Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Kurš būs līderis starp līderiem?

Andrejs Siliņš

Viedoklis: Kurš būs līderis starp līderiem?
Melnā darba darītāji tā kā būtu skaidri, bet, kā ar līderiem?
Foto: Fotostudija J&L

Nevēlos kritizēt vai slavēt "Ventspils" kluba jaunās sezonas komplektācijas darbu pirms pati sezona sākusies, taču vienu pavisam vienkāršu jautājumu, uz kuru atbildi, acīmredzot, dos tikai sezona, tas radījis.

Vai ventspilnieki spēs sadalīt bumbu?

Komandas komplektācija uzdod šo pavisam vienkāršo jautājumu. Uzreiz jāsaka – jā, komandā pietiek spēlētāji, kuri ir gatavi darboties otrajā plānā, ir pieraduši būt melnā darba veicēji (A.Strēlnieks, Bērziņš, Blaus, Meiers), bet ir jābūt arī līderiem. Komplektācijas darba rezultātā radies jautājums - vai līdera tipa spēlētāji nebūs par daudz? Jo visiem zināms - ja spēlētājs, kurš pieradis būt vilcējs, tiks pabīdīts malā, var sākties neapmierinātības izrādīšana, kas nekādā ziņā nevar vairot komandas mikroklimata un līdz ar to saspēlētības uzlabošanos.

Ar interesi sekoju ārējās līnijas komplektācijai. Strēlnieka noturēšana, no kluba pozīcijām raugoties, ir šīs starpsezonas lielākais notikums. Man gan nav īsti skaidrs, kā tiks sadalīts laiks starp Strēlnieku un Meisonu. Pirmajam stabili būtu jādod vieta starta pieciniekā, ja "Ventspils" patiešām vēlas arī kaut ko nopelnīt vai vismaz parādīt sevi kā jauno spēlētāju audzinātāju Eiropā, bet otrais ir pārāk dārgs pirkums, lai nebūtu sākuma piecinieka spēlētājs...

Ejam tālāk – otrā un trešā numura pozīcijas. Akselis Vairogs, Ingus Bankevics, Rašads Andersons – neviens no šiem nebūs gatavs samierināties ar rezervista lomu. Konkurence ir laba lieta un tādai jābūt, bet šie vairs nav jaunie spēlētāji, kuriem jātiecas izkonkurēt pieredzējušāko komandas biedru, šie ir tie, kuriem jābūt pārliecinātiem par savu vietu, nevis jādzīvo stresā par to, vai tiks laukumā vai ne, šiem ir jātaisa rezultāts. Un ar tādām ambīcijām viņi arī tur ir ieradušies. Pie tam vēl pastāv iespēja, ka Strēlnieks un Meisons laukumā tiks turēti vienlaicīgi, kas savukārt nozīmētu to, ka uz beņķa paliks pat divi no šiem trim rindkopas sākumā minētajiem...

"Ja ierindā ir abi divi - [Džozefs] Forte un Rašads [Andersons] - vispār nekas nesanāk. Bumba apstājas pie viņiem, ir driblēšanās un metiens, līdz ar to neviens nav gatavs iet cīņā par bumbām vai paspēt atgriezties aizsardzībā. Visu var mēģināt mainīt, bet, ja ir tādi spēlētāji, kuriem savas intereses ir augstākas par komandas interesēm, tad vienalga, ko mainīt," šādus vārdus man savulaik teica ventspilnieks Sandis Buškevics, kad pārstāvēja Udīnes "Snaidero" vienību, un arī tie liek uzmākties zināmām šaubām. Šoreiz Andersonam nebūs blakus Forte, bet būs cits līdzīgs, es teiktu, ka pat vēl individuāli ambiciozāks spēlētājs – Česters Meisons...

Un galu galā – Vladimirs Štimacs. Serbu centram pēdējās sezonas Belgradā nebūt nebija tik veiksmīgas, kā pašam būtu gribējies un kā pats droši vien bija iedomājies pirms pievienošanās "Crvena Zvezda". Vidēji laukumā būts aptuveni 15 minūtes, gūti aptuveni septiņi punkti, izcīnītas aptuveni četras bumbas... "Ja esmu līdz galam atklāts - dažbrīd, kad esmu laukumā, es jūtu, ka esmu spēlētājs, kurš var izšķirt spēles iznākumu. Tas, ko gribu pateikt - es ne no viena nebaidos, un man pilnīgi vienalga, kas man stājas pretim. Man pilnīgi vienalga, ko tur kāds sasniedzis pirms pāris gadiem, un tāpat absolūti neinteresē, ko viņš domā par mani. Es pats varu uzņemties atbildību," vēl spēlējot Valmierā, kur saņēma lielu atzinību un nākotnes perspektīvas zīmējās spožākas, nekā pēc tam izdevās dzīvē, kolēģim Jurisonam sacīja Štimacs. Pārliecība par sevi un saviem spēkiem ir laba lieta, taču kombinācijā ar vēlmi pierādīt sevi no jauna tas var nest ne tikai labumu komandai, kurā pie tam vēl ir četri, pieci tādi paši spēlētāji.

Paredzu, ka lielākā nozīme būs tam, kā galvenais treneris tiks galā ar katra spēlētāja lomu sadali un pierunāšanu darīt konkrētas lietas komandas interesēs. Šeit parādīsies Braža psihologa spējas. Ne velti pāri okeānam, kur katrā komandā visi 12 ir šādi spēlētāji, galvenos trenerus sauc vairāk par psihologiem, nevis taktiķiem... Būs interesanti un lai izdodas!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-09-24 01:42, pirms 14 gadiem
Par Meieru nepiekriitu,chalim ir iekshaa,ko pieraadiija pagajushajaa sezonaa,nebuus nekaads fona speeleetajs..

  +9 [+] [-]

, 2010-09-24 01:51, pirms 14 gadiem
Pedejais_vacietis, 01:11, pirms 39 minūtēm
Barons būs monstri,kas ietrieks Ventspils purnus jūras sāļajās smiltīs un parādīs,kas ir kas

gaidisim,gaidisim

  -2 [+] [-]

, 2010-09-24 03:20, pirms 14 gadiem
Nu ja par Ventspili un konkrēti šo rakstu tad....
J.S. nebūs starta pieciniekā var tur pat nefantazēt, ja nu vienīgi nav doma sākt ar J.S+Č.M..
melnais darbs paliks tīri uz A.S;A.V;Meiers..pārējie no pieminētajiem kandidātiem tomēr ir pārāk neprognozējami kvalitātes ziņā lai uz tiem nopietni paļautos
R.Andersons nezinu ..
I.B domāju spēs nākt arī uz maiņu tak jau VEFā pārāk neapmierināts nebij ja arī pavisam maz dabūja spēlēt, tāka te nekādu problēmu neredzu..
V.Stimac .. nu varēs paskatīties kā puika nu jau vairs netuvu puikas gados spēlēs 15-20min un metīs ~7pt un vāks ~6RB.. vairāk nebūs noteikti, nav jau Valmiera kura iespēlē vienu kombeni un tad masē visu sezonu līdz play offos visi jau atkoduši..

Bet vispār domāju Brazis nav ar pirkstu taisīts un ganjau 1-2.v LBL garantēta... nu jebkurā gadījumā ir labāk kā pagājušo sezon... varbūt pat eiro kausos galīgi neizgāzīsies (atklāti sakot uz sitiena pat neatceros viņi piedalās eirokausos? )

a ja par citiem.... baigi negribās prognozēt Baronam un vispār Rīgai par sliktu, bet domāju ka lielākas iespējas mums šogad finālā ir ieraudzīt Valmieru nevis Rīgas klubus - Vef man ir klusa nojauta aplauzīsies, bet nu Barons paši saprotat var izšaut, bet nu lai divus gadus pēc kārtas...domāju nesanāks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: MagicJ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-09-24 11:46, pirms 14 gadiem
Lai arī viedokļa izklāsts sākts ar "Nevēlos kritizēt vai slavēt", piekrist var tikai nevēlēšanai slavēt..
Runājot par Strēlnieku un Meisonu, neredzu vispār nekādu problēmu, ka komandā ir divi norm saspēles vadītāji! Atceros, kad Ventiņos vienu brīdi bija viens pats Strēlnieks, vot tad gan bija problēmas, ja Jankam jārauj bij pa 35min spēlē.. pats teica, ka cerot, ka kādu vēl saspēlnieku pēc iespējas ātrāk dabūšot!
Un otrā trešā numura spēlētāji - Aksels nu nav nekāds mega rezultatīvais līderis katrā spēlē, lai būtu jāuztraucas par līdera lomu sadalīšanu, tāpat Bankevics jau vefā bik adaptējās nākšanai uz maiņu.. un ja viens Andersons vilks deķi uz savu pusi, nekāda lielā bēda nenotiks, Brazis gan jau šamējo ierobežos. No otras puses - vienmēr visi kladzina, cik gan superīgi ir, ja katrā spēlē kāds cits špīleris var izšaut! tik autoram vajag, lai jau komplektējot komandu būtu zināms viens spēlētājs, kurš būs līderis..
Un, ja komandā katrā pozīcijā ir kāds vai kādi, kas var uzņemties līdera lomu, tas ir tikai neērtāk pretiniekam - var spēlēt gan uz garajiem, gan pa perimetru, kā nu kurā situācijā pret kuru komandu vajag.
Un nav jābesās, ja potenciālajam līderim melnā diena, bet pārējie komandā sapulcinātie melnā darba darītāji nav raduši un nevar uzņemties iniciatīvu!
Pēc šāda viedokļa izlasīšanas interesanti būtu uzzināt autora pārdomas par LV izlasi, tipa - Blūms un K.Valters, S.Valters un Janičenoks, Kambala un Biedriņš - nevar takš visus ņemt, vilks katrs deķi uz savu pusi, labāk tad paņemt Biedriņu, un pārējos melnstrādniekus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-09-24 12:37, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Toties perspektīvais J.Gailītis jau ir iekļuvis talantu kalvē ar nosaukumu VEF Juniors, kur pieredzējuši treneri viņu kārtīgi izskolos, un nākošais solis tad laikam Eirolīga, vai NBA, pareizi?
pietiks te muldet baronam tas pats jaunie mijas ar vecajiem

  +6 [+] [-]

, 2010-09-24 13:19, pirms 14 gadiem
24-FB rakstīja: Latvijā tas basketbols pamazām pekas atstieps. Nav tam nekādas lielās perspektīvas. Tusiņpuikas aizvien aug, nesaprotu ko te Andrejs cenšas sazīmēt. Ventspils nebūs Eirolīgas komanda, ja grib kaut ko spēcīgu Eiropas mērogā, tad jāveido laba komanda Rīgā, nevis kaut kādi pusprofiņi Baroni un pārējie, kas pēc "treknajiem gadiem" nekā vērti vairs nav.
Viens ir skaidrs Ventspils i bija un būs vēl daudzus gadus Latvijā un Baltijā viens no labākajiem basketbola klubiem!!! Pa Rīgas klubiem gan māc šaubas, bet nu tur arī ir tā kocīgi viens klubs noiet pa burbuli otrs piedzimst un tā uz riņķi, redzēs cik ilgi Vefs izdzīvos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-09-24 21:22, pirms 14 gadiem
Nu sita gada komanda izskatas pec savaktie atkritumiem.
Te nekas nebus

     [+] [-]

, 2010-09-24 23:02, pirms 14 gadiem
Vai ventspilnieki spēs sadalīt bumbu?

Komandas komplektācija uzdod šo pavisam vienkāršo jautājumu. Uzreiz jāsaka – jā[...]


Ja atbilde uz jautājumu ir pašā raksta sākumā, kamdēļ vispār rakstīt rakstu ? Patiesībā izlasot to pašu sākumu, domāju, ka raksts būs par to, ka - jā ventspilnieki varēs sadalīt bumbu, bet izrādījās, ka Siliņš tikai šaubās, via varēs.

Vāji, Siliņ, vāji! Bet no Tevis jau neko labu nevarēja gaidīt.