Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"Liepājas Lauvas 2" eksaminēs "VEF Kadeti" komandu

Trešdien, 23. februārī, Latvijas basketbola līgas 2. divīzijas mājas spēli aizvadīs „Liepājas Lauvas 2” basketbolisti, kas Liepājas Olimpiskajā centrā uzņems „VEF Kadeti” komandu, kura turnīra tabulā atrodas pēdējā 12. vietā. Spēles sākums pulksten 19:30.

Abas komandas LBL 2 turnīra tabulā atrodas ne pārāk augstās pozīcijās. Liepājnieki ar sešiem panākumiem un 10 zaudējumiem ir 9. vietā, bet „VEF Kadeti” ar vienu uzvaru 16 aizvadītajās spēlēs ir pēdējā 12. pozīcijā. Vienīgais panākums „VEF Kadetiem” ir pret „Līvānu” komandu.

Iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē Rīgā pārāki bija „Lauvas 2”, kuri kadetiem neatstāja nekādas cerības – 75:56, uzvaras pamatus ieliekot jau pirmajā puslaikā (45:21).

Abas komandas savās pēdējās spēlēs tikās ar LBL 2 līdervienībām un abas vienības piedzīvoja zaudējumus. Liepājnieki ar 20 punktu starpību (67:87) atzina pašreizējo līderu „Jūrmala/Fēnikss” komandas pārākumu, lai gan pēdējās ceturtdaļas vidū rezultāts uz tablo vēstīja vēl neizšķirtu. Savukārt, „VEF Kadeti” savā pēdējā spēlē izbraukumā ar rezultātu 46:87 atzina pašreizējo LBL 2 vicelīderu „Ventspils Augstskola” pārākumu.

Komandas noteikti vēlēsies cīnīties par uzvaru un lielā mērā viss būs atkarīgs no tā, vai liepājniekiem šajā spēlē laukumā izies visi spēcīgākie spēlētāji. Par to pārliecināties būs iespējams trešdienas vakarā pulksten 19:30. Ieeja skatītājiem: bezmaksas.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Kozlovskis
LOC sporta projektu vadītājs


Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
Išmaels El-Amins. Foto: Dāvis Lejasmeiers
2

Kurzemes kaujā pietiek ar trīs spēlēm: "Ventspils" saņem LBL bronzu

Ar bronzas godalgām savos kaklos šo basketbola sezonu noslēguši "Ventspils" basketbolisti, kuri ar 88:77 arī trešajā mazā fināla sērijas spēlē pārspēja "Liepāju". Tādējādi "Ventspils" vienība kādu no Latvijas čempionāta godalgām ieguvusi jau 27. gadu pēc kārtas.
Džordi Hanters. Foto: Andris Grīnbergs
13

Zeļļi izlaiž nagus un ieķeras zelta sērijā, gūstot pirmo uzvaru

Latvijas basketbola līgas finālsērijas trešajā spēlē "Rīgas Zeļļi" ar rezultātu 70:64 uzveica valsts čempionvienību "VEF Rīga", spējot gūt savu pirmo uzvaru finālsērijas gaitā (1-2). Savu līdera statusu apliecināja Aizeja Ozborns, sakrājot 18 punktus.