi švakākais sporta žurnālists, kolumnists, kura rakstus esmu lasījis. Spēļu rezultāti skopi, statistika skopa un tā pie katra raksta. Pēc Kuksika statistikas pieminēšanas slinkums uznāca! Regulārs un absolūts informācijas un profesionalitātes trūkums.
Piekrītu. Un nesauc viņu par žurnālistu.