Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Latvijas Universitāte" ISBL finālā atzīst TTU pārākumu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Latvijas Universitāte" ISBL finālā atzīst TTU pārākumu
Kristaps Pļavnieks
Foto: Māris Greidāns

Šodien Rīgā noslēdzās Starptautiskās Studentu Basketbola līgas (ISBL) finālsacensības, kurās triumfēja Tallinas Tehniskās universitātes basketbolisti. TTU finālā revanšējās "Latvijas Universitātei" par zaudējumu Jekaterinburgā, esot pārāka ar rezultātu 67:57.

LU pusfināla duelī ar rezultātu 97:81 prata pieveikt Lietuvas Sporta universitāti, kamēr Tallinas Tehnoloģiju universitāte ar sekmīga izrāviena palīdzību pieveica Maskavas Valsts fiziskās kultūras institūtu (96:75). Lai arī TTU basketbolisti šosezon ieguvuši pamatīgu rūdījumu Baltijas Basketbola līgā, spējot pieveikt arī mūsu pašu "Jūrmalu/Fēnikss" un tikai ar 63:65 zaudējot "Liepājai/Triobet", ISBL posmā Jekaterinburgā LU komanda bija pārāk ciets rieksts. Toreiz finālā latvieši bija pārāki ar rezultātu 66:60. Šodien viss atkal sākās no 0:0.

Maču labi iesāka laukuma saimnieki, pusotrā minūtē ar agresīviem caurgājieniem izvirzoties vadībā. Trīs no četriem soda metieniem realizēja Roberts Krūmiņš, izvirzot savu komandu vadībā ar 6:2. LU basketbolisti turpināja spēlēt ļoti sekmīgi, sasniedzot arī septiņu punktu vadību. TTU basketbolistiem bija problēmas ar pretinieku apspēlēšanu uzbrukumā, kas mājiniekiem ļāva saglabāt nelielu vadību. Bez Kristapa Pļavnieka laukumā LU saspēle īsti nevedās. Tā rezultātā īsā laikā TTU ceturtdaļas izskaņā nonāca viena precīza metiena atstatumā, bet pēc precīzā Raina Koorta tālmetiena igauņi jau izvirzījās vadībā. Pēdējā uzbrukumā Pļavnieks realizēja sarežģītu tālmetienu, atgriežot LU vadībā ar 18:16.

Otrajā ceturtdaļā komandas cīnījās kā līdzīga ar līdzīgu, rādot maz rezultatīvu, bet cīņas pilnu basketbolu. Ceturtdaļas vidū tālmetienu realizēja Kurs Akenpargs, izvirzot savu komandu vadībā ar 23:22. TTU basketbolisti labi cīnījās par atlēkušajām bumbām uzbrukumā, kas deva otrās un trešās iespējas, palielinot rezultāta starpību līdz sešiem punktiem. Pļavnieks turpināja darīt visu iespējamo, lai vilktu mājinieku uzbrukumu uz priekšu, bet lūzumam spēlē ar to bija par maz. Puslaika izskaņā spēle kļuva haotiska, bet labāk pēdējās divas minūtes aizvadīja TTU, dodoties atpūtā pie labvēlīga rezultāta 35:29.

Otrā puslaika ievadā TTU basketbolisti turpināja spēlēt ļoti aktīvi, trīs minūtēs palielinot rezultāta starpību līdz 11 punktiem (41:30). LU bija problēmas uzbrukumā, bet to ar sarežģītu tālmetienu iekustināja Renārs Magone. Mājinieki ņēma talkā presingu, lai lauztu cīņas gaitu, bet pretiniekiem ar to lielas problēmas neradās. Spēle tikpat kā stāvēja uz ietas, TTU saglabājot iepriekš iegūto pārsvaru. Pateicoties Kristjana Kitsinga precīzajam tālmetienam pēdējā uzbrukumā, pēc 30 spēlētām minūtēm TTU atradās vadībā ar rezultātu 54:43.

Ceturtās ceturtdaļas pirmajās minūtēs LU deficīts pieauga līdz 13 punktiem, kas šādā spēlē bija ārkārtīgi daudz. TTU basketbolisti ļoti cieši darbojās aizsardzībā, maksimāli sarežģījot mājinieku uzbrukumus. Neskatoties uz to, ar sarežģītiem metieniem LU veica 8:0 izrāvienu, atgriežoties cīņā (52:57). Komandas sāka aktīvāk uzbrukt no tālās distances, darot to pietiekami sekmīgi. Uz LU izrāvienu TTU basketbolisti realizēja divus brīvus tālmetienus, atjaunojot 11 punktu pārsvaru. Tuvojoties mača izskaņai LU sāka spēlēt arvien drudžaināk, cenšoties vēl ko glābt šajā finālspēlē, bet nesekmīgi. TTU basketbolisti nospēlēja pacietīgi kā uzbrukumā, tā aizsardzībā, svinot pelnītu uzvaru ar rezultātu 67:57 un atstājot laukuma saimniekus ar sudraba godalgām.

Uzvarētāju labā 17 punktus guva un 12 atlēkušās bumbas izcīnīja Kristjans Kitsings, bet attiecīgi 13 un 11 punkti, kā arī septiņas un deviņas atlēkušās bumbas Toomasa Rādika un Jāna Puideta kontā. LU rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Kristaps Pļavnieks.

ISBL, fināls, 29. aprīlis

"Latvijas Universitāte" - "Tallinas Tehniskā universitāte" 57:67 (18:16, 11:19, 14:19, 14:13)

LU: Pļavnieks 18, Magone 11, Raimo 7 (6 ab), Brizgalovs 7, Krūmiņš 5 (9 ab), Eiduks 4, Jaunzems 2 (8 ab), Ginters 2, Saulītis 1, Ozolinkevičs, Engers, Rēķis.
TTU: Kitsings 17 (12 ab), Rādiks 13 (7 ab), Puidets 11 (9 ab), Lāne 9 (7 rp), Akenpargs 8, Kaja 6 (7 ab), Koorts 3, Pūrs, Kāberma, Lohmus, Raudla.

Fotogalerija: ŠEIT

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 19:04, pirms 8 gadiem
Nu diez ko spēcīgs tas turnīrs nav!