Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Butjankovam trauma liegs spēlēt sešas nedēļas

Butjankovam trauma liegs spēlēt sešas nedēļas
Artjoms Butjankovs (ar bumbu) cīņā pret "Baronu"
Foto: Jānis Priedītis

Svētdien svarīgu panākumu Latvijas Basketbola līgā (LBL) svinēja basketbola klubs „Valmiera”, kas mājās pieveica „Barons Kvartāls”. Nelaimīgā kārtā traumu guvis Artjoms Butjankovs, kuram plīsusi ceļgala saite.

Spēles trešajā ceturtdaļas beigu daļā (7:44) Butjankovs piedzīvoja neveiksmīgu sadursmi, pēc kuras klibodams un sāpju grimasēm sejā pameta laukumu, bet turpinājumā nebija spējīgs atgriezties laukumā.

Vakardien veiktie izmeklējumi liecina, ka Artjomam plīsusi ceļa saite. „Veiktā magnētiskā rezonanse parādīja, ka Artjomam Butjankovam ir labās kājas ceļa locītavas mediālās saites plīsums, kas liegs spēlēt basketbolu aptuveni sešas nedēļas,” intervijā Sportacentrs.com pastāstīja komandas fizioterapeits Jānis Petronis.

Komandai ilgstoši nespēj palīdzēt traumu dziedējošais un pieredzes bagātais spēka uzbrucējs Pāvels Veselovs, taču Butjankova savainojums atstās negatīvu iespaidu uz iespējām rotēt ar garajiem. Tomēr visiem „Valmieras” atbalstītājiem ir arī labas ziņas – „Pāvelam Veselovam, pēc veiksmīgi veiktas operācijas, rehabilitācijas process norit ļoti veiksmīgi, plaukstā ir atjaunojies kustību apjoms un tiek plānots, ka Pāvels varēs palīdzēt komandai jau marta izskaņā.”

Veselības likstas spēlē piemeklēja arī valmieriešu aizsargu Jāni Kaufmani, taču ikra muskuļa savainojums nav nopietns un Jānis būs gatavs atgriezties laukumā jau tuvākajās spēlēs.

Traumu guvušais Butjankovs šosezon piedalījies 23 spēlēs, izceļoties ar vidēji gūtajiem 9,5 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām. 205 centimetrus slaidais uzbrucējs bija stabils komandas rotācijas spēlētājs, kas veica lielu pienesumu cīņā zem groziem abos laukuma galos. Provizoriski Artjomam nāksies izlaist vismaz nākamās piecas spēles LBL.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-26 10:40, pirms 11 gadiem
veseļojies un gaidam atpakaļ

  +1 [+] [-]

, 2013-02-26 12:48, pirms 11 gadiem
Protams, tā ir sakritība, bet, manuprāt, arī Veselovu Valmiera pazaudēja mačā pret baroniem... Žēl, bet tagad mērkaķa ātrumā kluba vadībai jāmeklē vienu garo - visticamāk, ka Artjomam šī sezona ir galā un arī ar Veselovu vēl nemaz tik skaidri nevar zināt - ja tikai marta beigās, tad līdz ta Valmieru jau būs izklapējuši visi, kam vien nebūs slinkums...

     [+] [-]

, 2013-02-26 14:42, pirms 11 gadiem
wolmar rakstīja: Protams, tā ir sakritība, bet, manuprāt, arī Veselovu Valmiera pazaudēja mačā pret baroniem... Žēl, bet tagad mērkaķa ātrumā kluba vadībai jāmeklē vienu garo - visticamāk, ka Artjomam šī sezona ir galā un arī ar Veselovu vēl nemaz tik skaidri nevar zināt - ja tikai marta beigās, tad līdz ta Valmieru jau būs izklapējuši visi, kam vien nebūs slinkums...
Ja tiesām būs tās 6 nedēļas, tad uz Play-off it kā jābūt atpakaļ, bet ar šitādām traumām nevar zināt...
Jaunu spēlētāju pieteikšanas deadline ir 28. FEBRUĀRIS 17:00, tā kā laika vairs nav daudz. (Pēc tam varēs pieteikt tikai vienu spēlētāju)

  +1 [+] [-]

, 2013-02-26 18:37, pirms 11 gadiem
Šitā ir viena draņķīga ziņa... Barons "godam" pastrādājis ap saviem tiešajiem konkurentiem.