Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Pleinics: "Pārdodot Zaķi, neatradīšu, ko likt vietā"

Andrejs Siliņš

Pleinics: "Pārdodot Zaķi, neatradīšu, ko likt vietā"
Ronalds Zaķis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Basketbola kluba "Ventspils" Valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics sarunā ar eSports.lv vēlreiz apstiprināja, ka itāļiem esot interese par Ronaldu Zaķi, taču izskaidroja, kādēļ klubam attiecīgais piedāvājums nešķiet interesants.

"Pēdējā laikā Valdis Valters mēģina komentēt citu klubu darbību dažādos masu informācijas līdzekļos un tagad, acīmredzot, ir pienākusi mūsu kārta. Nevaru izskaidrot visas šīs kampaņveidīgās iejaukšanās citu klubu darīšanās, kā vienīgi ar mēness fāžu maiņām," ar humora pieskaņu uzsāka Pleinics. "Atsevišķiem cilvēkiem pilnmēness ietekmē viņu darbību. Visu cieņu Valda domu lidojumiem un kaut vienmēr Latvijā būtu pilnmēness."

Runājot konkrēti par Zaķi, Valdes priekšsēdētājs nenoliedza, ka interese par spēlētāju pastāv: "Bija un ir viedokļu apmaiņa starp mums un Zaķa aģentu par to, ka kāds itāļu klubs vēlas redzēt Zaķi savā sastāvā, solot viņam vietu pirmajā pieciniekā un līdera lomu. Konkrēti, kurš klubs tas ir, nevaru pateikt, jo neviens klubs, ne itāļu, ne kāds cits, nav saistījies ar mums pa tiešo, lai uzzinātu kaut kādas detaļas."

"Izskanējis, ka tas ir Montegranaro "Premiata" klubs," turpināja Pleinics. "Grūti komentēt, kas notiks ar Zaķi, kad viņš tur aizies, bet varam paskatīties pagājušās sezonas pieteikumā šim klubam, un tur bija vismaz 30 spēlētāju, kas gājuši cauri tam klubam. Iespējams, ka tas klubs nav ar īpaši labu reputāciju, bet tajā ir bijuši labi spēlētāji. Līdz ar to mani māc uztraukums par to, kā mēs potenciāli varētu dabūt naudu no viņiem."

Pleinics arī apstiprināja, ka par Zaķi esot gatavi maksāt 125 000 eiro: "Jā, tā summa, ko Valdis nosauca, ir līdzīga. Tikai tā summa ir sadalāma četrās daļās. Pirmajā gadā mēs saņemtu tik niecīgu daļu no tās summas, ka, pārdodot Zaķi, es neatradīšu pat līdzvērtīgu ārzemnieku, ko likt vietā. Pārējās daļas - tikai gadījumā, ja Zaķis noturētos šajā klubā. Līdz ar to klubam tas nav interesanti."

"Kā mēs atceramies neseno pagātni, Valtera kungs ar domubiedriem iestājās par ārzemnieku kvotām, uz katra stūra skandinot, ka jāgatavo latvieši, Latvijas prece, lai stiprinātu izlasi. Tad man ir jautājums - kāda viņam ir interese paust viedokli, ka Zaķis ir ieskaitāms latviešu leģionāros, kas brauc uz ārzemēm spēlēt, atņemot vienam vietējam klubam normālu latviešu spēlētāju, skaidri apzinoties, ka tā vietā būs jāpērk ārzemnieks? Kāda ir viņa interese šeit? Vai viņš varbūt saņem kādu finansiālu pabalstu no tās aģentūras, publiski pauzdams savu viedokli, vai arī vienkārši nesaprot, ko viņš runā?" ventspilnieku kluba vadītājs ir neizpratnē par Valtera iejaukšanos citu klubu darbībās.

Saistītie raksti:
125 000 eiro par Zaķi nav nopietni?
BK "Ventspils" gaida nopietnāku piedāvājumu
Baumas: Zaķi iekāro Itālijā?

1 2 3 4 108 komentāri

 +40 [+] [-]

, 2008-07-23 11:33, pirms 16 gadiem
Nu Pleinics tūlīt no komentētājiem smagi atrausies!

  +5 [+] [-]

, 2008-07-23 11:34, pirms 16 gadiem
interesanti izklausās, nedaudz dīvaini

 +35 [+] [-]

, 2008-07-23 11:34, pirms 16 gadiem
Gaidam Valtera atbildi

  -1 [+] [-]

, 2008-07-23 11:35, pirms 16 gadiem
diemžēl

  +4 [+] [-]

, 2008-07-23 11:35, pirms 16 gadiem
man rodas tads iespaids ka pie visa vainigs ir Valters - tas ir apmēram lemberga variants ka tagad visos valdibas sudos gāž viņam virsuu- tagad visos basketbola meslos gāž uz Valteru - a un vēl barons vainigs

 +28 [+] [-]

, 2008-07-23 11:35, pirms 16 gadiem
pleinicam gan te neredzu ko piesieties ..

 +44 [+] [-]

, 2008-07-23 11:35, pirms 16 gadiem
Man jau liekas, ka viss ir sakariigi izklaastiits
Slēpts komentārs: Boxy

 +22 [+] [-]

, 2008-07-23 11:37, pirms 16 gadiem
Loģiski viss izklāstīts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +23 [+] [-]

, 2008-07-23 11:39, pirms 16 gadiem
Bet vispār gluži loģiski, no vienas puses Valters vēlās leģionāru kvotas - lai vietējie spēlētāji spēlē Latvijā (vismaz lai deviņi ir komandas pieteikumā uz katru spēli), no otras puses kritizē par to, ka viņus nelaiž uz ārzēmēm. Tad lai tiek papriekšu skaidrībā pats par sevi.
Par Zaķi - grūti teikt, kā viņam pašam būtu labāk.
Slēpts komentārs: Alpha_dog
Slēpts komentārs: 1

 +25 [+] [-]

, 2008-07-23 11:41, pirms 16 gadiem
vienigi, Valters cer Zakji redzeet VEF rindaas, jo sezonas gaitaa izraadiitos, ka tomeer Ventspilij nevajag vinju. Ja zakjis aizbrauktu uz Itaaliju, tad Valteram nespiid. Valters vienmeer izceelies ar savu aizmugures plaanu kalshanu

 +18 [+] [-]

, 2008-07-23 11:44, pirms 16 gadiem
miller31 rakstīja: nu jaa pa 125 stukaam jau buus gruuti kaut ko atrast, taksh gandriiz puse no Skeeles sanaak. Zakjis man liekas tiek stipri paarveerteets, ja jau vins nespeeja iekluut Ventspils sastaavaaa, kur priekshaa ir kaut vai Veselovs (bija Cipruss). Taa deelj kuulas pa VEFu, kopaa ar jaunajiem "talantiem". Un tagad jau esot daargaaks kaa 125k. €


Lasīt nemāki? 125k viņi nedabūs uzreiz!
Es piekrītu Pleinicam!

 +25 [+] [-]

, 2008-07-23 11:45, pirms 16 gadiem
Kaads Zakjis, kaads NBA???? ooo
Juus galvu esat saspiedushi, ta jau Shelakovs, Freimanis utt ar var tikt uz NBA, ne? Chalis pat nav nospeeleejis nevienu speeli 30+ min speeeciigaa Latvijas klubaa, kaada var buut runa par NBA? Saliidziniet kvai ar Biedrinju, vinsh bija Skonto liideris, kad aizbrauca prom, bija pieredze gan eirokausos gan Latvijas finaalaa veel buudams 16-17 gadus jauns! Kaada Zakjim ir pieredze? Jaunatnes liigaa? LBL 2. diviizijaa? Padomaajiet tach ar galvu, Zakjim tikt NBA ir tikpat reaali, cik Veselovam Eiroliigaa...

 +29 [+] [-]

, 2008-07-23 11:47, pirms 16 gadiem
Alpha_dog rakstīja: cik gadus ventinjiem to zaķi nevajag, tagad ka Valters atklājis vinja talantu tagad stulbie ventinji nelaidiis vinju eiropaa

Ko var dirrst pat to, ka VV atklājis talantu. Zaķis bij jauniešu čempja rezultatīvākais spēlētājs bez jebkādas VV palīdzības. Drīzāk varētu teikt, ka Krauliņš viņu VeA sastāvā sagatavoja.
Slēpts komentārs: mrPO
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-07-23 11:49, pirms 16 gadiem
Runa jau ir par to, ka Zaķim Ventspils līdz šim nav bijusi labākā vieta sava talanta attīstīšanai (tur daudz draugu ar visām no tām izrietošajām sekām, kā arī BK Ventspils ar viņu līdz šim īpaši nav rēķinājušies). Ja atkal nosēdinās Skirmantam, Veselovam vai kādam melnim aiz muguras (kaut gan par Skirmantu un Veselovu jau viņs toč nav sliktāks), domājams pār basketbolu virsroku ņems blakuslietas. Tāpēc drošivien spēlēt Ventspilī nebūtu labākais variants, protams, vienmēr jau var cerēt, ka kas uzlabosies, bet... Kā pierādīja pagājušās sezonas otrā puse, vides mainīšana viņam nāk tikai pa labu. Nedomāju, ka bez spēlēšanas VEF, par viņu tagad būtu tāda interese. Par to paldies VV. Un tāpēc jau šis arī te publiski šūmējas, jo no kopīgā darba pieredzes (kaut arī nelielas) ir labāk iepazinis Zaķi kā BKV pa visu līdzšinējo laiku.

  -1 [+] [-]

, 2008-07-23 11:49, pirms 16 gadiem
Kalvinators rakstīja: Lasīt nemāki? 125k viņi nedabūs uzreiz!
Es piekrītu Pleinicam!

vispirms komenteeju peec tam lasu
jau dzeests

 +15 [+] [-]

, 2008-07-23 11:49, pirms 16 gadiem
Pleinica skaidrojums tiešām ievieš skaidrību, jo Montegranaro nav laba reputācija tieši naudas maksāšanas ziņā un ja summa vēl tiek sadalīta 4 daļās, tad Ventspilij toč tas ir nevajadzīgi, jo pastāv risks, ka šī komanda var noiet pa burbuli un tad sanāks, ka Zaķis būs atdots pa lēto. Šeit gan ir svarīgi, lai viņš dabū spēlēt 25+ minūtes vidēji, būtu sākumsastāva PF (nav viņš centrs, tas ta vienkārši ir). Pagājušogad čalim lika spēlēt pa centru VEFā, kas nav viņa pozīcija un visu laiku jākapā pret centriem. Nav jau brīnums, ka rāda nestabilu sniegumu, ja nespēlē savā pozīcijā.

Protams vēl ir jāmācās izmantot situācijas spēlē, bet tas jau ir trenera darbs, kas ir jāveic un kur ir jāstrādā individuāli, bet mani uztrauc tas, ka nav īsti Ventspilī tāda trenera, kas būtu gatavs un spējīgs ar jaunajiem tieši individuāli strādāt.

Katrā ziņā Pleinicam ir jāsaprot viena lieta - būs par Zaķi jāmaksā. Pagājušogad Gumeņuks pelnīgs 6K EUR mēnesī un šis ir tas aptuvenais cipars, ko bez problēmām Zaķis var šogad no Ventspils prasīt un iespējams, ka pat vairāk.
Slēpts komentārs: Juri$$$
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-07-23 11:50, pirms 16 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: runa par to, ka šanse bija diezgan liela. Un kurš ir vainīgs pie tā, ka Ronis netika spēlēt? Pajautā man, pačukstēšu priekšā

dzert vajag mazāk
Slēpts komentārs: Alpha_dog
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-07-23 11:51, pirms 16 gadiem
KristsT rakstīja: Bet vispār gluži loģiski, no vienas puses Valters vēlās leģionāru kvotas - lai vietējie spēlētāji spēlē Latvijā (vismaz lai deviņi ir komandas pieteikumā uz katru spēli), no otras puses kritizē par to, ka viņus nelaiž uz ārzēmēm. Tad lai tiek papriekšu skaidrībā pats par sevi.
Par Zaķi - grūti teikt, kā viņam pašam būtu labāk.

Bet Valdis jau nesaka, ka Zaķa vietā jābūt ārzemniekam. Pleinics pats par ārzemnieku murgo uzreiz. Lai jau brauc uz ārzemēm, viņam tas nāks tikai par labu. A ventiņos viņa vietā ieliks kādu jauno, lai kapājas un krāj pieredzi (gluži tāpat kā Zaķis pagājušogad VEFā). Viss ir loģiski. A Pleinics nekad ar īpašu prātu nav izcēlies, tik vien māk, kā citus aplikt. Salīdzināsim, ko viņš ir darījis Latvijas basketbola labā un ko Valters. Vienos vārtos!!!

  -4 [+] [-]

, 2008-07-23 11:53, pirms 16 gadiem
bišku jau nevietā Pleinic mēģina apspēlēt Valtera teikto par kvotām un vietējo spēlētāju attīstīšanu. Simts gadus vinam tas Zaķis nebija vaidzigs sastāvā, bet tagad kad Valters no Zaķa kaut ko sacis izveidot, Pleinics sāk tam pašam Valteram braukt virsū spekulējot ar 32kg tekstiem! Valtera doma bija ka jāattīsta spēlētāji lielajam basketbolam. Ja ir attistijies, tad lai ari laiž uz lielo basketbolu Eiropā, vel vairak sevi pilnveidot! A Pleinic tik spekulē, kā pašam ērtāk.

  +8 [+] [-]

, 2008-07-23 11:54, pirms 16 gadiem
Juri$$$ rakstīja: Valdis tavu spēlētāju no soliņa uzcēla un nebūtu Valdis tu pat par pusi no 120štukām nevarētu runāt!

Tikai nevajag. Stipri šaubos ka NBA skauti sevišķu uzmanību pievērš spēlētājam, kas spēlē BBL otrajā divīzijā un arī tur neizceļas ar nekādu superspēli. Daudz vairāk nozīmes bij sniegumam U-20 čempī, kur viņš bij rezultatīvākais spēlētājs, kas uzreiz izraisa interesi un VV šeit nav nekādu nopelnu, jo tad Zaķis vēl pie viņa nemaz nespēlēja.

 +12 [+] [-]

, 2008-07-23 11:55, pirms 16 gadiem
Interesanti, ko pats Zaķis par visu šito saka?

  +6 [+] [-]

, 2008-07-23 11:55, pirms 16 gadiem
rota13 rakstīja: Runa jau ir par to, ka Zaķim Ventspils līdz šim nav bijusi labākā vieta sava talanta attīstīšanai (tur daudz draugu ar visām no tām izrietošajām sekām, kā arī BK Ventspils ar viņu līdz šim īpaši nav rēķinājušies). Ja atkal nosēdinās Skirmantam, Veselovam vai kādam melnim aiz muguras (kaut gan par Skirmantu un Veselovu jau viņs toč nav sliktāks), domājams pār basketbolu virsroku ņems blakuslietas. Tāpēc drošivien spēlēt Ventspilī nebūtu labākais variants, protams, vienmēr jau var cerēt, ka kas uzlabosies, bet... Kā pierādīja pagājušās sezonas otrā puse, vides mainīšana viņam nāk tikai pa labu. Nedomāju, ka bez spēlēšanas VEF, par viņu tagad būtu tāda interese. Par to paldies VV. Un tāpēc jau šis arī te publiski šūmējas, jo no kopīgā darba pieredzes (kaut arī nelielas) ir labāk iepazinis Zaķi kā BKV pa visu līdzšinējo laiku.


Tur nu gan ir ļoti liela deva patiesības. Ventspilī ir pilns ar "šakāļiem", kas karās viņam virsū un velk uz leju. Šeit Rīgā, čalis tomēr nav sev baigos draugus iekarojis, lai būtu visādi traucēkļi tieši basketbolam. Visi baigi runā, ka vajadzētu pamainīt attieksmi un tamlīdzīgi - jautājums cik no visa tā bara zin par to ko čalis dara Rīgā un ko nedara? Pāris reizes bijis ietusēt (nav tā, ka visu nedēļas nogali pavada tusējot)? Reāli mierīgs čalis Rīgā. Plus, noteikti arī redzēja, ka ar viņu ir kāds gatavs strādāt, ko Ventspilī gan īsti neviens negribēja darīt. Ja gribi audzināt spēlētāju turot viņu uz bankas, tad reāli vari gaidīt, ka drīz viņš vispār nespēlēs. Ta pieeja ir pilnīgi idiotiska.

  -3 [+] [-]

, 2008-07-23 11:56, pirms 16 gadiem
jaa bet šinī tekstā rodas pretrunas ar to ka Plencis nezin kurš itālijas klubs tas esot, kas piedāvā summu par Zaķi, bet naudas piedāvājumu par Zaķi gan ir saņēmuši, tad nez kas viņiem to naudu ir piedāvājuši.

  +8 [+] [-]

, 2008-07-23 11:57, pirms 16 gadiem
A vispār kādā sakarā Pleinicam izsakat pārmetumus, ka tas un tas spēlētājs nespēlēja iepriekšējos gadus, bet sēdēja uz soliņa?! Cik zinu, kurš un cik daudz spēlē, nosaka komandas treneris, bet kaut kā natceros, ka Pleinics kaut vienu gadu būtu bijis BKV treneris. Pleinicam par Zaķa nelaišanu laukumā jau nu vismazāk vajadzētu pārmest.
Slēpts komentārs: ZhanisVimba
1 2 3 4 108 komentāri