Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Umbraško pēc uzvaras pār VEF: "Beigās izdevās nolasīt viņu spēli aizsardzībā"

Rolands Eliņš

Umbraško pēc uzvaras pār VEF: "Beigās izdevās nolasīt viņu spēli aizsardzībā"
Foto: Inna Zaharova/Rīgas Zeļli

Pēc vakardien gūtās uzvaras pār "VEF Rīga" Juris Umbraško, "Rīgas Zeļļu" galvenais treneris, portālam Sportacentrs.com izteicās, ka šī spēle bijusi īpaša, jo ar šo panākumu izdevies pavērst sev par labu decembra mēnesi, kurā iepriekš piedzīvoti trīs zaudējumi līdzvērtīgās spēlēs.

"Jā, šī spēle mūsu kalendārā bija īpaša," sacīja debitantu "Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško. "Cīnījāmies derbijā pret citu Rīgas komandu, kas šosezon spēlē augstā līmenī - FIBA Čempionu līgā. VEF ir pašreizēja Latvijas čempione, un skaidrs, ka šai spēlei pievērsām īpašu uzmanību. Taču to darījām arī tādēļ, ka iepriekš vairākās līdzīgās spēlēs bijām palikuši bez uzvarām un vēlējāmies tagad to labot."

"Rīgas Zeļli" arī savā publiskajā komunikācijā maču pret VEF pieteica kā "Kauju par Rīgu", un Umbraško piekrita, ka tie nav bijuši tikai vārdi: "Protams, arī no sportiskās puses tas bija nozīmīgs mačs. Cīņa pret čempionvienību vienmēr ir svarīga, šādos mačos redzam, uz ko mums jātiecas."

Pirms vakardienas "Zeļļiem" decembrī vietējā līgā bija trīs zaudējumi četrās spēlēs - viesos bija pieveikta "Rapla", taču ar -3 zaudēts "Liepājai" un divreiz zaudēts vienai no līgas favorītēm "Kalev/Cramo" (ar -8 un -4). Arī vakardienas mačā pret "VEF Rīga" Umbraško komanda pēc 3 ceturtdaļām atradās neparocīgās pozīcijās, esot septiņu punktu iedzinējos.

Taču 4. ceturtdaļā "Zeļļi" uzvarēja ar 29:15 un izvairījās no decembra bilances 1-4, tā vietā pagriežot savu kuģi pa straumei un kārtējo reizi šoruden piesakot sevi Latvijas basketbola elitē.

"Ar ko mums izdevās pagriezt spēli sev par labu beigās? Pašatdeve, disciplīna, konstanti labs sniegums gan uzbrukumā, gan aizsardzībā," teica Umbraško. "Izdevās nolasīt VEF spēli aizsardzībā, kā arī ieguvām pārliecību par saviem spēkiem. Kā jau pierādījās iepriekšējos mačos pret "Kalev/Cramo", tad šādās reizēs jānotur līmenis visu laiku, nedrīkst atslābināties."

"Zeļļi" ar bilanci 11-6 šobrīd ieņem sesto vietu "PafBet" apvienotās līgas 16 komandu konkurencē, turklāt "Zeļļu" statistika ir praktiski vienā līmenī ar Latvijas klasiskajiem grandiem "VEF Rīga" (11-5) un "Ventspili" (10-4). Umbraško piekrita, ka par pirmajā pusgadā paveikto sūdzēties nevar, taču arī norādīja, ka komanda šīs uzvaras nopelnījusi ar paveikto darbu treniņos.

"Un sezona vēl jau ir gara, izšķirošie notikumi vēl tikai priekšā," sacīja Umbraško. "Spēļu kalendārs mūs nav lutinājis, piemēram, jau rītdien nākamā spēle pret "Ogri". Arī iepriekš pret "Liepāju", kur zaudējām viesos, apstākļi mums nesakrita par labu, slimību dēļ sanāca, ka spēlējam deviņu spēlētāju sastāvā. Tādēļ vēl par agru vis kaut ko vērtēt, ejam no spēles uz spēli."

     [+] [-]

, 2023-12-28 16:42, pirms 5 mēnešiem
šādas spēles basītim ir vajadzīgas. Derbiji vienmēr ir interesanti. Iedomājos, ka zellīši uzvelk uz desu VEF, bet pirms tam no daudziem dabūja, aizvaidzīti no lejas gala tabulas biedriem. Domāju, ka arī VEFam priekš mārketinga Zeļllu puikiņi loti noder.