Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Raimonds Vējonis gatavojas atkārtoti kandidēt uz LBS prezidenta amatu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Raimonds Vējonis gatavojas atkārtoti kandidēt uz LBS prezidenta amatu
Raimonds Vējonis. Foto: F64

Esošais Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Raimonds Vējonis sociālajā tīklā ''Facebook'' paziņojis par gatavību atkārtoti kandidēt uz organizācijas vadītāja amatu. Iepriekš tika ziņots, ka šī gada 25. novembrī notiks LBS biedru sapulce, kuras laikā notiks prezidenta vēlēšanas.

Pirms divām dienām Latvijas Basketbola savienība (LBS) informēja, ka šī gada 25. novembrī gaidāma biedru sapulce, kuras laikā notiks prezidenta vēlēšanas. Saskaņā ar LBS statūtiem, katrs organizācijas biedrs var izvirzīt amata kandidātu līdz šī gada 24. oktobrim.

Sociālajā tīklā ''Facebook'' savu gatavību turpināt ieņemt prezidenta posteni izteicis esošais LBS prezidents Raimonds Vējonis. Viņš par LBS prezidentu kļuva 2020. gada 21. janvārī. ''Pirms četriem gadiem, kandidējot uz Latvijas Basketbola savienības prezidenta amatu, neslēpu, ka manu pieredzi basketbolā veido tikai spēlēšana amatieru līmenī un līdzjušana dažādām Latvijas komandām, tāpēc negatavojos mācīt strādāt nozares profesionāļus. Savu misiju redzēju jūsu – basketbola saimniecības dažādos līmeņos strādājošo entuziastu – spēku apvienošanā un koordinēšanā, izmantojot pieredzi, ko esmu iekrājis strādājot valsts pārvaldes iestādēs un arī valsts prezidenta amatā. Šim principam esmu sekojis nu jau gandrīz četrus gadus. Tie bijuši bagāti dažādiem izaicinājumiem un iepriekš nebijušiem pārbaudījumiem. Gan ārējiem – kā pandēmija un sarežģītā starptautiskā situācija. Gan sportiskiem.Kā solīju, atbildes uz šiem izaicinājumiem esam meklējuši kopā. Diskutējot un strīdoties. Ieklausoties dažādos viedokļos un dažkārt pieņemot nepopulārus lēmumus. Uzticoties LBS komisiju kolektīvajam viedoklim un dažkārt tam iebilstot, ja argumenti nav šķituši pietiekami pārliecinoši. LBS ikdienas darbā iesaistot jaunus, enerģiskus cilvēkus un ieklausoties pieredzē,'' savu paziņojumu sāka Vējonis.

''Esmu priecīgs, ka lielākā daļa lēmumu bijuši konstruktīvi un veiksmīgi. To apliecina gan vīriešu valstsvienības divi veiksmīgākie gadi komandas pastāvēšanas vēsturē, gan sieviešu valstsvienības kvalificēšanās Eiropas čempionāta finālturnīram, gan jaunatnes izlašu panākumi Eiropas čempionātos, gan daudzās medaļas, kas pēdējos gados izcīnītas augstākā līmeņa 3x3 basketbola turnīros kā pieaugušo, tā arī jauniešu konkurencē. Arī basketbola stabilās pozīcijas visā Latvijā, ko apliecina komandu skaita pieaugums gan Jaunatnes līgā, gan pieaugušo turnīros par spīti negatīvajām demogrāfiskajām tendencēm. Visās nosauktajās jomās ir labas iestrādes panākumiem arī nākotnē, kas, atkārtošos, galvenokārt būs atkarīgi no pašiem darītājiem,'' turpināja esošais organizācijas prezidents, nosaucot vairākus padarītos darbus kā reģionu izlašu programmas darbība, Latvijas kausa atjaunošana, pozīciju nostiprināšana starptautiskajā sabiedrībā, 2025. gada Eiropas čempionāta organizēšanas tiesību iegūšana.

''Daudzas no šīm idejām tikko esam sākuši īstenot un nepieciešama konsekventa rīcība, lai tās novestu līdz cerētajam rezultātam. Esmu pateicīgs kolēģiem Ogrē, kuri pirms četriem gadiem virzīja manu kandidatūru LBS prezidenta amatam un rosina turpināt darbu vēl četrus gadus. Esmu gatavs turpināt strādāt, lai turpinātu iesākto un attīstītu jaunas iniciatīvas. Visus četrus gadus esmu bijis atvērts konstruktīvām sarunām ar LBS biedriem un tuvākajā laikā vēlreiz tikšos ar daudziem LBS biedriem, uzklausot viedokļus, idejas un vajadzības. Savu redzējumu apkopošu programmā, ko iesniegšu līdz LBS statūtos paredzētajam termiņam. Galvenais princips paliks nemainīgs – basketbola saimniecībai aktuālie jautājumi jārisina pašiem basketbola sabiedrības cilvēkiem,'' savu paziņojumu noslēdza Raimonds Vējonis.

Līdz nonākšanai Latvijas Basketbola savienībā (LBS) Raimonds Vējonis bija politiķis. No 2003. līdz 2011. gadam viņš bija Vides ministrs, vēlāk īsu brīdi pavadīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas amatā, bet no 2014. gada janvārim līdz 2015. gada jūlijam strādāja par aizsardzības ministru. 2015. gada 8. jūlijā viņu uz četriem gadiem ievēlēja par Latvijas valsts prezidentu.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/rvejonis

1 2 46 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2023-09-21 16:50, pirms 8 mēnešiem
Lai notiek!

Ar Raimi labi pacilājām 🥃🥃 Āzijā👍👌
Slēpts komentārs: Spārni un vējš

 +11 [+] [-]

, 2023-09-21 16:56, pirms 8 mēnešiem
Normāls kekss, lai paliek, vismaz netraucē nevienam. Galvenais lai aknas tur! Tas ir viņa galvenais ierocis

 +11 [+] [-]

, 2023-09-21 17:11, pirms 8 mēnešiem
Neesmu pret, lai darbojas, galvenais ieraut 🥃

  -4 [+] [-]

, 2023-09-21 17:18, pirms 8 mēnešiem
Cerēju, ka Ļevits varētu šo amatu ieņemt.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-21 17:24, pirms 8 mēnešiem
nu a ko viņam citu darīt

  +2 [+] [-]

, 2023-09-21 17:43, pirms 8 mēnešiem
Smiltēnam šobrīd nav skaļu amatu. Varētu uzkandidēt.
Nu un vēl jau Jaunups paliek.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-21 17:46, pirms 8 mēnešiem
Gribētos redzēt vismaz vēl 2-3 kandidātus uz šo amatu

     [+] [-]

, 2023-09-21 17:55, pirms 8 mēnešiem
Gribētos, lai A-Burts kandidē uz šo amatu

  +1 [+] [-]

, 2023-09-21 17:55, pirms 8 mēnešiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: Gribētos redzēt vismaz vēl 2-3 kandidātus uz šo amatu
Kā izskatās? Vēl kāds nopietns kandidāts var parādīties?

  +6 [+] [-]

, 2023-09-21 18:01, pirms 8 mēnešiem
Un kāpēc nē?
Izlases dažādos čempionātos startē puslīdz veiksmīgi.
Vietējās aprindās skandālu nav.
Par finanšu problēmām skaļu traci netaisa.
Vizuāli simpātisks tēls,kurš pat negaršīgu coca-cola pudeles dzērienu piedāvā laulāltajai, jo ejam tomēr kopsolī ar tautu un dzeram no vienas peļķes.
Es par!!!

  -1 [+] [-]

, 2023-09-21 18:06, pirms 8 mēnešiem
hugaboss rakstīja: Un kāpēc nē?
Izlases dažādos čempionātos startē puslīdz veiksmīgi.
Vietējās aprindās skandālu nav.
Par finanšu problēmām skaļu traci netaisa.
Vizuāli simpātisks tēls,kurš pat negaršīgu coca-cola pudeles dzērienu piedāvā laulāltajai, jo ejam tomēr kopsolī ar tautu un dzeram no vienas peļķes.
Es par!!!
Kāda no mūsu jaunatnes izlasēm šajā vasarā nospēlēja ļoti labi -es teiktu ka nē.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-21 18:09, pirms 8 mēnešiem
A ko reāli tie prezidenti vispār dara? Hoķī prezis skaitās Kalvītis, visur rēgojas Koziols, basī tas pats ar Vējoni un Ciprusu.

  +3 [+] [-]

, 2023-09-21 18:09, pirms 8 mēnešiem
hugaboss rakstīja: Un kāpēc nē?
Izlases dažādos čempionātos startē puslīdz veiksmīgi.
Vietējās aprindās skandālu nav.
Par finanšu problēmām skaļu traci netaisa.
Vizuāli simpātisks tēls,kurš pat negaršīgu coca-cola pudeles dzērienu piedāvā laulāltajai, jo ejam tomēr kopsolī ar tautu un dzeram no vienas peļķes.
Es par!!!
Ko nozīmē puslīdz veiksmīgi?
Viena U izlase vinēja B divīziju un Meitenes, kuras jauniešu sistēmā mums vienmēr bijušas labas vinēja 2 vietu, pārējās diezgan skumjšs skats. Lielā izlase šogad nospēlēja, bet ja nākamajā tfu tfu būs lūziens, ko tad?
LBL sistēmā 4 gadi nīkuļošana.
Pa lielam nav nekas būtisks izdarīts un nav nekas sačakarēts.
Bet nu pieļauju, ka šī labākā opcija.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-21 18:19, pirms 8 mēnešiem
Kā dzirdēju liela šmuce ar sadomājošiem FIBA tiesnesīšiem ,kuri ejot pret parastajiem tiesnešiem,visu gribot sev ,negausībai jau robežu nav to visi zinam . Interesanti kā tas haoss beigsies ,jo tas nav normāli.!?
Tomēr uzskatu Vējoni par labāko kandidātu ,kaut vēl neviens cits nav parādijies pie horizonta ,Anete nekanditē un neblamējies....

  +2 [+] [-]

, 2023-09-21 18:24, pirms 8 mēnešiem
Labāk jau nebūs, lai tik strādā. Halle tomēr tieši ar šo sasaukumu tika izbīdīta, skatīsimies, kā veiksies ar nobeigšanu! Lai izdodas, ierausim!

  +1 [+] [-]

, 2023-09-21 18:26, pirms 8 mēnešiem
norden rakstīja: Tomēr uzskatu Vējoni par labāko kandidātu ,kaut vēl neviens cits nav parādijies pie horizonta ,Anete nekanditē un neblamējies....
Tas tak bija Jaunups ar Anetes seju. Ko nu grūdīs glumais, tādā nu sejā ģērbsies. Olšteinu, varbūt pašu Janku vilks laukā no azotes? A varbūt šoreiz izlaidīs, jo cerību uzvarēt jau nemaz nav, ja nepiesolīs biedriem EC25 sapelnītos miljonus izdalīt (un es nemaz nebrīnītos).

  +1 [+] [-]

, 2023-09-21 19:07, pirms 8 mēnešiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tas tak bija Jaunups ar Anetes seju. Ko nu grūdīs glumais, tādā nu sejā ģērbsies. Olšteinu, varbūt pašu Janku vilks laukā no azotes? A varbūt šoreiz izlaidīs, jo cerību uzvarēt jau nemaz nav, ja nepiesolīs biedriem EC25 sapelnītos miljonus izdalīt (un es nemaz nebrīnītos).
Nu,ja jaunpups tiek minēts...tad lai paliek Vējonis!

  +1 [+] [-]

, 2023-09-21 19:30, pirms 8 mēnešiem
coffijs rakstīja: Kāda no mūsu jaunatnes izlasēm šajā vasarā nospēlēja ļoti labi -es teiktu ka nē.
jauniešus ir jāaudzina no bērna kājas, neviens par Durantu nepārvētīsies pāris gadu laikā.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-21 19:31, pirms 8 mēnešiem
Dārzenis atkal uz pāris gadiem... ko viņš ir izdarījis ko kāds cits nevarētu viņa amatā?!

  +1 [+] [-]

, 2023-09-21 20:05, pirms 8 mēnešiem
wow wow rakstīja: Dārzenis atkal uz pāris gadiem... ko viņš ir izdarījis ko kāds cits nevarētu viņa amatā?!
Labi ir tas, ka viņš mazliet māk runāt - nevis kā Voins vai exprezis Bērziņš, kā arī nemācas virsū visādi rēgi par piesaisti kādiem klubiem (kas, diezgan iespējams, noraka Aneti).

Bet citādi, protams gribētos kādu atraktīvāku vai basītim tuvāku tēlu, bet nejūtos pārāk optimistisks par to. Bijušie LBL direktori (kas tur bija, Jahovičs, Blūms, Janičenoks?) pārsvarā piesaistīti Vefam, Šnepam diez vai šis ir vajadzīgs, kas mums vēl no basketbola vides paliek, hm hm hmmm.

  +7 [+] [-]

, 2023-09-21 20:17, pirms 8 mēnešiem
Raimondam ir viena ļoti laba īpašība - viņš nav slikts !

  -3 [+] [-]

, 2023-09-21 20:19, pirms 8 mēnešiem
Labāk jau nē. Vispār paskatoties uz LBS darbu, tad rodas daudz jautājumi, ko tur Vējonis vispār dara, jo lielāko darba nastu iznesa Cipruss ar Janičenoku.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-21 20:25, pirms 8 mēnešiem
Ir vēl 2 varianti - Kambala un Blūms😂

  -3 [+] [-]

, 2023-09-21 20:29, pirms 8 mēnešiem
Kurbis rakstīja: Ir vēl 2 varianti - Kambala un Blūms😂
Blūmam vismaz ir respekts ārzemēs

  -1 [+] [-]

, 2023-09-21 20:32, pirms 8 mēnešiem
Kāpēc Vējonis Latvijā ir tik ļoti respektēts, ka var ieņemt šādus amatus ? Ko viņš ir izdarījis ? Tikai tāpēc, ka bija valsts prezidents un ko viņš paveica ? Viena frāze "Laikam nosākuma jāierauj" un dzērāju tauta ciena uzreiz tevi.

  -2 [+] [-]

, 2023-09-21 20:35, pirms 8 mēnešiem
Tikai tāpēc, ka es spēlēju NBA es varu tagad visu dzīvi ieņemt prezidenta amatu gribēt teikt ? Protams, kam man vajag prezidenta troni, es jau esmu karalis !

  +1 [+] [-]

, 2023-09-21 21:11, pirms 8 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: Labāk jau nē. Vispār paskatoties uz LBS darbu, tad rodas daudz jautājumi, ko tur Vējonis vispār dara, jo lielāko darba nastu iznesa Cipruss ar Janičenoku.
Kopumā viņam nekas arī nav jādara, vienmēr visa nasta LBS ir uz generāl sekretāru, jeb šobrīd Ciprusu. Vējoņa labums ir nebārstīties ar apgalvojumiem un ļaut strādāt citiem. Kopumā LBS kopš tā laika ir ieguvis svaigas asinis - Ciprus, Janičēnoks - abi kuri iepriekšējās vēlēšanās rāvās strādāt un ko attīstīt, tagad var strādāt un piepildīt savas idejas. Svarīgi ir viņiem to ļaut nevis raustīt aiz aukliņām.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-21 21:14, pirms 8 mēnešiem
pinkainis rakstīja: Ko nozīmē puslīdz veiksmīgi?
Viena U izlase vinēja B divīziju un Meitenes, kuras jauniešu sistēmā mums vienmēr bijušas labas vinēja 2 vietu, pārējās diezgan skumjšs skats. Lielā izlase šogad nospēlēja, bet ja nākamajā tfu tfu būs lūziens, ko tad?
LBL sistēmā 4 gadi nīkuļošana.
Pa lielam nav nekas būtisks izdarīts un nav nekas sačakarēts.
Bet nu pieļauju, ka šī labākā opcija.
Kurš izaudzina jauniešus 4 gadu laikā? LBS nīkuļošana būtu ar jebkuru prezidentu - ziedojumu sistēmas maiņa + covid ierobežojumi (šie attiecās arī uz visām U izlasēm. Kā vari uzvarēt vienaudžus, ja esi vismaz gadu izlaidis no treniņprocesa).

  -3 [+] [-]

, 2023-09-21 21:17, pirms 8 mēnešiem
Robis rakstīja: Kurš izaudzina jauniešus 4 gadu laikā? LBS nīkuļošana būtu ar jebkuru prezidentu - ziedojumu sistēmas maiņa + covid ierobežojumi (šie attiecās arī uz visām U izlasēm. Kā vari uzvarēt vienaudžus, ja esi vismaz gadu izlaidis no treniņprocesa).
kovid absolūti nav attaisnojums, konkurentiem pat stingrāki ierobežojumi bija.

Jauniešu sistēma ir LBS problēma, ko nerisina un nerisinās, kaut vai tāpēc, ka negrib labākos laist uz lielākām skolām/klubiem

     [+] [-]

, 2023-09-21 21:23, pirms 8 mēnešiem
coffijs rakstīja: Kāda no mūsu jaunatnes izlasēm šajā vasarā nospēlēja ļoti labi -es teiktu ka nē.
Tā bija veterānu izlase kas PČ Klaipedā otro vietu dabuja?🤣🤣🤣

     [+] [-]

, 2023-09-21 21:26, pirms 8 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: kovid absolūti nav attaisnojums, konkurentiem pat stingrāki ierobežojumi bija.

Jauniešu sistēma ir LBS problēma, ko nerisina un nerisinās, kaut vai tāpēc, ka negrib labākos laist uz lielākām skolām/klubiem
Ko nozīmē negrib laist? Bērna ikdienu nosaka viņa vecāki nevis LBS funkcionāri. Tāpēc izklāsti sistēmu kā tas notiek - man nav info par šo.

     [+] [-]

, 2023-09-21 21:26, pirms 8 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: kovid absolūti nav attaisnojums, konkurentiem pat stingrāki ierobežojumi bija.

Jauniešu sistēma ir LBS problēma, ko nerisina un nerisinās, kaut vai tāpēc, ka negrib labākos laist uz lielākām skolām/klubiem
Nezinu kā citiem konkurentiem..bet leišiem puse no tā nebija kas mums.pilna Lietuva bij ar latviešu bernu komandam covid laika.
Vai nu tev leisi vairs nav konkurenti..vai nu atkal kankarina propagandu dzen😉

     [+] [-]

, 2023-09-21 21:28, pirms 8 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: kovid absolūti nav attaisnojums, konkurentiem pat stingrāki ierobežojumi bija.

Jauniešu sistēma ir LBS problēma, ko nerisina un nerisinās, kaut vai tāpēc, ka negrib labākos laist uz lielākām skolām/klubiem
Par jaunatnes sistemu-nestrīdēšos laba vai slikta bet pārējie sportz veidi Latvijā var apskaust Latvijas basketbola jaunatnes sistēmu.
Ne hoķis ne futene pat tuvumā basim nestāv

  -2 [+] [-]

, 2023-09-21 21:51, pirms 8 mēnešiem
55555555 rakstīja: Par jaunatnes sistemu-nestrīdēšos laba vai slikta bet pārējie sportz veidi Latvijā var apskaust Latvijas basketbola jaunatnes sistēmu.
Ne hoķis ne futene pat tuvumā basim nestāv
Futenē ir laba jauniešu sistēma. Labus kadrus retu reizi tur ilgi vienā grupā. Man zināmu kadru, ātri pielika pie vecākiem puikām, pāris gadus attīštīja un pats treneris izkārtoja, ka klubs pa taisno sev paņem, tagad jau virslīgā spēlē
1 2 46 komentāri