Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kvēle/SC Mēmele un BK Vidzemes Augstskola notur uzvaras maču galotnēs

Kvēle/SC Mēmele un BK Vidzemes Augstskola notur uzvaras maču galotnēs
Roberts Zeile un Oto Grīnbergs šodien palīdzēja komandai ar "double-double"
Foto: Artūrs Kaurovs

Šodienas vakarā LBL2 turnīra ietvaros Rīga/Rīdzene/LU devās viesos pie Kvēle/SC Mēmele komandas, bet Valmieras 5.vidusskolā BK Vidzemes Augstskola uzņēma VEF skolas komandu.

BS Rīga/Rīdzene/LU – Kvēle/SC Mēmele

Spēles sākuma pirmās piecas ar pusi minūtes viesiem bija galīgi neveiksmīgas – Mēmeles komanda iemeta 14 punktus un nevienus neielaida.Turpinājumā spēle bija līdzīga, abas komandas punktus guva līdzvērtīgi. Pēdējā ceturtdaļas minūtē gan viesi spēja pārsvaru nedaudz samazināt, un rezultāts pēc pirmās ceturtdaļas bija 23:12 Mēmeles komandas labā. Otrās ceturtdaļas sākumā mājinieki atjaunoja 14 punktu pārsvaru (31:17), tomēr nākamās četras minūtes dominēja viesi un guva deviņus punktus pēc kārtas. Līdz puslaika beigām izlīdzināt rezultātu gan rīdziniekiem neizdevās, tomēr ievērojami pietuvoties gan, un pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 37:33 mājinieku labā. Jau pirmajā puslaikā "double-double" guva Mēmeles spēlētājs Armands Seņkāns (14 punkti, 11 atlēkušās bumbas), bet viesiem 12 punkti Patrika Repša kontā.

Trešā ceturtdaļa sākās ar pamatīgu mājinieku ofensīvu, kuras rezultātā tika atjaunots 11 punktu pārsvars. Mēmele turpināja kāpināt tempu, un ceturtdaļas vidū mājinieku pārsvars sasniedza jau +19. Tomēr pēdējās trīs minūtēs viesi spēja atgūt vairākus punktus un pirms ceturtās ceturtdaļas rezultāta starpība nemaz tik bezcerīga nelikās – -11 (50:61). Ceturtā ceturtdaļa iesākās ar krietni vairāk neprecīziem nekā precīziem metieniem, kas kas kopumā bija izdevīgāk mājiniekiem, kuru pārsvars nesamazinājās. Tomēr pamazām rīdzinieki spēja tuvoties Mēmeles komandai un pēc Rēķa un Žarinova tālmetieniem pusminūtes laikā panāca vairs tikai -4, kad spēlēt bija atlikusi vēl viena minūtes un 20 sekundes. Tieši laikā nāca minūtes pārtraukums, kas ļāva Mēmeles komandai sakoncentrēties un veiksmīgi noturēt uzvaru spēlē – 75:70. Armands Seņkāns bija labākais Mēmeles rindās – 17 punkti un 14 atlēkušās bumbas. "Double-double" arī Naurim Metniekam – 13 punkti un 10 atlēkušās bumbas. Viesu rindās Artūrs Lūsis guva 17 punktus, bet 15 punktus un 10 atlēkušās bumbas savāca Pēteris Rēķis. Mēmeles komandai šī bija sestā uzvara 10 spēlēs, bet Rīga/Rīdzene/LU piedzīvoja septīto zaudējumu astoņās spēlēs.

BK Vidzemes Augstskola – VEF skola

Spēle sākās līdzvērtīgā cīņā, tomēr soli pa solim mājinieki spēja palielināt pārsvaru - +4 pēc četrām aizvadītām minūtēm. Vairāk attālināties gan valmierieši nespēja, turklāt VEF skolas komanda pat pietuvojās un izlīdzināja rezultātu – 16:16 četras minūtes līdz ceturtdaļas beigām. Viesi pie tā neapstājās, izvirzījās vadībā un tikai Kalniņa un Sūruma metieni ceturtdaļas beigās ļāva mājiniekiem turēties blakus rīdziniekiem – 22:20 VEF skolas labā. Otrās ceturtdaļas sākumdaļā viesi turēja pārsvaru 3-6 punktu robežās, tomēr attālināties nespēja. Ceturtdaļas vidū ar 25 sekunžu intervālu Bukšs un Amoliņš iemeta tālmetienus, un vadībā jau mājinieki – 35:33. Vidzemes Augstskolas komanda pie tā neapstājās un pakāpeniski visas atlikušās ceturtdaļas garumā turpināja palielināt pārsvaru un pirmo puslaiku noslēdza ar 51:44. Valmieriešiem rezultatīvākais bija spēlējošais treneris Roberts Zeile ar 11 punktiem, bet deviņi punkti Sandim Bukšam. VEF skolas rindās ar 12 punktiem rezultatīvākais bija Ričards Melderis.

Otrā puslaika sākums izvērtās līdzvērtīgs abu komandu izpildījumā – Vidzemes Augstskolas komandas pārsvars būtiski nemainījās. Tomēr pēc tam pakāpeniski mājinieki pārsvaru sāka palielināt, tam nostabilizējoties 10-12 punktu robežās. Trešo ceturtdaļu Vidzemes Augstskola noslēdza ar +10 (71:61). Ceturtās ceturtdaļas sākumā mājiniekiem izdevās pārsvaru nedaudz palielināt, un 12-14 punktu robežās tas turējās līdz brīdim, kad spēlēt vēl bija atlicis nepilnas septiņas minūtes. Turpmākās pusotras minūtes laikā valmierieši pārsvaru palielināja līdz pat +19, tomēr viesi nenolaida rokas. Mežnieka-Zahara un Meldera pūlēm pārsvars saruka līdz +11, un spēlēt vēl bija atlicis četras minūtes. Pie sasniegtā viesi neapstājās, bet mājinieki nespēja gūt punktus – rezultātā divas minūtes līdz beigām Vidzemes Augstskolas pārsvars bija tikai trīs punktus. Tomēr turpinājumā drošāk un precīzāk nospēlēja mājinieki un līdz ar Sūruma tālmetienu izcīnīja uzvaru ar 95:84. Mājiniekiem 16 punkti Sanda Amoliņa kontā, bet 15 punktus un 12 rezultatīvas piespēles nopelnīja Roberts Zeile. Viesiem 19 punkti Ričarda Meldera kontā. Vidzemes Augstskolas komandai šī bija septītā uzvara 10 spēlēs, bet VEF skolai piektais zaudējums deviņās spēlēs.

LBL2, 29.novembris

BS Rīga/Rīdzene/LU – Kvēle/SC Mēmele 70:75 (12:23, 21:14, 17:24, 20:14)

BS Rīga/Rīdzene/LU: Lūsis 17, Rēķis 15 (10ab), Repšs 14, Žarinovs 12, Ceplītis 8, Bērziņš 4, Gertsons, Veisbārdis, Molodovs.

Kvēle/SC Mēmele: Seņkāns 17 (14ab), Rožlapa 14, Metnieks 13 (10ab), Kramiņš 13, Saulītis 8, Volfmanis 6, Vēveris 4, Polis, Endzels.

BK Vidzemes Augstskola – VEF skola 95:84 (20:22, 31:22, 20:17, 24:23)

BK Vidzemes Augstskola: Amoliņš 16, Zeile 15 (12rp), Grīnbergs 13 (10ab), Bukšs 11, Lišiks 11, Kalniņš 9, Sūrums 8, Kliests 6, Kārklis 6, Millers, Ābols.

VEF skola: Melderis 19, Avenītis 18, Mežnieks-Zahars 18, Niedra 10, Krastiņš 7, Caune 4, Blumbergs 4, Feikners 2, Seipulāns 2, Čīma, Kurucs.

Izmantotais avots:
www.basket.lv