Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Lasenbergs: "Mums jāpierāda, ka Latvijā mīl basketbolu un cilvēki to atbalsta"

Lasenbergs: "Mums jāpierāda, ka Latvijā mīl basketbolu un cilvēki to atbalsta"
Edgars Lasenbergs
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Jau šo ceturtdien, 28. aprīlī, Elektrum Olimpiskajā sporta centrā tiks dots starts Starptautiskās Studentu Basketbola līgas (ISBL) ‘’Final 4’’ turnīram, kurā Latviju pārstāvēs Latvijas Universitātes studentu komanda. Par to, kā notiek gatavošanās spēlēm un kādas sajūtas valda komandā, savu komentāru sniedza turnīra rezultatīvākais spēlētājs LU komandā Edgars Lasenbergs.

Starptautiskā Studentu Basketbola līga (ISBL) ir spēcīgākais Austrumeiropas studentu basketbola čempionāts, kurā piedalās vairāku Eiropas valstu studentu komandas ar visplašāko Krievijas pārstāvniecību.  Šogad čempionāts tika izspēlēts ar vairākām kvalifikācijas kārtām, līdz finālturnīram nokļūstot Tallinas Tehnoloģiju universitātei, Lietuvas Sporta universitātei, Maskavas Valsts fiziskās kultūras institūtam un Latvijas Universitātei. Čempionāta finālturnīrs tiks aizvadīts jau šonedēļ, 28. un 29. aprīlī, Rīgā, Elektrum olimpiskajā sporta centrā. LU finālturnīra pusfināla spēlē tiksies ar spēcīgo Lietuvas Sporta universitāti, tiesa, komandas tikās jau čempionāta 1. kvalifikācijas kārtā, kas septembra sākumā notika Kaļiņingradā. Toreiz cīņā par 1. vietu grupu turnīrā (abām komandām jau tobrīd garantējot vietu nākamajā kvalifikācijas kārtā) uzvaru izcīnīja Latvijas studenti, esot pārāki ar 97:89.

Pirms pirmās spēles pret LSU, kas jau ceturtdien pl.18:00 tiks aizvadīta Elektrum Olimpiskajā centrā, bk.lu.lv sagatavoja interviju ar komandas spēlētāju Edgaru Lasenbergu.

Tikko esat noslēguši Aldaris LBL regulāro sezonu un pilnā jaudā varat gatavoties ISBL turnīram. Vai gatavošanās šīm spēlēm kaut kā atšķiras no LBL spēlēm?
Gatavošanās nekādi neatšķiras, pretinieki ir tik pat nopietni kā Latvijas Basketbola līgā. Atšķiras vienīgi tas, ka daudz mazāk zinām par pretinieku spēlētājiem, bet to kompensēsim ar garāku video analīzi.

Ko zināt par pretinieku – lietuviešu komandu? Ir pie kaut kā īpaši jāpiestrādā, lai varētu laukumā viņus apspēlēt?
Zinām tikai to, ka tie ir leiši. Ar to pietiek, lai saprastu, kā būs jāspēlē. Viņi spēlē sīkstu un gudru basketbolu. Mums jāmēģina savaldīt emocijas, nepavilkties uz viņu provokācijām un spēlēt savu spēli.

Kādas sajūtas valda komandā, zinot to, ka esat iekļuvuši starp labākajām četrām komandām, kas var pierādīt sevi Final 4?
Komandā valda pozitīva gaisotne. Atpakaļ ir Renārs Magone, kā arī šim turnīram pievienojies ir Kristaps Pļavnieks. Kolektīvs kļuvis tikai lielāks un draudzīgāks.

Cik svarīgi ir tas, ka turnīrs norisināsies Rīgā un varat spēlēt mājas zālē?
Domāju, ka tas ir svarīgi ne tikai mums, bet arī Latvijas basketbolam kopumā. Šķiet, kādu laiku Latvijā nav notikušas tāda mēroga studentu spēles. Mums jāpierāda un jāparāda pārējām komandām, ka Latvijā basketbolu mīl un cilvēki to atbalsta. Nešaubos, ka arī mūsu fani to pierādīs.

Kādu spēli no jums var gaidīt fani, visi atbalstītāji un skatītāji?
Īpaša motivācija pret kaimiņiem lietuviešiem nav jāmeklē. Būs jāiet laukumā un jākapājas par katru bumbu. Gaidiet asu cīņu un labas emocijas visas spēles garumā!

 Pirmo spēli studenti aizvadīs jau rīt, 28.aprīlī plkst. 18:00 Elektrum Olimpiskajā centrā pret Lietuvas Sporta Universitāti.

Interesanti, ka vēl pirms finālturnīra sākuma ceturtdien tiks aizvadīta aizraujoša basketbola sadraudzības spēle starp ISBL organizatoru un Latvijas basketbola vecmeistaru komandām. Starp skaļākajiem uzvārdiem pretinieku rindās jāmin izcilā krievu basketboliste, 2008. gada Pekinas Olimpisko spēļu bronzas medaļniece Svetlana Abrosimova, kura šobrīd darbojas kā ISBL izpilddirektore, savukārt Latvijas vecmeistaru komandā dalību apstiprinājuši tādi pašmāju bijušie sportisti kā Gundars Vētra, Kārlis Muižnieks, Aigars Zeidaks un citi. Spēle Elektrum Olimpiskajā centrā ceturtdien, 28.aprīlī, sāksies jau pl.14:00, un ieeja apmeklētājiem būs bez maksas.

Turnīra pirmā pusfināla spēle starp igauņu un krievu studentu komandām sāksies pl.15:30, savukārt oficiālā atklāšanas ceremonija plānota 17:45. Tās ietvaros ar muzikālu priekšnesumu uzstāsies bundzinieks Kristers Hartmanis. Latvijas un Lietuvas studentu komandu spēle sāksies pl.18:00.

Starptautiskā Studentu Basketbola līga | FINAL 4 (Rīga, Latvija)

DatumsLaiksMājiniekiViesiRezultāts
28.04.15:30Tallinas Tehnoloģiju univ.MFFKI-
28.04.18:00Latvijas UniversitāteLietuvas Sporta universitāte-
29.04.14:30Par 3.vietu -
29.04.17:00Fināls -

Norises vieta: Elektrum Olimpiskais centrs. Ieeja apmeklētājiem uz visām spēlēm bez maksas.