Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Valmiera turpinās spēlēt ENBL, iespējamo pretinieku lokā Lielbritānijas un Izraēlas klubi

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Valmiera turpinās spēlēt ENBL, iespējamo pretinieku lokā Lielbritānijas un Izraēlas klubi
Oskars Virsis. Foto: Jānis Lārmanis

Basketbola klubs "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" turpinās spēlēt Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL). Līdz jūlija beigām turnīram oficiāli pievienojušās sešas jaunas komandas no Lielbritānijas, Rumānijas, Nīderlandes, Bulgārijas un Izraēlas.

ENBL pirmajā sezonā piedalījās divas Latvijas komandas – Liepāja un Valmiera. Pēc agresoru valstu klubu – Krasnojarskas “Enisey” un Mogiļovas “Borisfen” – diskvalifikācijas liepājnieki debijas turnīru pabeidza piektajā vietā, bet valmierieši finišēja sestie.

Otrajā sezonā dalību turpināja Valmiera, Nikolaja Mazura trenētā Tartu Universitāte, čehu “Brno Basket” un lietuviešu “Šiauliai”. Turnīram pieteicās 13 jaunas komandas. Mārtiņa Laksas pārstāvētā Jonava atsauca pieteikumu, savukārt Belgradas “Partizan” fārmklubs izstājās politisku iemeslu dēļ.

Pārmaiņu rezultātā turnīrā spēlēja 15 komandas, bet čempiones titulu izcīnīja Aigara Šķēles un Ojāra Siliņa pārstāvētais Polijas klubs “BM Stal Ostrow”. Valmierai izdevās tikt pie vērtīgas pieredzes, taču uzvaras izpalika un sezonu nācās pabeigt 15. vietā.

ENBL trešajā sezonā plānota 16 klubu līdzdalība, turklāt vairāk nebūs jāspēlē neitrālos laukumos. Komandas tiks sadalītas divās grupās pa astoņām vienībām katrā un izspēlēs apļa turnīru. Katras grupas četri labākie klubi kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā cīnīsies par vietām “Četru finālā”.

Līgas ģeogrāfija kļūs vēl plašāka – jaunpienācēju vidū ir Lielbritānijas klubi “Bristol Flyers” un “Newcastle Eagles”, Nīderlandes “Landstede Hammers”, Ainara Bagatska trenētā Rumānijas “Voluntari”, Bulgārijas “Pleven Spartak” un Izraēlas “Hapoel Beer Sheva-Dimona”.

Nākamajā nedēļā ENBL pulkam pievienosies jauna valsts. Valmiera ir viena no trīs komandām, kura līgā turpinās spēlēt trešo sezonu pēc kārtas – to pašu darīs Gundara Vētras trenētā Tartu Universitāte un Čehijas vienība “Basket Brno”.

Izmantotie resursi:
https://www.enbleague.eu/post/in-th...

  +1 [+] [-]

, 2023-07-29 21:34, pirms 11 mēnešiem
Beidzot zina par so! Labak velu neka nekad! Paldies Mari par rakstu, bet Valmiera malaci, ka nebaidas spelet EIROPA!

  -2 [+] [-]

, 2023-07-29 21:38, pirms 11 mēnešiem
Sākumā iemācītos tikt galā ar LU, tad varētu domāt par kaut ko tālāk. Atkal Valmieras fani varēs lepni sist pie krūts un teikt, ka spēlējam Eiropā. Visockis vismaz saprot, ka nav resursu tik daudz spēlēm, koncentrējās vietējam dīķim un paņēma Latvijas bronzu. Laikam NEBL vienalga par konkurētspēju, ka tik vairāk valstis, tāpēc sezonu no sezonas nenoraida Valmieras pieteikumu. Kāda būs jaunās sezonas taktika, kad spēle neies? Dodam bumbu Kaufmanim, lai lādē dullu trīspunktu metienu no 8 m pāri rokām?

  +1 [+] [-]

, 2023-07-29 22:00, pirms 11 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Sākumā iemācītos tikt galā ar LU, tad varētu domāt par kaut ko tālāk. Atkal Valmieras fani varēs lepni sist pie krūts un teikt, ka spēlējam Eiropā. Visockis vismaz saprot, ka nav resursu tik daudz spēlēm, koncentrējās vietējam dīķim un paņēma Latvijas bronzu. Laikam NEBL vienalga par konkurētspēju, ka tik vairāk valstis, tāpēc sezonu no sezonas nenoraida Valmieras pieteikumu. Kāda būs jaunās sezonas taktika, kad spēle neies? Dodam bumbu Kaufmanim, lai lādē dullu trīspunktu metienu no 8 m pāri rokām?
Ujj ka vienam skauz...

  -2 [+] [-]

, 2023-07-29 22:04, pirms 11 mēnešiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Ujj ka vienam skauz...
Kas tieši? Ka Liepāja atkal ņems priekšā Valmieru?

  +1 [+] [-]

, 2023-07-29 22:20, pirms 11 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kas tieši? Ka Liepāja atkal ņems priekšā Valmieru?
Sito saglabaju! Tiekas sezona!

  -1 [+] [-]

, 2023-07-29 23:24, pirms 11 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kas tieši? Ka Liepāja atkal ņems priekšā Valmieru?
Nu un tad? Katram klubam sava koncepcija, sava pieja komandas komplektācijai. Vienam vajag "ātro slavu", cits dod priekšroku ilgtermiņa investīcijām labā lietā, kas konkrētajā gadījumā ir VISAS LATVIJAS basketbols.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-30 01:26, pirms 11 mēnešiem
wolmar rakstīja: Nu un tad? Katram klubam sava koncepcija, sava pieja komandas komplektācijai. Vienam vajag "ātro slavu", cits dod priekšroku ilgtermiņa investīcijām labā lietā, kas konkrētajā gadījumā ir VISAS LATVIJAS basketbols.
Loti labi teikts +++++

     [+] [-]

, 2023-07-30 15:28, pirms 11 mēnešiem
Vispār labs projekts priekš tiem kas nestartē Eirokausos,ja te visus masē tad var iet tālāk un jaunatni pie viena apbružāt.