Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: Saknītim 30, "Ķekava" otro reizi apspēlē "Jelgavu/BJSS"

Andrejs Siliņš

LBL2: Saknītim 30, "Ķekava" otro reizi apspēlē "Jelgavu/BJSS"
Niks Saknītis
Foto: Anna Paula Kuzņecova, BK Ķekava

Piektdienas vakarā Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā aizvadītas trīs spēles un vienā no tām A grupas līderu cīņā Edgara Tetera trenētā "Ķekava" ar 92:79 izbraukumā apspēlēja Vara Kŗūmiņa vadīto "Jelgavu/BJSS".

Šī abām komandām bija jau otrā savstarpējā kauja jaunajā sezonā un, tāpat kā pirmajā Ķekavā, arī šovakar Jelgavā pārāki izrādījās ķekavnieki. Viesi jau pirmajās desmit minūtēs sabēra mājinieku grozā 29 punktus, bet puslaika pārtraukumā devās pie plus 22 (48:26). Otrajā puslaikā cīņa izlīdzinājās, tomēr ne rezultāts, un "Ķekava" izcīnīja piekto uzvaru piecās aizvadītajās spēlēs savā debijas sezonā - 92:79.

Uzvarētāju rindās Niks Saknītis guva 30 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, Agnis Čavars pievienoja 19 punktus un 12 bumbas, Naurim Miezim 18 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles, bet Mārtiņa Šteinberga kontā 14 punkti. Jelgavnieku sastāvā ar 29 punktiem izcēlās Edgars Krūmiņš, kuram arī deviņas bumbas zem groziem, 16 punkti Jānim Bērziņam, bet desmit punkti un 11 bumbas Ronalda Elkšņa rēķinā.

Bez zaudējumiem A grupā turpina cīnīties arī "OC Limbaži", kas šovakar izbraukumā ar rezultātu 77:68 apspēlēja pagājušās sezonas čempioni "Saldu". Armands Ošiņs uzvarētāju rindās guva 16 punktus, izcīnīja deviņas bumbas un atdeva septiņas piespēles, bet rezultatīvākais bija Ingus Immers, kuram 18 punkti. Saldus komandā, kas spēlēja bez līdera Edgara Buiķa, rezultatīvākie bija Jurģis Jurenovskis un Kaspars Baumanis - abiem pa 12 punktiem, bet Baumanim arī sešas rezultatīvas piespēles.

Vēl vienā cīņā RTU ar 103:51 mājās sagrāva "Madonu/BJSS", kas piedzīvoja piekto zaudējumu piecos mačos. Uzvarētājiem 20 punkti un deviņas bumbas Laura Bērziņa kontā, Ivo Liepa guva 13 punktus un izcīnīja 16 bumbas, bet Naurim Bikovam 13 punkti, deviņas bumbas un astoņas piespēles.

LBL2 regulārā sezona, 28. oktobris

GrupaSpēleRezultāts
A grupaJelgava/BJSS - Ķekava79:92
A grupaSaldus - OC Limbaži77:68
B grupaRTU - Madona/BJSS103:51