Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Barons" pirmoreiz centīsies uzveikt "Liepāju", "Jūrmalai" pēdējā cerība

Emils Ozerinskis

"Barons" pirmoreiz centīsies uzveikt "Liepāju", "Jūrmalai" pēdējā cerība
Viktors Iļjins
Foto: Lāsma Irša

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgā 1. aprīlī iztiks bez jokiem divās regulārās sezonas spēlēs. "Liepāja/Triobet" savā laukumā uzņems turnīra tabulā augstāk esošo "Barons kvartālu", bet "Jūrmala/Fēnikss" tiksies ar izslēgšanas spēļu turnīrā vietu jau nodrošinājušo BK "Jēkabpils".

"Liepāja/Triobet" - "Barons kvartāls"
Pulksten 17:00 Liepājas Olimpiskais centrs

Gan "Liepāja/Triobet", gan "Barons kvartāls" ir pavisam tuvu tam, lai nodrošinātu vietu izslēgšanas spēļu turnīrā. "Ogres" un "Jūrmalas" komandām aizsniegt izslēgšanas spēļu zonu var palīdzēt vien perfekts sezonas noslēgums. Tikmēr "Liepājai/Triobet" ar uzvaru pār šī vakara pretiniekiem var izlīdzināt abu komandu bilanci turnīra tabulā. Visās trīs šīs sezonas savstarpējās cīņās pārāki ir bijuši tieši liepājnieki.

Agra Galvanovska trenētie liepājnieki ar 14 uzvarām 29 spēlēs ieņem sesto pozīciju Latvijas čempionāta turnīra tabulā. "Lauvas" pēdējās divās spēlēs izcīnījuši uzvaras pār "Ogri" un "Valku". Savukārt atlikušajās trīs spēlēs gaidāmi nopietni pretinieki, ieskaitot "Ventspili" un "VEF Rīgu".

"Barons kvartāls" ar 14 uzvarām un 13 zaudējumiem ieņem piekto pozīciju turnīra tabulā. "Baroni" pirms nedēļas izbraukumā piekāpās jēkabpiliešiem, ļaujot "lūšiem" nostiprināties ceturtajā pozīcijā. Savukārt šonedēļ Rīgas komanda spēja uzveikt "Latvijas Universitāti". Kopumā sezonā "Barons kvartāls" un "Ogre/Kumho Tyre" ir viengās divas komandas, kas spējušas uzveikt abas turnīra līdervienības.

Čempionāta rezultatīvāko spēlētāju trījniekā ielauzies liepājnieks Artjoms Butjankovs, ar 15 punktiem un 7,2 bumbām zem groziem pārņemot komandas rezultatīvākā spēlētāja titulu. Saspēles vadītājs Malkoms Grifins vidēji gūst 14,9 punktus un izdara 6,9 rezultatīvas piespēles. Savukārt "Liepājas" snaiperis Artūrs Ausējs gūst 13,6 punktus. Turnīra rezultatīvākais spēlētājs pārstāv "Barons kvartālu". Tailers Larsons vidēji gūst 16,6 punktus un izdara 4,5 rezultatīvas piespēles. "Barona" sastāvā lietuviešu uzbrucējs Taurs Jogela izceļas ar 13,9 punktiem, bet Dāvis Geks vidēji gūst 13,3 punktus spēlē.

"Jūrmala/Fēnikss" - BK "Jēkabpils"
Pulksten 17:00 Lapmežciems

"Jūrmalas/Fēnikss" basketbolistiem var nepietikt ar četrām uzvarām visās atlikušajās regulārās sezonas cīņās, savukārt BK "Jēkabpils" vietu izslēgšanas spēlēs jau nodrošinājusi un var sākt gatavoties izšķirošajām "play-off" cīņām. Visās trīs šīs sezonas savstarpējās cīņās uzvaru svinējuši "lūši", kuri būs favorīti arī šovakar Lapmežciemā.

Arņa Vecvagara "Jūrmala/Fēnikss" pēc pusmēneša pauzes trešdien piedzīvoja zaudējumu Valmierā, noslīdot uz turnīra tabulas astoto pozīciju. "Jūrmalas" bilance šajā sezonā ir 11 uzvaras un 17 zaudējumi, atrodoties priekšā tika studentiem un valcēniešiem. Jūrmalnieku cerības iekļūs "play-off" ir teorētiskas, bet praktiski gūti izpildāmas. Kūrortpilsētas komandai nepieciešams gūt panākumus atlikušajās četrās cīņās un jācer uz neveiksmīgu sezonas noslēgumu liepājniekiem.

"Jēkabpils" ar 16 uzvarām 28 spēlēs jau iekļuvuši izslēgšanas spēļu turnīrā. Šobrīd Rūdolfa Rozīša vadītās komandas galvenais uzdevums ir nosargāt ceturto pozīciju. Šobrīd jēkabpiliešiem izdevusies trīs uzvaru sērija, kurā apspēlēti arī abi tuvākie sekotāji turnīra tabulā. Pēc neveiksmīgās pagājušās sezonas, šopavasar "Jēkabpils" atkal cīnīsies "play-off" turnīrā.

"Jūrmalas/Fēnikss" līderis ir Edgars Jeromanovs, šajā sezonā gūstot 13,9 punktus un izdarot 6,3 rezultatīvas piespēles. Groza apakšā Viktors Iļjins vidēji gūst 10,7 punktus un izcīna 7,9 atlēkušās bumbas, savukārt viens no komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem Uģis Pinete šobrīd ir traumēts un visticamāk nespēlēs. Arī "Jēkabpils" sastāvā komandas motors ir saspēles vadītājs. Rinalds Sirsniņš vidēji izceļas ar 13,5 punktiem un 5,9 rezultatīvām piespēlēm. Roberts Stumbris "lūšiem" vidēji palīdz ar 13,2 punktiem spēlē, bet Jurija Aleksejeva rēķinā 12,9 punkti un 7,3 atlēkušās bumbas zem groziem.

"OlyBet" LBL turnīra tabula

VKomandaUZ%
1.Ventspils24388.8%
2.VEF Rīga12475.0%
3.Valmiera/Ordo191065.5%
4.Jēkabpils161257.1%
5.Barons kvartāls141351.8%
6.Liepāja/Triobet141548.3%
7.Ogre/Kumho Tyre121741.4%
8.Jūrmala/Fēnikss111739.3%
9.Latvijas Universitāte52417.2%
10.Valka/Valga31516.6%