Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Miglinieka "Donetsk" uzvar Ukrainas čempionus

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Miglinieka "Donetsk" uzvar Ukrainas čempionus
Igors Miglinieks
Foto: Turnir.com.ua

Vakar kārtējo uzvaru Ukrainas Superlīgā izcīnīja Igora Miglinieka trenētā ''Donetsk'' vienība, kas pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē apspēlēja pašreizējos valsts čempionus Mariumpoles ''Azovmash'', izcīnot uzvaru savā laukumā ar rezultātu 82:77.

Jau pirms spēles sākuma bija skaidrs, ka gaidāmās cīņas rezultāts neietekmēs nedz vienas, nedz otras komandas vietu turnīra tabulā [Doņecka regulāro čempionātu noslēgs trešajā pozīcijā, bet pirmās vietas liktenis izšķirsies sestdien, kad ''Azovmash'' cīnīsies ar Kijevas klubu, kuru arīdzan Miglinieka komanda pārspēja pavisam nesen - E.B.], tāpēc basketbolistiem tika dota iespēja apliecināt savus spēkus, nedomājot par uzvaras svarīgumu.

Galu galā uzvaru varēja izcīnīt kā viena, tā otra komanda, tomēr šoreiz fortūnas smaids bija vērsts Doņeckas ''tīģeru'' virzienā, kuri, skanot spēles pamat laika beigu sirēnai, varēja sākt svinēt uzvaru, kas beigās var izrādīties svarīga no psiholoģiskā viedokļa. Mača beigu rezultāts - 82:77.

Uzvarētāju rindās teicamu sniegumu demonstrēja amerikānis Pīdžejs Takers, kurš guva 25 punktus un atdeva četras rezultatīvas piespēles partneriem. Demetriuss Aleksanders 28 minūšu laikā guva 12 punktus, bet Židrūnam Urbonam ''Azovmash'' grozā izdevās samest desmit punktus. Zaudētājiem 19 punktus guva Gorans Čakičs, bet Mariumpoles kluba jaunieguvums Mariuss Prekēvičs atzīmējās ar 12 punktiem.

''Donetsk'' galvenais treneris Igors Miglinieks: ''No turnīra tabulas viedokļa šai uzvarai nav nekādas nozīmes, bet mums bija jāuzvar pēdējā regulārās sezonas mājas spēle šosezon un jāpārvar ''Azovmash'' barjera, jo iepriekš pret viņiem bijām piedzīvojuši četrus zaudējumus. Pusi no saviem tālmetieniem pretinieki realizēja pēc mūsu kļūdām - kaut kur nenostrādājām līdz galam, citās epizodēs neizdibinājām uzbrūkošā spēlētāja nodomus.''

''Vēlos pateikties līdzjutējiem par tādu atbalstu. Vienmēr saviem spēlētājiem esmu teicis, ka mums jābūt tādai komandai, kas cīnās līdz spēles beigām un par kuru pārdzīvo līdzjutēji, lai pretinieki no sportiskā viedokļa baidītos no mūsu laukuma, lai pilnīgi visiem pretiniekiem mūsu mājās būtu grūti spēlēt. Čempionāta sākumā tādas pārliecības par saviem spēkiem nebija, tomēr sezonas gaitā mēs uzvarējām pilnīgi visas Superlīgas komandas un esam pacēluši latiņu lielā augstumā. Katrā nākamajā mačā cīnīsimies tikai par uzvaru!'' optimistisks ir latviešu speciālists.

Mariumpoles ''Azovmash'' galvenais treneris Rimas Girskis: ''Laukuma saimnieki jau otrajā spēlē pēc kārtas izcīnījuši uzvaru cīņā ar vienu no Superlīgas līderiem, ar ko es viņus sirsnīgi apsveicu. Viņi ļoti vēlējās uzvarēt, spēlēja centīgi un savu panāca. Malači! Mums šī spēle nebija no svarīgākajām, jo sestdien mūs sagaida cīņa pret Kijevu, kurā izšķirsies pirmās vietas liktenis.''

Šosezon ''Donetsk'' Ukrainas Superlīgas regulārajā čempionātā aizvadījusi 27 spēles, izcīnot 19 uzvaras un piedzīvojot astoņus zaudējumus. Turnīra tabulā Igora Miglinieka trenētā komanda ierindojas trešajā vietā astoņu komandu konkurencē. Pretinieki šodien varēja atļauties zaudēt, taču no sava spēles stila neatkāpās.

Pīdžejs Takers mačā pret ''Azovmash''

Izmantotie resursi:
basket.com.ua
bc.donetsk.ua

  +2 [+] [-]

, 2009-04-02 18:27, pirms 15 gadiem
Miglinieks sācis pamatīgi rullēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-04-02 18:57, pirms 15 gadiem
parsvara tik mellie zelli tresi pa laukumu...Hlebovicki neredzeju

  +1 [+] [-]

, 2009-04-02 18:57, pirms 15 gadiem
..interesanti, cik tajā Doņeckas komandā ir Ukraiņu un kāds viņu pienesums, jo izskatījās, ka laukumā ir tikai amerikāņi + Aleksičš..

  -2 [+] [-]

, 2009-04-02 19:04, pirms 15 gadiem
BBL-Final-4 notiks Tartu ! bbl.net