Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Helmanis trenera karjeru turpinās Japānā, kļūstot par Adomaiša palīgu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Helmanis trenera karjeru turpinās Japānā, kļūstot par Adomaiša palīgu
Uvis Helmanis. Foto: basketball-loewen.com

Portāls ''Basketnews'' ziņo, ka Uvis Helmanis pievienosies Daiņus Adomaiša treneru korpusam Japānas klubā Tokijas ''Alvark''. Pēdējās divas sezonas Helmanis trenēja Vācijas otrās Bundeslīgas klubu ''Lowen'', pēc sezonas pusēm vienojoties neturpināt sadarbību.

Portāls ''Basketnews.com'' vēsta, ka jaunu darbavietu atradis Uvis Helmanis, kurš kā trenera asistents strādās Japānas klubā Tokijas ''Alvark''. Par tās jauno galveno treneri oficiāli apstiprināts lietuvietis Daiņus Adomaitis, ar kuru noslēgts līgums uz vienu sezonu ar iespēju to turpināt uz vēl vienu. Šī nebūs pirmā reize, kad Helmanis ir Adomaiša palīgs - abi kopā strādāja Polijā ''Czarni Slupsk'' komandā.

2021./2022. gada sezonas laikā Adomaitis kļuva par Klaipēdas ''Neptunas'' galveno treneri, un viņa asistents bija Sandis Buškevics. Lietuvas Basketbola līgas ceturtdaļfinālā ''Neptūnas'' pakutināja nervus Kauņas ''Žalgiris'', uzvarētājam noskaidrojoties izšķirošajā piektajā spēlē. Bija gaidāms, ka lietuviešu speciālists turpinās darbu ar Klaipēdas klubu, taču negaidīti tika saņemts piedāvājums no Japānas komandas. Līgumā ar ''Neptūnas'' bija norunāta iespēja to priekšlaicīgi pārtraukt.

Trenera karjeras laikā Adomaitis trenējis arī tādas komandas kā Polijas ''Anwil'', Lietuvas ''Rytas'', Utenas ''Juventus'', Klaipēdas ''Neptūnas'' un Jeruzalemes ''Hapoel''. No 2016. līdz 2019. gadam Adomaitis bija Lietuvas izlases galvenais treneris. Uvis Helmanis kā galvenais treneris strādājis tādās Latvijas komandās kā ''Barons'', ''Liepāja'' un ''Valmiera'', bet pēdējos divus gadus Helmanis strādāja par Vācijas otrās Bundeslīgas komandas Erfurtas ''Lowen'' treneri. Puses gan pēc šīs sezonas lēma sadarbību neturpināt.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-174442-...