Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Elksnis ar līdera cienīgu spēli atnes "Valmiera Glass/ViA" uzvaru pār LU

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Elksnis ar līdera cienīgu spēli atnes "Valmiera Glass/ViA" uzvaru pār LU
Edmunds Elksnis pret Edvardu Mežuli. Foto: Jānis Lārmanis

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgā svarīgu uzvaru izcīnījuši "Valmiera Glass/ViA" basketbolisti. Valmierieši izbraukumā sacentās ar "Latvijas Universitāti", pateicoties Edmunda Elkšņa lieliskajam sniegumam mača izskaņā, izraujot uzvaru ar rezultātu 66:61.

LU basketbolistiem šī varēja būt pēdējā reālā iespēja saglabāt cerības par pēdējās vietas atstāšanu turnīra tabulā, kamēr valmierieši bija gatavi darīt visu, lai nostiprinātos piektajā pozīcijā un vēl pacīnītos par ceturto vietu. Abas komandas pēdējā laikā uzlabojušas savu sniegumu (neņemsim īpaši vērā Valmieras komandas sagrāvi pret "VEF Rīga"), kas solīja interesantu dueli. Iepriekšējās trijās abu komandu tikšanās reizēs divreiz pārāki bija "Valmiera Glass/ViA" basketbolisti, bet pēdējā spēlē LU izdevās tikt pie panākuma.

Jau spēles sākumā ar triecienu grozā no augšas atzīmējās Anrijs Miška, kurš nopelnīja arī tiesības izpildīt vienu soda metienu. LU basketbolisti trīs minūtēs izvirzījās vadībā ar 7:0, bet Valmieras komandas rēķinu atklāja Klāvs Dubults. LU pirmajā ceturtdaļā ļoti labi spēlēja aizsardzībā, kamēr valmierieši uzbrukumā izskatījās apmaldījušies. Viesi lika pretī zonas aizsardzību, kas ceturtdaļas otrajā pusē arī deva rezultātu. "Valmiera Glass/ViA" basketbolisti ar soda metieniem sadeldēja deficītu, bet tad lieliski uzbrukumu izspēlēja LU (12:8). Ceturtdaļas izskaņā komandas pieļāva vairākas kļūdas, valmierieši uz brīdi izlīdzināja rezultātu, bet pēc 10 spēlētām minūtēm vadībā bija LU - 15:13.

Otrās ceturtdaļas sākumā LU basketbolisti ar sarežģītiem metieniem uzlauza pretinieku zonas aizsardzību un palielināja pārsvaru līdz sešiem punktiem (21:15). Valmierieši atspēlējās pamazām, bet radās priekšstats, ka komandu velk un bremzē vienlaicīgi Edmunds Elksnis. LU basketbolisti nerealizēja vairākus brīvus tālmetienus, bet ceturtdaļas otrajā pusē rezultātu vēlreiz izlīdzināja Klāvs Dubults. LU basketbolisti ātri atguva vadību, kā arī ļoti labi cīnījās par atlēkušajām bumbām uzbrukumā. Lai arī reti izdevās gūt punktus pēc otrajām iespējām, tomēr tas mazināja pretinieku iespējas pirmo reizi izvirzīties vadībā. Pirmā puslaika izskaņā Māris Ziediņš uzstādīja neizšķirtu uz tablo, komandām dodoties lielajā pārtraukumā pie rezultāta 28:28.

Otro puslaiku ar precīzu tālmetienu sāka Kārlis Apsītis, bet pēc teju divām spēlētām minūtēm Elksnis pirmo reizi izvirzīja viesus vadībā. Miška uzņēmās LU uzbrukuma virzību, bet Apsītis un Elksnis turpināja regulāri gūt punktus. Komandas ilgu laiku cīnījās līdzīgi, nelielu vadību spējot iegūt viesiem. Rezultātu ar tālmetienu izlīdzināja Reinis Avotiņš (44:44), bet valmierieši ar soda metieniem atjaunoja divu punktu pārsvaru. Ceturtdaļas izskaņā viesi nosargāja pārsvaru un bija vadībā pēc 30 spēlētām minūtēm ar 47:46.

Spēles izšķirošā nogriežņa ievadā Miška ar tālmetienu izvirzīja LU vadībā, bet Elksnis neilgi pēc tam atjaunoja līdzsvaru uz tablo (51:51). LU basketbolisti turpināja turēties pie tālmetieniem, kas ļāva atjaunot minimālu vadību. Ar katru minūti kļuva arvien vairāk skaidrs, ka spēles likteni izšķirs nianses tās galotnē. Sākoties pēdējām divām minūtēm Elksnis panāca izlīdzinājumu, bet pēc tam arī trāpīja traku tālmetienu, izvirzot Valmieras komandu vadībā (61:58). Pēc pārtraukuma Žunda pie minimāla deficīta trāpīja tikai vienu soda metienu, panākot izlīdzinājumu, bet neizvirzot LU vadībā 28 sekundes līdz pamatlaika beigām. Valmieras komanda pēdējo uzbrukumu uzņēmās Elksnis un trīs sekundes līdz pamatlaika beigām bija precīzs. LU vēl bija trīs sekundes, lai izglābtos, bet kļūdījās auta izspēlē un ļāva valmieriešiem uzvarēt spēlē ar 66:61.

Elksnis bija rezultatīvākais savā komandā ar 20 punktiem, bet pa 11 Apsīša un Vēvera kontā. LU rindās ar 21 punktu un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Anrijs Miška.

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līga, 26. februāris

"Latvijas Universitāte" - "Valmiera Glass/ViA" 61:66 (15:13, 13:15, 18:19, 15:19)

"Latvijas Universitāte": Miška 21 (8 ab), Mežulis 13 (6 ab), Žunda 6, R.Avotiņš 4, Vārna 4, Putāns 2, Miglinieks, Arnītis, Kampuss, Briedis, Kāpostiņš.
"Valmiera Glass/ViA": Elksnis 20, Apsītis 11 (6 ab), Vēveris 11, Ziediņš 9, Dubults 5 (7 ab), Liepiņš 5, Jonāts 4, Salenieks 1, Engers.

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas līga

VLatvijaU-Z%IgaunijaU-Z%
1.VEF Rīga18-290.0Kalev/Cramo12-285.7
2.Ogre12-666.7Avis Rapla12-860.0
3.Ventspils11-664.7Pärnu Sadam17-577.3
4.Liepāja8-947.1Rakvere Tarvas9-1047.4
5.Valmiera Glass/ViA5-1426.3TalTech8-1044.4
6.Latvijas Universitāte2-199.5Tartu Ülikool7-1531.8
7.---Kalev/TLÜ3-1814.3

  +1 [+] [-]

, 2021-02-26 22:20, pirms 3 gadiem
Nu briesmīga spēle visiem, izņemot Mišku

Labi pavilka Edža beigās, bet kopumā nu švaka spēle, precizitāte zem katras kritikas visiem, aizsardzības varbūt nebija caurstaigājama sēta, bet tika daudz arī puslīdz brīvu metienu nopļūtīt garām sen nebiju redzējis.

Lai gan par Valmieru, nu besī šitās pēdējo sekunžu nesportiskās piezīmes

     [+] [-]

, 2021-02-27 10:27, pirms 3 gadiem
Besī vai nebesī,tādi noteikumi ,pluss tiesneša kvalifikācija.

     [+] [-]

, 2021-02-27 17:05, pirms 3 gadiem
Autor, kur LU statistikā viens no labākajiem puikām vakar laukumā Ramza? Taču 11+5RP... Steidzies lēnām!
Spēle bija briesmīga abām blicēm. Valmieru atmodināja Vēveris, taču tas netraucēja pāris viesu kadriem tā arī laukumā pusmiegā aizvadīt visu maču... Savējie sapratīs. Iespējams, Miškam tas bija KARJERAS MAČS, tādu Anriju vēl nebiju laukumā redzējis! Malacis!
Faktiski sanāca divu rūveniešu duelis - Miška izcili sāka un turpināja, bet Elksnis "ielika robā" precīzi tad, kad visvairāk vajadzēja. Un pabeidza izteikti savā labākajā stilā, galotni no viņa varētu pamācīties pat nesenais "nācijas glābējs" valsts izlasē Šķēle!
Spēle nesmuka, tomēr uzvara Valmierai ļoti vērtīga. Taču par ceturto trenerī štatā - specišli soda merieniem - varbūt valmieriešiem derētu padomāt...