Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL fināla MVP Durems spēlēs Beļģijā un varētu atkal ciemoties Rīgā

Andrejs Siliņš

LBL fināla MVP Durems spēlēs Beļģijā un varētu atkal ciemoties Rīgā
Džabrils Durems. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Līdz šim pēdējais Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas vērtīgākais spēlētājs jeb MVP Džabrils Durems pēc sezonas Krievijas superlīgā jeb pēc spēka otrajā līgā karjeru turpinās Beļģijas klubā "Belfius Mons-Hainaut".

2019. gada pavasarī Durems ne tikai palīdzēja VEF izcīnīt titulu, bet arī tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Viņš vidēji spēlē iemeta 16,6 punktus, atdeva 5,4 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas, komandai ar 4-1 pārspējot "Ventspils" basketbolistus.

Pērnajā vasarā Durems pievienojās Krievijas klubam "Vostok-65" un aizvadītajā superlīgas (pēc spēka otrās līgas) sezonā vidēji mačā guva 14,8 punktus un atdeva 5,9 rezultatīvas piespēles Vostokas komanda sezonas pārtraukšanas brīdī ar 16 uzvarām 26 spēlēs ieņēma sesto vietu 16 komandu konkurencē.

Durems līgumu ar "Belfius" parakstījis uz vienu sezonu. Aizvadītajā sezonā "Belfius" komanda paspēja aizvadīt 17 mačus, ar 12 uzvarām ieņemot otro vietu desmit komandu konkurencē. Tas ļaus "Belfius" piedalīties Čempionu līgas kvalifikācijā, kur pirmajā kārtā jāspēlē pret Vloclavekas "Anwil", savukārt otrajā kārtā Durema jaunajai komandai varētu būt jātiekas ar Telavivas "Hapoel" un dāņu "Bakken Bears" dueļa uzvarētāju. Savukārt šī dueļa uzvarētāji spēlēs A grupā, kur jātiekas arī ar "VEF Rīga".

Tikmēr citi potenciālie VEF pretinieki Dānijas čempioni "Bakken Bears" parakstījuši līgumu ar Eirolīgā un NBA spēlējušo aizsargu Džastinu Dentmonu. 35 gadus vecais saspēles vadītājs, kurš savulaik spēlējis Kauņas "Žalgirī", Milānas "Olimpia", Stambulas "Galatasaray", Toronto "Raptors", Sanantonio "Spurs" un Dalasas "Mavericks", parakstījis līgumu uz diviem mēnešiem ar iespēju to pagarināt.

Aizvadītajā sezonā Dentmons spēlēja franču "Pau-Orthez" un ar 20,9 punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs FIBA Čempionu līgā. Pirms tam Dentmons vairākas sezonas pavadīja peļņā Ķīnā un Korejā.

Podkāsts "Ārpus Kadra": Kur dodas Latvijas basketbola klubu leģionāri? klausāms un skatāms ŠEIT.