Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Misters seko Gludītim un Vītolam, pārceļoties uz Itālijas B sēriju

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Misters seko Gludītim un Vītolam, pārceļoties uz Itālijas B sēriju
Andris Misters. Foto: Jānis Martels

Latviešu basketbolists Andris Misters nākamajā sezonā pārstāvēs Itālijas B sērijas jeb pēc spēka trešās līgas klubu ''Paffoni Fulgor'', savā ''X'' kontā pavēstījusi spēlētāju pārstāvošā aģentūra ''Prime Athlete Management''.

32 gadus vecais Misters aizvadīto sezonu sāka Lietuvas augstākās līgas klubā ''Mazeikiai'', kur 14 spēlēs izcēlās ar 4,9 punktiem, 1,7 atlēkušajām bumbām un 0,9 rezultatīvām piespēlēm. Sezonas otrajā pusē Misters atgriezās dzimtenē un pastiprināja ''Ogres'' rindas. Ulda Švēdes trenētās komandas sastāvā uzbrūkošajam aizsargam Latvijas-Igaunijas līgā 12 spēlēs vidēji 14,2 punkti, 3,9 atlēkušās bumbas un 3,8 piespēles partneriem. Divās Latvijas-Igaunijas līgas izslēgšanas spēlēs Misters izcēlās ar 9,5 punktiem, 6,5 bumbām zem groziem un 4,5 piespēlēm. Piecās Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla spēlēs Misteram caurmērā 6,6 punkti, viena atlēkusī bumba un 2,4 rezultatīvas piespēles.

Karjeras laikā Misters spēlējis arī ''VEF Rīga'' un ''Parnu Sadam'' komandās, kā arī Spānijas pēc spēka otrajā līgā un Rumānijas čempionātā.

Misters oficiāli kļuvis par ceturto latvieti nākamās sezonas Itālijas B sērijā, kurā no aizvadītās sezonas katrā no komandām atkal var būt pa vienam viesspēlētājam. Mārcis Vītols turpinās pārstāvēt ''Lumezzane'', Kristaps Gludītis aizvadīs otro sezonu ''San Vendiamo'', bet Ričards Kļanskis, kuram ir Itālijas basketbola pilsonība, pievienojies ''Piacenza'' vienībai.

Pagājušajā B sērijas sezonā ''Paffoni Fulgor'' ierindojās 13. vietā 18 klubu konkurencē A apakšgrupā, 34 spēlēs svinot 15 uzvaras un izvarioties no cīņas par vietas saglabāšanu.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/PRIME_Athlete/s...