Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Blumbergs no Spānijas otrās līgas pārceļas uz divkārtējo Rumānijas čempioni

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Blumbergs no Spānijas otrās līgas pārceļas uz divkārtējo Rumānijas čempioni
Roberts Blumbergs. Foto: Victor Quintana/Palencia Baloncesto

Latviešu uzbrucējs Roberts Blumbergs pēc sezonas Spānijas otrās līgas klubā ''Palencia'' karjeru turpinās Rumānijā, pievienojoties ''Sibiu'' komandai, vēstī basketbolista aģents Artūrs Kalnītis.

24 gadus vecais latviešu uzbrucējs aizvadītajā sezonā pārstāvēja Spānijas ''LEB Oro'' jeb pēc spēka otrās līgas klubu ''Palencia''. 34 regulārās sezonas spēlēs Blumbergam vidēji mačā 9,8 punkti, piecas atlēkušās bumbas un efektivitāte 11,3. Četros play-off mačos ventspilnieks atzīmējās ar caurmērā gūtiem septiņiem punktiem, 4,7 atlēkušajām bumbām un efektivitāti 10,7.

Nākamo sezonu Roberts Blumbergs pavadīs Rumānijas čempionātā, pārstāvot ''Sibiu'' komandu. Tiesa, kā norāda basketbolista aģents Artūrs Kalnītis, līdz vasaras beigām attiecīgas intereses gadījumā Blumbergs varēs pārcelties uz Spānijas ACB līgas klubu.

Transilvānijā bāzētā ''Sibiu'' vienība ir divkārtējā Rumānijas čempione (1995., 1999.), bet pagājušajā sezonā pamatturnīru noslēdza astotajā pozīcijā. ''Sibiu'' ceturtdaļfināla sērijā ar 0-2 piekāpās rumāņu grandam ''Cluj Napoca''.

''Sibiu'' galvenais treneris spānis Migels Hojo karjeras laikā vadījis Spānijas otrās līgas klubus ''Leyma Coruna'' un ''Granada'', kā arī pirms pārcelšanās uz Rumāniju trenējis Vitorijas ''Baskonia'' otro komandu, kad to pārstāvēja arī latviešu aizsargs Artūrs Kurucs.

Karjeras laikā 208 centimetrus garais Blumbergs bez Spānijas kluba pārstāvējis arī ''Grand Canyon'' universitāti ASV, ''Valmiera Glass/ViA'' un basketbola klubu ''Liepāja''.

     [+] [-]

, 2022-07-04 13:29, pirms 2 gadiem
Loti labs variants manuprat nakamajam karjeras solim. Rumanijas liga pedejos gados noteikti kluvusi specigaka!

     [+] [-]

, 2022-07-04 16:27, pirms 2 gadiem
Virsraksts drusku maldinošs - čempione pirms 23 gadiem...

Jācer, ka komandai nebūs pārāk liels uzsvars uz toto lietām.