Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Eiropas klubi interesējas par Bruksu, VEF no centra šķirties neplāno

Eiropas klubi interesējas par Bruksu, VEF no centra šķirties neplāno
"VEF Rīga" basketbolists Nasirs Brukss. Foto: FIBA

Otrdienas vakarā sociālajā tīklā ''Twitter'' vairāku valstu žurnālisti atklājuši, ka tādi klubi kā ''Promitheas'' un ''Real Betis'' interesējoties par ''VEF Rīga'' garā basketbolista Nasira Bruksa piesaisti. VEF prezidents Gatis Jahovičs portālam ''Sportacentrs.com'' norādīja, ka šādas runas ir dzirdējis, taču no spēlētāja šķirties neplāno. Pagaidām neviens klubs pie VEF arī nav vērsies ar oficiālu piedāvājumu izpirkt Bruksa līgumu.

Eiropas basketbola žurnālistu vidū tiek ziņots par pastiprinātu interesi saistībā ar ''VEF Rīga'' centru Nasiru Bruksu. Grieķijā ziņo, ka par Bruksu interesējas augstākās līgas klubs ''Promitheas''. Klubs šobrīd ar trim panākumiem astoņās spēlēs ieņem devīto vietu 12 komandu konkurencē.

Tāpat par VEF centru interesējoties ACB līgas vienība Seviljas ''Real Betis'', kuras rindās jau otro sezonu spēlē latvietis Dairis Bertāns. Komanda sezonu sākusi nesekmīgi, pirmo 12 spēļu laikā uzvarot tikai divās. Ar bilanci divas uzvaras un desmit zaudējumi tā pašlaik ir priekšpēdējā līgā, taču tādi pati bilance ir pēdējā vietā esošajai ''Manresa'', bet viena uzvara vairāk ir tādām vienībām kā ''Fuenlabrada'', ''Basquet Girona'' un ''Zaragoza''.

''VEF Rīga'' prezidents Gatis Jahovičs portālam ''Sportacentrs.com'' norādīja, ka kuluāros ir dzirdētas baumas par interesi no citām komandām, taču neviens klubs ar oficiālu piedāvājumu pie VEF nav vērsies. Jāpiemin, ka ''VEF Rīga'' saista līgumattiecības ar Bruksu līdz 2022./2023. gada sezonas beigām un vismaz pašlaik netiek vērtēta iespēja viņu pārdot citam Eiropas klubam.

Sezonas laikā VEF bijušas jau vairākas izmaiņas rotācijā. Vēl pirms sezonas sākuma klubs šķīrās no Gerija Bleiksa, vēlāk neapmierinoša snieguma dēļ sadarbība netika turpināta ar Denjelu Hamiltonu un Džamaru Abramsu, kā arī Iļju Gromovu. Vietā nākuši Glens Kouzijs un Elaidža Klerenss.

Brukss VEF pievienojās starpsezonā un no pirmajiem ārzemniekiem izrādījās par produktīvāko basketbolistu. Apvienotās Latvijas - Igaunijas līgā 14 spēlēs Brukss vidēji 22:18 pavadītajās minūtēs laukumā guvis 12 punktus un izcīnījis 6.9 atlēkušās bumbas zem groziem, bet FIBA Čempionu līgā viņš 24.8 minūtēs meta 13 punktus un izcīnīja 9.2 atlēkušās bumbas.

''VEF Rīga'' pēc izstāšanās FIBA Čempionu līgā sezonu turpina apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā un drīz sāks dalību Latvijas kausā. Apvienotajā līgā vakar pār ''Liepāju'' tā izcīnīja 11. uzvaru pēc kārtas un pašlaik ar 14 uzvarām 17 spēlēs rīdzinieki ir otrie aiz ''Prometey''.


, 2022-12-28 13:57, pirms gada
Vai gadījumā Zotovs nav prom jo ENBL līgā viņš pierakstīts pie Budivelnik komandas?
, 2022-12-28 14:07, pirms gada
"VEF no centra šķirties neplāno" - tas tulkojas: " gaidam piedāvājumus, tai skaitā skaidras naudas koferīti "..
, 2022-12-28 14:37, pirms gada
Tak, lai pārdod viņu, tāpat Vef būs čempioni. Miškam un pārējiem gurķiem būs iespējas uzkapāt.
, 2022-12-28 14:49, pirms gada
Witslenamitea rakstīja: Vai gadījumā Zotovs nav prom jo ENBL līgā viņš pierakstīts pie Budivelnik komandas?
Droši vien, jo vakar nebija ar komandu.
, 2022-12-28 14:50, pirms gada
Witslenamitea rakstīja: Vai gadījumā Zotovs nav prom jo ENBL līgā viņš pierakstīts pie Budivelnik komandas?
Ir. Kādas 2 . ned. atpakaļ bija info par to, ka šķiras no šī spēlētāja.
, 2022-12-28 14:50, pirms gada
Witslenamitea rakstīja: Vai gadījumā Zotovs nav prom jo ENBL līgā viņš pierakstīts pie Budivelnik komandas?
visdrīzāk tā arī būs, taču oficiāli pāreja vēl nav notikusi.
, 2022-12-28 15:16, pirms gada
Varbūt potenciāls ir, bet visumā vājš spēlētājs. Tāpat kā pārējie šī gada leģionāri. Tas pats Madsens bija galvas tiesu pārāks.
, 2022-12-28 15:42, pirms gada
tāpēc jau vakar plosījās pret Liepāju.
, 2022-12-28 16:10, pirms gada
Lai dod prom. Ienāks vismaz kaut kāda nauda.

Vietā var paņemt Šiliņu no Liepājas, sliktāks jau nu noteikti nebūs.
, 2022-12-28 16:24, pirms gada
Irē vēl jaatdod Berkolds un Butirins lai iegūst spēļu praksi pirms vasaras jauniešu čempionātiem un Krūmiņš lai arī iegūst kādu spēļu praksi.
, 2022-12-28 23:51, pirms gada
Par brivu logiski nekur nelaidis, bet ja piedavas kadas 30 vai 40 stukas vismaz tad vel ir iespeja
Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi
1

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.