Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

papildināts Iļjins un Melderis atgriežas "Valmierā"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Iļjins un Melderis atgriežas "Valmierā"
Viktors Iļjins
Foto: Jānis Priedītis

BK "Valmiera" panākusi vienošanos ar Latvijas čempionvienību "VEF Rīga" par centra spēlētāja Viktora Iļjina izīrēšanu Valmieras komandai līdz šīs sezonas beigām. Savukārt komandas treneru korpusam pievienojies bijušais komandas treneris Gatis Melderis.

Viktors Iļjins (212 cm; 110 kg) iepriekšējās četras sezonas pārstāvēja BK "Valmiera". Šajā starpsezonā valmierietis izturēja pārbaudes laiku Latvijas čempionvienībā "VEF Rīga" un parakstīja līgumu ar galvaspilsētas klubu. Iļjins "VEF Rīga" sastāvā šosezon devies laukumā vienā Eirolīgas kvalifikācijas spēlē, divās ULEB Eiropas kausa spēlēs un piecos VTB Vienotās līgas mačos.

Valmieras komandas sastāvā Iļjins spēlēja kopš 2009./2010. gada sezonas. Pagājušajā sezonā Vidzemes komandas sastāvā centra spēlētājs 36 Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs vidēji guva 7,7 punktus un izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas zem groziem, savukārt 14 Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačos basketbolists guva 6,6 punktus un savāca 6,3 atlēkušās bumbas. Tāpat Iļjins piedalījās LBL zvaigžņu spēlē, kas noritēja tieši Valmierā.

"Viktors būs ļoti nopietns pastiprinājums centra pozīcijā. Trīs aizvadītie mēneši "VEF Rīga" sistēmā, viennozīmīgi, viņa individuālajai meistarībai būs nākuši par labu. Taču bez nopietnas spēļu prakses progress nevar būt pilnvērtīgs, tāpēc, kopīgi visām pusēm vienojoties, nolēmām, ka regulāra spēļu prakse Baltijas un Latvijas līgās ir tieši tas, kas šajā posmā Viktoram ir visnepieciešamākais. Arī Valmieras līdzjutēju vidū Viktors ir bijis viens no vispopulārākajiem spēlētājiem, tāpēc šī atgriešanās BK "Valmiera" rindās būs ļoti patīkams pārsteigums arī viņiem," sacīja Valmieras kluba ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš.

Savukārt bijušais komandas galvenais treneris Gatis Melderis atgriezies "Valmieras" treneru kolektīvā un palīdzēs galvenajam trenerim Varim Krūmiņam kluba vadīšanā. Melderis atkāpās no "Valmiera" trenera amata 2011. gadā pēc piedzīvotā zaudējuma Latvijas universitātes komandai.

Izmantotie resursi:
BASKETBOLA KLUBS VALMIERA |

  +4 [+] [-]

, 2013-11-27 09:44, pirms 11 gadiem
No sahista par basketbolistu 6-7gadu laikaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-11-27 09:50, pirms 11 gadiem
labi ka Vefam ir labas attieciibas ar Valmieru,bet vareja meginat vinu dabuut uz Ventspili,i speletajam butu labak i klubam jo sie tiesi tagad mekle centru

  +2 [+] [-]

, 2013-11-27 09:56, pirms 11 gadiem
Labs pastiprinajums Valmierai groza apakšā!

  +5 [+] [-]

, 2013-11-27 10:04, pirms 11 gadiem
Oho, Valmiera sāk nopietni bruņoties!!! Nebaidos teikt, ka Iļjins ar Ciprusu ir labākais centru pāris uz šo brīdi Latvijas līgā, kamēr Ventspils nav paņēmuši otru centru.

  +2 [+] [-]

, 2013-11-27 10:08, pirms 11 gadiem
biedza22 rakstīja: labi ka Vefam ir labas attieciibas ar Valmieru,bet vareja meginat vinu dabuut uz Ventspili,i speletajam butu labak i klubam jo sie tiesi tagad mekle centru
Tas būtu taktiski stulbākais gājiens LBL vēsturē - uzdāvināt spēlētāju savam tiešajam konkurentam.

     [+] [-]

, 2013-11-27 10:14, pirms 11 gadiem
Labaakaa zinja sajaa druumajaa treshdienas riita! Jaaiet tad jau shovakar uz VOC areenu atbalstiit Valmieru! Ar atgrieshanos, Viktor!

  +1 [+] [-]

, 2013-11-27 10:51, pirms 11 gadiem
Protams lai labāk spēlē nekā deldē soliņu. Ceru ka atgriezīsies nākamgad jau vēl labāks!

  +7 [+] [-]

, 2013-11-27 10:53, pirms 11 gadiem
vai tad jus to vēl nezinājāt taču BK Valmiera ir VEF Rīgas fārmklubs, tāpat kā Liepāja ir BK ventspils fārmklubs. tāpēc jau Valmiera un Liepājas uzdevusm ir audzināt spēlētājus lielajām komandām, ne jau par velti Geks un Žvigurs spēlē tur

  +2 [+] [-]

, 2013-11-27 10:54, pirms 11 gadiem
Ļoti pareizs lēmums, Viktors tiks pie spēļu prakses un Valmierai groza apakšā arī lielāka kārtība būs. Vakarā došos uz VOC, cerams visas formalitātes būs nokārtotas un Iļjinu redzēsim laukumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-11-27 11:16, pirms 11 gadiem
Zebras_svitra rakstīja: Oho, Valmiera sāk nopietni bruņoties!!! Nebaidos teikt, ka Iļjins ar Ciprusu ir labākais centru pāris uz šo brīdi Latvijas līgā, kamēr Ventspils nav paņēmuši otru centru.
Nezinu, vai labākais, bet lielākais un garākais pāris noteikti

  +1 [+] [-]

, 2013-11-27 11:17, pirms 11 gadiem
Sakiet, ko gribat, bet Iļjins ir labāks par Pasečņiku. Arī Nikss nav tas pamatcentrs, kas Vefam būtu nepieciešams, tāpēc pārsteidz, ka Vefs neizīrēja to pašu Pasečņiku. Acīm redzot, meklē kādu papildinājumu garajā galā.

Bet man kā Valmieras līdzjutējam šis gājiens patīk. Būs mums tagad kārtīga groza apakša ar Cipu un Viktoru!

     [+] [-]

, 2013-11-27 11:50, pirms 11 gadiem
Negaidīti, bet patīkami jaunumi Valmieras pusē. Nu jau man Valmieras komanda sāk patikt aizvien vairāk. Interesanti, ka Valmieras mājaslapā arī informācija, ka Gatis Melderis atgriežas klubā palīgos Varim Krūmiņam.

     [+] [-]

, 2013-11-27 12:29, pirms 11 gadiem
Vikča ieturēs super neto paiku un norībinās voc stīpas,tas tiesa

  +3 [+] [-]

, 2013-11-27 12:36, pirms 11 gadiem
Džerijs5 rakstīja: vai tad jus to vēl nezinājāt taču BK Valmiera ir VEF Rīgas fārmklubs, tāpat kā Liepāja ir BK ventspils fārmklubs. tāpēc jau Valmiera un Liepājas uzdevusm ir audzināt spēlētājus lielajām komandām, ne jau par velti Geks un Žvigurs spēlē tur
Par VEF draudzību ar Valmieru - zin daudzi, bet ir piemirsuši, tā ir tiesa. Cik esmu dzirdējis, tad vadība ir no vienas partijas. Par Liepāju un Ventspili Tu iebrauci auzās. Vienīgi, kas vieno ir Baltijas jūra:-)

  +2 [+] [-]

, 2013-11-27 12:45, pirms 11 gadiem
Opim ar lempi būs konkurence
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-27 13:11, pirms 11 gadiem
Domāju, ka pareizs lēmums piesaistīt Melderi, bieži ir redzams, ka Krūmiņam nepieciešams palīgs.. un zinot kā Melderis strādā ar jaunajiem spēlētājiem un lbl 2 komandu būs tikai progress arī lielajā komanda! Kas attiecas par šiem zaudējumiem 2011. gadā, tad līmenis gan bbl, gan lbl bija daudz augstāks... bbl vispār nomināla vājākas bija tagadējās augšgalā bbl komandas kā Tartu Rock, Kalev Cramo un lbl arī nebija tik daudz pusprofesionalu komandu kā tagad! Gatis toreiz atkāpās pēc zaudējuma Lu, kas tagad, diemžēl, tiek pieņemts par normu...
Iļinam fantastiska iespēja pierādīt sevi gan lbl un bbl un nākamgad atgriezties vef kā stabilām rotācijas spēlētājam.

  +3 [+] [-]

, 2013-11-27 13:12, pirms 11 gadiem
sandis44444 rakstīja: Joprojām nesaprotu kapēc viņš uz VEF aizgāja.. VEF nav vinja limenis..

protams noteikti ka nauda nospeleja savu lomu, kā jau tas musdienu jaunatnei ierasts..
Maz ko zinu par Valmieru, bet domāju, ka šis nebija naudas gadījums. Turklāt nedomāju, ka Viktors (un cilvēki, kuri viņam deva padomus) bija tik naivs, lai domātu par pārāko spēlēšanu J-upa brigādē. Faktiski sev iespējami labāko uz šo brīdi viņš jau ir saņāmis - labas klases pirmssezonas sagatavošanās posmu un attiecīgas iespējas pārbaudes spēlēs ar komandām, kādas uz Valmieru nemēdz braukt, vimaz spēlēt. Arī apsildīt degunu oficiālo spēļu virtuvē. Reāli uz kaut ko vairāk pretendēt . vismaz šogad viņš nevarēja. Faktiski vefs šinī gadījumā atteicās no sparingpartnera Pasečņikam, bet varbūt šis variants jau sevi bija izsmēlis. Pats Viktors jau vairāk iegūtu strādājot kopā ar Ciprusu, arī Kasparam konkurenta klātbūtne liks vairāk savākties.

  +4 [+] [-]

, 2013-11-27 13:18, pirms 11 gadiem
Kurtiins rakstīja: Sakiet, ko gribat, bet Iļjins ir labāks par Pasečņiku. Arī Nikss nav tas pamatcentrs, kas Vefam būtu nepieciešams, tāpēc pārsteidz, ka Vefs neizīrēja to pašu Pasečņiku. Acīm redzot, meklē kādu papildinājumu garajā galā.

Bet man kā Valmieras līdzjutējam šis gājiens patīk. Būs mums tagad kārtīga groza apakša ar Cipu un Viktoru!
Piekrītu, ka Iļjins pašlaik ir labāks, bet - Pasečņiks ir vefa nākotnes produkts, ko viņi vismaz pašlaik no acīm nav gatavi izlaist. Iespējams - nedaudz vēlāk, personīgi domāju - nākamajā sezonā, arī Pasečnikam tiks sagādāts spēļu poligons, vismaz kur atbildību uztrenēt.

     [+] [-]

, 2013-11-27 18:03, pirms 11 gadiem
loģiski, nav ko marinēt.