Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" pagarina līgumu ar no Islandes mājās pārbraukušo Freimani

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Liepāja" pagarina līgumu ar no Islandes mājās pārbraukušo Freimani
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons

Latvijas un Igaunijas apvienotās basketbola līgas dalībniece "Liepāja" paziņojusi par līguma pagarināšanu ar Robertu Freimani. Viņš komandai pievienojās janvāra ievadā, bet sezonu sāka Islandes čempionātā.

Liepājnieku rindās aizvadot deviņas spēles un caurmērā laukumā pavadot 23:30 minūtes, Roberts Freimanis atzīmējās ar 8,6 punktiem un 6,4 atlēkušajām bumbām, kas bija otrais labākais rādītājs komandā, atpaliekot tikai no Kārļa Šiliņa iespētajām 8,7 bumbām zem groziem.

"Gada sākumā pievienojoties "Liepājai", jutu, ka šī nebūs pāris mēnešu pieturvieta. Jau tad likās, ka esošais kluba virziens un pilsētas interese par basketbolu mani piesaistīs uz ilgāku laiku. Bija liela vēlme kaut ko izcīnīt ar "Liepāju" pēc šī ilgā un sausā perioda bez lielām uzvarām, un tas daļēji izdevās pagājušajā sezonā. Daļēji, jo gribas ticēt, ka varējām vēl labāk," pauda Freimanis.

"Esmu ļoti pateicīgs, ka kluba vadība un treneri manī saredz vērtības un kvalitātes, kas spēs šo sasniegto līmeni ja ne pacelt, tad noturēt," pauda spēka uzbrucējs. "Liepājas atbalstītāju augošā interese par komandu ir liela atbildība, ko es ar prieku uzņemos, tāpēc jo īpaši svarīgi ir sākt kolektīvo gatavošanos laicīgi, kas spētu dot šīs pāris uzvaras vairāk, kas pagājušajā gadā tik ļoti pietrūka līdz visu mērķu sasniegšanai."

Aizvadītajā sezonā "Liepāja" ar 12-18 bilanci palika aiz Latvijas-Igaunijas playoff barjeras, kamēr Latvijas turnīros veicās labāk. Latvijas Basketbola līgas pusfinālā liepājnieki bija soļa attālumā no sensācijas, tomēr ar 2-3 piekāpās "VEF Rīgai". Cīņā par bronzu ar 3-1 tika pārspēta "Ogre". Izdevās sasniegt Latvijas kausa finālu, taču atkal bija jāatzīst VEF pārākums.

"Freimanis jau pagājušās sezonas otrajā pusē bija viens no stūrakmeņiem "Liepājas" veiksmīgajai sezonai. Augsti vērtēju viņu gan kā pieredzējušu basketbolistu, gan kā personību, kura ļoti daudz var dot jaunajiem basketbolistiem. Protams, viņš ir liepājnieks un savas pilsētas patriots, kas mums ir ļoti svarīgi, veidojot komandas identitāti," norādīja komandas galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis. Par viņa jauno līgumu tika paziņots pirms divām dienām.

Spēlētāji, kuriem ir līgums ar "Liepāju" uz nākamo sezonu: Roberts Freimanis, Ojārs Bērziņš, Kristiāns Šulcs, Henriks Bajārs, Mārtiņš Kilups, Adrians Visockis-Rubenis, Kristaps Soldatenoks, Edžus Brežinskis un Fransuā Nkojs-Eale.

     [+] [-]

, 2023-06-29 21:33, pirms 11 mēnešiem
Interesanti kas būs ar Birkānu un Žundu un Vītols?