Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Sokolovs pamet Liepāju un atgriežas Jēkabpilī

Agris Suveizda

Sokolovs pamet Liepāju un atgriežas Jēkabpilī
Mikus Sokolovs
Foto: Ģirts Gertsons

Saspēles vadītājs Mikus Sokolovs nākamajā sezonā pārstāvēs savu bijušo komandu "Jēkabpili", kuru pirms gada nomainīja pret "Liepāju"/"Triobet", vēsta informācija "Jēkabpils" mājaslapā.

Pagājušajā sezonā Liepājā 27 gadus vecais saspēles vadītājs LBL aizvadīja 37 mačus, vidēji katrā gūstot 5,4 punktus, izcīnot 2,1 atlēkušo bumbu un atdodot 2,4 rezultatīvas piespēles. Savukārt “Triobet” Baltijas Basketbola līgā astoņās spēlēs madonietis komandas kontam pievienoja vidēji 5,5 punktus, izcīnīja 2,4 bumbas zem groziem, kā arī 2,4 reizes sekmīgi piespēlēja komandas biedriem.

Galvenais treneris Rūdolfs Rozītis: “Mikus ir gara auguma saspēles vadītājs, kurš aizsardzībā nosedz piespēļu līnijas un apgrūtina redzamību uzbrucējam, bet uzbrukumā ir bīstams gan statiskā metienā, gan caurgājienā uz grozu. Var noslēgt uzbrukumu pats vai atrast komandas biedru labākā situācijā ar piespēli. Trīs sezonas pēc kārtas viņš ir spēlējis LBL pusfinālā, pagājušajā sezonā pildījis “Liepāja/Triobet” komandas kapteiņa pienākumus. Spriedzes apstākļos spēj saglabāt mieru, jūt spēles tempu – kad skriet, kad izspēlēt situāciju.”

Mikus Sokolovs ir priecīgs par iespēju atgriezties Jēkabpilī: “Pieņemot lēmumu, vairāk vadījos pēc izjūtām, šeit esmu tuvāk ģimenei un visam, kas man ir svarīgs. Jēkabpils saistās ar labām atmiņām – lielisks kolektīvs, vērtīga pieredze, izcīnītās medaļas, viss piedzīvotais vērtējams tikai ar plusa zīmi. Nākamajā sezonā vēlos izbaudīt basketbolu un, protams, sasniegt kluba izvirzītos mērķus!”

M.Sokolovs savā karjerā pārstāvējis valsti U20 izlases sastāvā un kopš 2006. gada spēlējis tādos basketbola kluba klubos, kā “ASK/Buki”, “Ventspils” “BA Turība”, BK “Jēkabpils” un BK “Liepāja"/"Triobet”. Šobrīd BK “Jēkabpils” komandu veido Renārs Magone, Jurijs Aleksejevs, Jānis Antrops, Kristaps Miglinieks, Artūrs Vītiņš un Mikus Sokolovs, bet galvenā trenera pienākumus pilda Rūdolfs Rozītis.

Izmantotie resursi:
BKJekabpils.lv - “Jēkabpils” komandā atgriežas...

  +1 [+] [-]

, 2016-06-29 13:52, pirms 8 gadiem
Sirsniņš ar Kumpi nepaliks?

  -1 [+] [-]

, 2016-06-29 14:04, pirms 8 gadiem
Tagad Jēkabpilij jāiegūst kāds brīvais centrs (Šeļakovs, Iļjins, Rozītis) un komanda gatava.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-29 14:15, pirms 8 gadiem
Ļoti ieteiktu Iļinam doties prom uz kādu citu klubu, lai iegūst pārliecību, jo Valmierā nebūs kaplis diemžēl

     [+] [-]

, 2016-06-29 15:26, pirms 8 gadiem
tagad tik Šeļakovu dabūt un pagarināt līgumus ar Kumpi un Sirsniņu, ja noturētu vēlm Larsonu vispār ideāli būtu

  +1 [+] [-]

, 2016-06-29 15:56, pirms 8 gadiem
Ne Sokolovam, ne Troy Barnies (varbūt arī kādam vēl) nākamās sezonas citās Latvijas komandās pēc spēlēšanas Jēkabpilī nebija izdevušās. Kpc Jēkabpils nepaturēja Miku jau pagājušajā sezonā, nav saprotams - varbūt naudas nepietika.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-29 17:26, pirms 8 gadiem
loleks rakstīja: Ne Sokolovam, ne Troy Barnies (varbūt arī kādam vēl) nākamās sezonas citās Latvijas komandās pēc spēlēšanas Jēkabpilī nebija izdevušās. Kpc Jēkabpils nepaturēja Miku jau pagājušajā sezonā, nav saprotams - varbūt naudas nepietika.
Esot prasījis tik pat cik Sirsniņš!