Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LU papildinās ar ventspilnieku Grīnbergu

LU papildinās ar ventspilnieku Grīnbergu
Artūrs Grīnbergs
Foto: www.fibaeurope.com

"Aldaris" Latvijas basketbola līgas (LBL) komanda "Latvijas Universitāte" šodien pavēstījusi, ka komanda papildinājusies ar 19 gadus veco ventspilnieku Artūru Grīnbergu.

LU basketbola komanda gatavošanos jaunajai sezonai uzsāka jau 3. augustā un šonedēļ aizvada tradicionālo pirmssezonas treniņnometni Mālpilī. Kopā ar komandu ir arī Artūrs Grīnbergs, kur iepriekš pārstāvējis BK ''Ventspils'' sistēmas komandu "Ventspils Augstskola", tiesa, īstās studiju gaitas uzsākot vien šogad.

19 gadus vecais aizsargs ir ventspilnieks, tādēļ līdzšinējās basketbolista gaitas galvenokārt aizvadītas tieši šajā Kurzemes pilsētā. Aizvadīto 3 sezonu laikā Artūrs startēja LBL 2. divīzijas čempionātā, pārstāvot ''Ventspils Augstskolu'', kļūstot par vienu no komandas līderiem. Spilgtākā sezona bija aizvadītā, kad spēlētājs izcēlās ar ievērojamu spēles laiku (vidēji 30 minūtes spēlē) un arī labiem statistikas rādītājiem - vidēji 14 punkti, 6,8 atlēkušās bumbas un 4,9 rezultatīvas piespēles.

Grīnbergs savulaik jau ir spēlējis LBL 1. divīzijā. 2013. - 2014. gada sezonā basketbolists pārstāvēja "LMT Basketbola Akadēmiju" un laukumā izgāja 14 mačos, vidēji katrā spēlē gūstot 6,2 punktus, izcīnot divas atlēkušās bumbas un atdodot 0,9 rezultatīvas piespēles.

Pats basketbolists atzinis, ka bija izvērtējis iespēju doties mācīties arī uz ASV. "Jau labu laiku atpakaļ biju nolēmis, ka bez izglītības nevaru un bez basketbola arī neiztikšu, tāpēc zināju, ka gribu abus apvienot. Uzdevums grūts, bet nav nesavienojams. Skats bija uz otrpus okeānu. Bija dažādas iespējas un piedāvājumi. Nāca piedāvājums arī no LU komandas galvenā trenera, ka labprāt redzētu mani nākamgad sastāvā. Tā nu ar ģimeni kopīgi izlēmu, ka labāk būs, ja palikšu tepat Latvijā un būšu tuvāk mājām."

Izmantotie resursi:
Basketbola komanda LATVIJAS UNIVERSITĀTE -...