Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Izcilais Aito atstāj Pasečņika "Gran Canaria" galvenā trenera amatu

Andrejs Siliņš

Izcilais Aito atstāj Pasečņika "Gran Canaria" galvenā trenera amatu
Aito Garsija Renesess
Foto: cbgrancanaria.net

Pēc zaudējuma Spānijas ACB līgas ceturtdaļfinālā no amata atkāpies Latvijas centra spēlētāja Anžeja Pasečņika pārstāvētās "Herbalife Gran Canaria" galvenais treneris Aito Garsija Renesess.

"Gran Canaria" šajā sezonā izcīnīja piekto vietu regulārajā sezonā Spānijas čempionātā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā sērijā ar 1-2 piekāpās Dāvja Bertāna pārstāvētajai "Laboral Kutxa". Karaļa kausa finālā komanda piekāpās Madrides "Real". ULEB Eiropas kausā "Gran Canaria" tika līdz pusfinālam. Pēc zaudējuma ACB līgas ceturtdaļfinālā Aito nolēmis atkāpties no amata.

69 gadus vecais Aito "Gran Canaria" komandu vadīja pēdējās divas sezonas, bet 2015. gadā tika atzīts par ULEB Eiropas kausa labāko treneri. Aito tiek uzskatīts par vienu no labākajiem spāņu speciālistiem, kura vadībā savulaik "Barcelona" izcīnīja deviņus Spānijas čempiontitulus, tāpat ar Barselonas un Badalonas "Joventut" klubiem izcīnīti tituli starptautiskajos Eiropas turnīros.

2008. gadā Aito bija Spānijas izlases galvenais treneris un vadīja komandu Pekinas olimpiskajās spēlēs, kur tika finālā, līdzīgā cīņā piekāpjoties ASV izlasei. Dažuprāt, tā joprojām tiek dēvēta par vienu no visu laiku labākajām izlašu basketbola spēlēm.

Aito tiek uzskatīts par lielisku jauno talantu attīstītāju un aizvadītajā sezonā viņa rokās nonāca viens no talantīgākajiem jaunajiem Latvijas centra spēlētājiem Anžejs Pasečņiks. Savā debijas sezonā ārzemēs Pasečņiks, kuram ir spēkā līgums ar klubu vēl uz divām sezonām, Spānijas čempionātā vidēji 8,4 minūtēs guva 2,9 punktus un izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas. Eiropas kausā Anžejam 8,2 minūtēs 3,5 punkti un 1,8 bumbas.

draftexpress.com rangā Pasečņiks šobrīd ierindots 10. vietā starp 1995. gadā dzimušajiem un vēl nedraftētajiem spēlētājiem ārpus Ziemeļamerikas. Šobrīd 2017. gada draftā portāla veidotāji atvēl Pasečņikam pēdējo 60. izvēles numuru (Rodionam Kurucam atvēlēts 15. numurs).

Pasečņiks savā "Twitter" profilā jau vakar pateicās Aito par paveikto vienā kopā pavadītajā sezonā: "Vārdi nespēj aprakstīt to, kā man patika strādāt ar Aito. Tas bija baudījums. Lielisks treneris!"