Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: "Bukiem" katastrofāls pirmais puslaiks un rezultātā - zaudējums

LBL2: "Bukiem" katastrofāls pirmais puslaiks un rezultātā - zaudējums
Gundars Rauza un "buki" nespēja šodien uzlauzt mājinieku aizsardzību
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

Šodien vienīgajā LBL2 spēlē Zemgales Olimpiskajā centrā BK Jelgava-2 uzņēma "Gulbenes BJSS/Buki" komandu. Pirmajā puslaikā viesi spēja gūt vien 20 punktus, un beigās – zaudējums ar 73:87. BK Jelgava-2 komandas rindās rezultatīvākais bija Artūrs Ausējs ar 16 gūtiem punktiem, bet viesiem lieliska spēle Mārtiņam Pētersonam – 24 punkti un 13 atlēkušās bumbas. 17 punktus guva Gundars Rauza.

Līdz šai spēle jelgavnieku kontā bija piecas uzvaras astoņās spēlēs (astotā vieta līgā), bet Gulbenes komanda astoņās spēlēs bija izcīnījusi tikai divas uzvaras un kopā ar Rīga/DSN komandu dalīja trešo vietu no beigām.

Komandu sākumsastāvs

BK Jelgava-2: Paegle, Bērziņš, Rugājs, Mateikovičs, Ausējs.

"Gulbenes BJSS/Buki": Ivanovs, Graumanis, Rauza, Pētersons, Rikveilis.

Pirmais puslaiks

Spēli krietni labāk uzsāka Jelgavas komanda, Mateikoviča, Ausēja un Paegles pūlēm panākot +7 (9:2) pirmajās divās minūtēs. Nākamās divas minūtes iniciatīvu pārņēma viesi, uzbrukumos svarīgu darbu veicot komandas līderim Gundaram Rauzam. Atlikušo pirmās ceturtdaļas laiku mājinieki kontrolēja spēli, Gulbenes komandai tā īsti nespējot pretoties. Ceturtdaļas beigās Strogonovs ar precīzu metienu panāca +9 Jelgavas labā (23:14).

Otrās ceturtdaļas sākums izvērtās mazrezultatīvs abu komandu izpildījumā – pirmajās trīs minūtēs tika gūti tikai četri punkti. Pēc nospēlētām trīs ar pusi minūtēm un mājinieku minūtes pārtraukuma tie spēja sasparoties, ko gan nevarētu teikt par Gulbenes klubu. Viesi atlikušajās minūtēs spēja gūt vien četrus punktus (kopā ceturtdaļā – seši) un pēc otrā puslaika rezultāts bija gaužām bezcerīgs - -25 viesiem (20:45). Mājiniekiem rezultatīvākie bija Artūrs Ausējs ar 10 un Mārtiņš Rugājs ar astoņiem gūtajiem punktiem, bet viesiem septiņi punkti Mārtiņa Pētersona kontā.

Otrais puslaiks

Otro puslaiku nedaudz apņēmīgāk iesāka viesi – 30 sekundes pēc puslaika sākuma Mihailovs iemeta tālmetienu. Turpinājumā mājinieki guva astoņus punktus pēc kārtas un sasniedza graujošo +30 (53:23). Četras minūtes un 10 sekundes līdz ceturtdaļas beigām BK Jelgava-2 pārsvars sasniedza jau +33, bet tad deviņus pēc kārtas guva viesi. Neimaņa tālmetiens nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām viesus atvēsināja uz brīdi, tomēr atlikušajā laikā viņi iemeta vēl sešus punktus un spēja uzvarēt ceturtdaļu ar 25:21. Kopā joprojām vadībā Jelgavas komanda – 66:45.

Pēdējā ceturtdaļa iesākās un turpinājās līdzīgā cīņā. Jelgavas komandas pārsvars svārstījās ap 23-26 punktiem. Līdz pēdējām četrām minūtēm "buki" gan spēja pietuvoties līdz -20. Spēles noslēgumā Gulbenes komanda centās, cik spēja, lai samazinātu pārsvaru, tomēr beigās piedzīvots zaudējums ar 73:87. Rezultatīvākais mājiniekiem bija Artūrs Ausējs ar 16 punktiem, bet Česlava Mateikoviča kontā 10 punkti un 11 atlēkušās bumbas. Viesiem lieliska spēle Mārtiņa Pētersona izpildījumā, kurš aizvadīja visas 40 minūtes – viņa kontā 24 punkti un 13 atlēkušās bumbas. Kā ierasts, rezultatīvs bija arī Rauza – viņam šodien 17 punkti. Gulbenes komanda šodienas spēli aizvadīja astoņu vīru sastāvā.

Līdz ar šo uzvaru BK Jelgava-2 triumfēja sesto reizi deviņās spēlēs, savukārt Gulbenei tas bija jau septītais zaudējums deviņos mačos.

LBL2, 27.novembris

BK Jelgava-2 – "Gulbenes BJSS/Buki" 87:73 (23:14, 22:6, 21:25, 21:28)

BK Jelgava-2: Ausējs 16, Rugājs 15, Strogonovs 14, Mateikovičs 10 (11ab), Roziņš 9, Bērziņš 6, Neimanis 6, Paegle 5, Grasmanis 4, Gražulis 2, Kokins, Zakenfelds.

"Gulbenes BJSS/Buki": Pētersons 24 (13ab), Rauza 17, Rikveilis 15, Šmagris 5, Mihailovs 5, Mikolajs 5, Graumanis 2, Ivanovs.

Izmantotais avots:
www.basket.lv