Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valmiera/Ordo" dominē lielu daļu spēles un uzveic "Jūrmalu/Fēnikss"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Valmiera/Ordo" dominē lielu daļu spēles un uzveic "Jūrmalu/Fēnikss"
Jānis Kaufmanis
Foto: bkvalmiera.lv

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) trešo uzvaru sešās spēlēs šovakar izcīnīja "Valmiera/Ordo". Valmierieši savā laukumā uzņēma "Jūrmalu/Fēnikss", pārspējot to ar rezultātu 85:78.

Kā Jūrmalas, tā Valmieras komanda šodien cerēja izlīdzināt uzvarēto un zaudēto spēļu bilanci. Jūrmalnieki septiņās spēlēs līdz šim tikuši pie trīs uzvarām, bet valmierieši guvuši divus panākumus piecās spēlēs. Nedēļas nogalē "Jūrmalai/Fēnikss" izdevās apspēlēt Ogres komandu, kamēr valmierieši cieta neveiksmi pret "Ventspili". Lai nu kā, Valmierā tomēr favorītu statusā bija mājinieki.

Spēles ievadā komandām vajadzēja pusotru minūti, lai atklātu mača rezultātu. To ar precīzu tālmetienu paveica Mārtiņš Laksa, bet otrā laukuma galā ar to pašu uzreiz atbildēja Edgars Jeromanovs. Neilgi pēc tam sākās jūrmalnieku uguņošana no tālās distances, kamēr "Valmieras/Ordo" uzbrukums apstājās. Tā rezultātā ceturtdaļas vidū rezultāts jau bija 16:5 "Jūrmalas/Fēnikss" labā. Pie rezultāta 5:18 Valmieras komanda sāka savu lielo atspēlēšanos. Mājiniekiem līdz ceturtdaļas beigām padevās 18:1 izrāviens, kas ļāva uzvarēt spēles pirmo nogriezni ar rezultātu 23:19.

Otrās ceturtdaļas pirmajās minūtēs mājinieki palielināja savu pārsvaru līdz 11 punktiem (34:23). Līdz ceturtdaļas vidum jūrmalnieki atspēlējās līdz četru punktu deficītam, bet tuvāk tikt nespēja. "Valmiera/Ordo" drīz vien ieguva arī 12 punktu pārsvaru, bet pēc pirmā puslaika atradās vadībā ar rezultātu 46:37. Otrais puslaiks sākās ar valmieriešu 10:0 izrāvienu, kas jau bija plats solis pretī uzvarai šajā mačā. Jūrmalnieki atguvās un nedaudz atspēlējās, bet tas neliedza Valmieras komandai saglabāt stabilu vadību. Trešās ceturtdaļas otrajā pusē spēles gaita izlīdzinājās, ar ko laukuma saimnieki bija mierā. Tā pirms noslēdzošās spēles daļas "Valmiera/Ordo" atradās vadībā ar 66:51.

Ceturto ceturtdaļu nedaudz sekmīgāk sāka viesi, trīs minūtēs sadeldējot deficītu līdz 10 punktiem (60:70). Kādu laiku rezultāts turējās nemainīgs, bet tad tālmetienu realizēja Raimonds Gabrāns. Ceturtdaļas vidū precīzs no tālās distances bija arī Ervīns Jonāts, noturot savas komandas vadību virs 10 punktiem. Pēc Jeromanova performances jūrmalnieki nonāca deviņu punktu atstatumā, bet pēdējā minūtē Jēkabs Rozītis sadeldēja deficītu līdz pieciem punktiem. Tas gan izrādījās arī viss. Izliets šoreiz bija pārāk daudz, "Valmierai/Ordo" gūstot panākumu ar rezultātu 85:78.

Rezultatīvākais Latvijas čempionu rindās ar 25 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Jānis Kaufmanis, bet 23 punkti un sešas atlēkušās bumbas Mārtiņam Laksam. "Jūrmalas/Fēnikss" labā 19 punktus guva, sešas rezultatīvas piespēles atdeva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Edgars Jeromanovs.

"Olybet" LBL, 26. oktobris

"Valmiera/Ordo" - "Jūrmala/Fēnikss" 85:78 (23:19, 23:18, 20:14, 19:27)

"Valmiera/Ordo": J.Kaufmanis 25 (6 ab), Laksa 23 (6 ab, 3pts 5/5), Blaus 13 (8 ab), Jonāts 12 (6 ab), Pitss 5, Gabrāns 5 (7 rp, 6 ab), Vokers 2, Mālmanis, Varanausks, Vīksne, E.Kaufmanis, O.Bērziņš.
"Jūrmala/Fēnikss": Jeromanovs 19, Rozītis 15 (6 ab), Strēlnieks 13 (9 ab), Vīksne 12, Pinete 7, Iļjins 5, Dilevka 3, Dušelis 2, Saulītis 2, Šterns-Stirne.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

     [+] [-]

, 2016-10-26 20:18, pirms 8 gadiem
Cerams Valmiera tagad uzies uz uzvaru viļņa
Varbūt ar Varanauskas aiziešu vieglāk spēle ies

     [+] [-]

, 2016-10-26 20:21, pirms 8 gadiem
Jaaa, malaci. Protams visu speli nav iespejams noturet parsvaru, bet bij labi. Tagad sestdien pret liepaju spele. Lai veicas. Varanauskas tikai 47sek nospeleja

     [+] [-]

, 2016-10-26 20:24, pirms 8 gadiem
jevgenijs58 rakstīja: Jaaa, malaci. Protams visu speli nav iespejams noturet parsvaru, bet bij labi. Tagad sestdien pret liepaju spele. Lai veicas. Varanauskas tikai 47sek nospeleja
Varanauskas savā instagram profilā bija ielicis bildi ar aprakstu "home sweet home vilnius, going back again, just waiting my moment, starve for basketball"

  +2 [+] [-]

, 2016-10-26 20:28, pirms 8 gadiem
A nu tad izmeta vinu. Intresanti ko valmiera panms vieta. No sakuma likas ka Varanauskas baigi labi speles, bet nu sniegums loti slikts

  +2 [+] [-]

, 2016-10-26 20:40, pirms 8 gadiem
Kauča monstrs un nesavtīguma kalngals, bieži var pats mest, bet atdod partnerim vēl labākā pozīcijā kurš diemžēl pieviļ, Laksiņš vispār krasava, paraugstunda troikās. Kauns tiesnesim, Ervīns aizsūta pēc piena Strēlnieku, ka tīrāk vairs nevar, bet iedod piezīmi, eh, kad reiz beigsies šitā pietiesāšana tiem saucamajiem stāriem, Janičenokam būtu tas pats, atliek tik palūrēt uz tiesnesi un jau dala svilpes par labu. Bet nekas, būs labi.

     [+] [-]

, 2016-10-26 20:54, pirms 8 gadiem
Vokers maz spēlēja ... tāds pats liktenis sagaida leitim !!!!

     [+] [-]

, 2016-10-26 21:00, pirms 8 gadiem
Man no malas izskatās ka Vokeram valmierā nepatīk, gribas uz itāliju kaut vai kādā zemākā līgā ,bet siltumā...

  +2 [+] [-]

, 2016-10-26 21:07, pirms 8 gadiem
Jūrmala=Jeromanovs! Tagad jāgaida, kad sāks spēlēt Haralds un Arča, tad jau būs pavisam cita lieta.

     [+] [-]

, 2016-10-26 21:18, pirms 8 gadiem
Sorry. Esmu palaidis garām. Kas ar Elksni noticis?

     [+] [-]

, 2016-10-26 21:56, pirms 8 gadiem
Bet man tāds jautājums ir. Es skatos LBL mājaslapā un vai tiešām Valmiera/Ordo un citas komandas spēlēs tikai 2 apļus, bet Vef un Valka/Valga tikai 1 apli??? Nopietni???

  +1 [+] [-]

, 2016-10-26 21:58, pirms 8 gadiem
Vokers laikam driz vares staigat talak... Sitik slinks garais Valmiera vel nav redzets! Varanausks sodien tajas paris minutes bija galigi nekads, nezin ka vins bija ticis taja arzemju komanda? Pits lielako dalu speles bija OK, tacu biki saspringtas beigas sanaca tiesi del vina kadam trim kludam uzbrukuma, kur puika ielida zem groza un tikai pazaudeja bumbu. Starp citu, sovakar troikas 13 pret 10 valmieriesu laba, sitada ladesana no abam pusem sen nebija redzeta. Saja elementa no majiniekiem tikai Malmanis krita ara, toties vinam vairakas svarigas PB pirmaja puslaika.
Par Valmieras uzvaru pec pirmas ceturtdalas spurta isti saubu nebija, tikai beigas nedaudz Pits papurgaja ar daziem nevajadzigiem "nacijas glabsanas" meginajumiem, tur bija puikas laukuma, kuri vareja tos uzbrukumus pabeigt sakarigak.
Ari Purifojs brauks prom, kad vinam Latvija bus izoperetas krusteniskas, jo statos tas pasakums maksajot ap 20000 USD, kamer site to laikam apdrosinataji nosedz.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-26 22:02, pirms 8 gadiem
Par to nosvilpto sodu pec pilnigi tira Jonata bloka, lai nokaunas tiesnesis, kurs to izzida no pirksta. Lielu iluziju jau nebija, jo sodien laukuma bija pilnigi eksperimentals svilpotaju trio, tapec dazi sodi bija jocigi, bet dazas reizes,mkad vajadzeja nosvilpt, svilpes kluseja... Nu, labi, tas soreiz speles likteni neizskira, lai no kludam macas! Ja, pirmo reizi VOC vecu maca speles komisare bija damite...

     [+] [-]

, 2016-10-26 22:04, pirms 8 gadiem
wolmar rakstīja: Vokers laikam driz vares staigat talak... Sitik slinks garais Valmiera vel nav redzets! Varanausks sodien tajas paris minutes bija galigi nekads, nezin ka vins bija ticis taja arzemju komanda? Pits lielako dalu speles bija OK, tacu biki saspringtas beigas sanaca tiesi del vina kadam trim kludam uzbrukuma, kur puika ielida zem groza un tikai pazaudeja bumbu. Starp citu, sovakar troikas 13 pret 10 valmieriesu laba, sitada ladesana no abam pusem sen nebija redzeta. Saja elementa no majiniekiem tikai Malmanis krita ara, toties vinam vairakas svarigas PB pirmaja puslaika.
Par Valmieras uzvaru pec pirmas ceturtdalas spurta isti saubu nebija, tikai beigas nedaudz Pits papurgaja ar daziem nevajadzigiem "nacijas glabsanas" meginajumiem, tur bija puikas laukuma, kuri vareja tos uzbrukumus pabeigt sakarigak.
Ari Purifojs brauks prom, kad vinam Latvija bus izoperetas krusteniskas, jo statos tas pasakums maksajot ap 20000 USD, kamer site to laikam apdrosinataji nosedz.
Leiša un Wokera vietā kas tiek jau meklēts vai klusums?

     [+] [-]

, 2016-10-26 22:10, pirms 8 gadiem
wolmar ........ Varanausks , Vokers(laikam) prom, tad jau tūlīt vietā būs jauni ! No kuras puses nāks papildinājums ?
Ja iepriekšējā sezonā menedžeris ar spēlētāju izvēli trāpīja desmitniekā , tad šogad viens pēc otra garām mērķim !!!

     [+] [-]

, 2016-10-26 22:17, pirms 8 gadiem
juings rakstīja: wolmar ........ Varanausks , Vokers(laikam) prom, tad jau tūlīt vietā būs jauni ! No kuras puses nāks papildinājums ?
Ja iepriekšējā sezonā menedžeris ar spēlētāju izvēli trāpīja desmitniekā , tad šogad viens pēc otra garām mērķim !!!
Ne jau nu uzreiz sanāca dabūt labu sastāvu iepriekšējā sezonā. Tādi kā Kwamains un Vairogs tika dabūti sastāvā ļoti vēlu Blaus arī netika piesaistīts momentā

     [+] [-]

, 2016-10-26 22:33, pirms 8 gadiem
[quote taspatspuisis]
Ne jau nu uzreiz sanāca dabūt labu sastāvu iepriekšējā sezonā. Tādi kā Kwamains un Vairogs tika dabūti sastāvā ļoti vēlu Blaus arī netika piesaistīts momentā
[/quote
Domāts bij par neveiksmīgiem pirkumiem !
'Tikai no viena spēlētāja pakalpojumiem atteicās ( Čižauskas) tam pašam nebija ne vainas, pārējie, kas sāka un kas pievienojās pēc tam sezonu pabeidza maija pēdējā dienā !!!!

     [+] [-]

, 2016-10-26 22:35, pirms 8 gadiem
juing, nav vairak info, tikai sitadu dzirdeju. Ka saproti, tagad visa pasaule mums pie kajam, sauc no kurienes gribi... Man tiri labi patik tas garais melnis Liepajai, tur vismaz cilvekam ir dziviba ieksa.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-26 23:09, pirms 8 gadiem
amizanti lasīt kā M.Lauva visu laiku fano par M.Laksas statistiku, laikam aģents viņam .. manuprāt viens no psiholoģiski vājākajiem basketbolistiem - jā statistika kopumā skaista, bet - tas viss pret vājākām komandām. kā lielās svarīgās spēles tā milzīgs kritums un spējas kaut kur pazūd..

     [+] [-]

, 2016-10-26 23:37, pirms 8 gadiem
Ta nu gluzi nav,Daniel. Laksam, protams, specigaks ir uzbrukums par aizsardzibu, tacu var teikt drosi, ka Valmiera vins savu algu atpelna.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-26 23:54, pirms 8 gadiem
wolmar rakstīja: Ta nu gluzi nav,Daniel. Laksam, protams, specigaks ir uzbrukums par aizsardzibu, tacu var teikt drosi, ka Valmiera vins savu algu atpelna.
iespējams, ciparu nezinu. protams viņš palīdz atnest uzvaras, lai komanda vispār tiktu apmēram līdz pusfināliem, bet viņš nav faktors kas spētu pozitīvi ietekmēt piem finālu iznākumu (un tas nav tikai par pērno sezonu).

  +1 [+] [-]

, 2016-10-27 00:06, pirms 8 gadiem
Daniel rakstīja: iespējams, ciparu nezinu. protams viņš palīdz atnest uzvaras, lai komanda vispār tiktu apmēram līdz pusfināliem, bet viņš nav faktors kas spētu pozitīvi ietekmēt piem finālu iznākumu (un tas nav tikai par pērno sezonu).
īsti nevar piekrist, ja viņš puslīdz stabili turās un met ar sakarīgu %, tad viņš noteikti ir faktors. protams, viņš nekad nav izcēlies ar tādu stabilitāti un nerviem, kā janičenoks vai bagatskis. bet tīri teorētiski viņš un kaufmanis var izšķirt spēļu galotnes

     [+] [-]

, 2016-10-27 10:12, pirms 8 gadiem
Nāks Kārlis un Bērziņš augšā, ar jau skats būs savādāks, tik kad tas būs?

  +2 [+] [-]

, 2016-10-27 12:31, pirms 8 gadiem
wolmar rakstīja: Par to nosvilpto sodu pec pilnigi tira Jonata bloka, lai nokaunas tiesnesis, kurs to izzida no pirksta. Lielu iluziju jau nebija, jo sodien laukuma bija pilnigi eksperimentals svilpotaju trio, tapec dazi sodi bija jocigi, bet dazas reizes,mkad vajadzeja nosvilpt, svilpes kluseja... Nu, labi, tas soreiz speles likteni neizskira, lai no kludam macas! Ja, pirmo reizi VOC vecu maca speles komisare bija damite...
Uzliec taču reiz garumzīmes!!!

     [+] [-]

, 2016-10-29 10:19, pirms 8 gadiem
ficuk, piedod, bet no IPada ar garumzimem nekad nerakstu, ta ir ertak man.