Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bertānam 8 punkti, 2 bloki un vieta ACB līgas pusfinālā

Andrejs Siliņš

Bertānam 8 punkti, 2 bloki un vieta ACB līgas pusfinālā
Dāvis Bertāns
Foto: baskonia.com

Spānijas ACB līgas izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālu pārvarējusi Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa", kas sērijas trešajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 78:71 apspēlēja Anžeja Pasečņika "Herbalife Gran Canaria", sērijā triumfējot ar 2-1.

"Laboral Kutxa" sezonu noslēdza ceturtajā pozīcijā turnīra tabulā un tas nozīmēja ceturtdaļfināla tikšanos ar piektajā vietā finišējušo "Gran Canaria". Kā jau tika prognozēts, pirmajos divos mačos katra komanda izcīnīja pa uzvarai savā laukumā. Mājas priekšrocības ļāva izšķirošo trešo spēli aizvadīt Vitorijā, un "Laboral Kutxa" savu regulārajā sezonā izcīnīto priekšrocību izmantoja par visiem simt.

Pateicoties īpasi sekmīgi nospēlētai trešajai ceturtdaļai (21:13), "Laboral Kutxa" vairāk nekā 12 tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē svinēja panākumu ar 78:71, sērijā triumfējot ar 2-1. Abi latvieši laukumā devās pamata pieciniekā. Dāvis Bertāns uzvarētāju rindās laukumā bija vairāk nekā 26 minūtes, kuru laikā guva astoņus punktus (2p. 1/1, 3p. 1/4, s.m. 3/3), izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izprovocēja četras piezīmes, bloķēja divus metienus, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un saņēma vienu piezīmi.

Sezonas pēdējā spēlē Anžejs Pasečņiks laukumā bija sešas ar pusi minūtes, guva divus punktus (2p. 0/1, s.m. 2/2), izcīnīja vienu bumbu un pārtvēra vienu bumbu. Kopumā savā pirmajā sezonā Grankanārijas klubā Anžejs piedalījās 21 spēlē, vidēji gūstot 2,8 punktus un izcīnot 1,8 bumbas. 15 Eiropas kausa spēlēs centram 3,5 punkti un 1,8 bumbas zem groziem.

Bertānam un "Laboral Kutxa" pusfinālā būs jākārto regulārā turnīra uzvarētājas "Barcelona" eksāmens. Barselonas vienība ceturtdaļfinālā divos mačos bez lielām problēmām tika galā ar Rolanda Šmita pārstāvēto "Fuenlabrada". Otrā pusfināla pārī Madrides "Real" tiksies ar "Valencia".

Pirmā "Laboral Kutxa" spēle Barselonā norisināsies piektdienas vakarā. Sērija ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-06-01 11:22, pirms 8 gadiem
Labrīt Igaunija.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-01 12:41, pirms 8 gadiem
Kaut kas ar to spēles protokolu nav kārtībā, spēles pēdējās minūtēs Bertāns dabūja 2 piezīmes, bet galu galā tikai viena???

  -2 [+] [-]

, 2016-06-01 14:53, pirms 8 gadiem
Ātru izstāšanos no po Dāvim!

     [+] [-]

, 2016-06-01 16:59, pirms 8 gadiem
Tehniskajā viss skaidri redzams-4 piezīmes pašam,viena izprovocēta,tāpēc arī keof tikai 8

     [+] [-]

, 2016-06-01 22:21, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Labi, ka treneris uzticas un ļauj spēlēt, punkti nāks paši....Anžejam tīri statistiski nav sliktāka sezona?
tas skatoties, kā to vērtēt, vai pāriešana no LBL komandas uz spānijas 5to komandu ir vērtējams kā sliktākā sezona spēlētājam Anžeja situācijā? no cipariem, it kā jā. minūšu maz, arī punktu maz, tikai līmenis un trenēšanās apstākļi un izaugsmes iespējas nesalīdzināmi augstāk, kā iepriekš.