Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepāja/Triobet" izslēdz "Baronu/LDz" un iekļūst LBL pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Liepāja/Triobet" izslēdz "Baronu/LDz" un iekļūst LBL pusfinālā
Lauris Blaus
Foto: Ģirts Gertsons

Šodien Aldaris Latvijas Basketbola līgā (LBL) noskaidrojās pirmais pusfināla pāris. Ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē starp "Liepājas/Triobet" un "Barons/LDz" komandām stabilu sniegumu savā laukumā demonstrēja liepājnieki, svinot uzvaru ar rezultātu 80:60 un triumfējot sērijā ar 3-0. Līdz ar to LBL pusfinālā "Liepāja/Triobet" cīnīsies pret "VEF Rīga".

Sērijas pirmajā mačā Liepājā laukuma saimnieki spēlēja ļoti labi aizsardzībā, spējot salauzt "Baronu/LDz" un izcīnīt uzvaru ar rezultātu 65:47. Spēle Mārupē jau bija daudz aizraujošāka, un var teikt, ka rīdzinieki pēdējās minūtēs izlaida uzvaru no rokām, izšķirošo metienu realizējot Andriusam Mažutim (67:64). Līdz ar to "Barons/LDz" nonāca bezdibeņa malā, jo katrs nākamais zaudējums šajā sērijā nozīmēja sezonas beigas. Lai to pagarinātu, šodien Liepājā bija nepieciešama uzvara, kamēr liepājnieki bija gatavi savā laukumā noslēgt šo sēriju un sākt gatavoties "VEF Rīga" pārbaudījumam pusfinālā.

Spēles ievadā viesus uz priekšu vilka Armands Ošiņš, bet pēc tam iniciatīvu nesekmīgi uzņēmās Mateo Kedžo. Tikmēr "Liepāja/Triobet" basketbolisti izmantoja katru mazāko pretinieku kļūdu aizsardzībā, piecās minūtēs izvirzoties vadībā ar 12:6. Lai arī nākamos četrus punktus guva "Barons/LDz", Toms Leimanis spēja realizēt tālmetienu, saglabājot savai komandai nelielu pārsvaru. Dmitro Gļebovs atkal spēja samazināt rezultāta starpību, bet ceturtdaļas izskaņā labāki bija liepājnieki - 22:15.

Otrā ceturtdaļa sākās ar Armanda Ošiņa un Pavlo Burenko precīzajiem metieniem, samazinot rezultāta starpību līdz diviem punktiem. Turpinājums "Baronam/LDz" nebūt nebija tik sekmīgs. "Liepāja/Triobet" basketbolisti ar ātrām pārejām uzbrukumā tika pie viegliem brīviem metieniem, nostiprinot savu dominanci laukumā (28:20). Rīdzinieku glābējs bija Kedžo, kurš vienatnē veica 6:0 izrāvienu pēc veiksmīgas spēles ar muguru pret grozu. Ja viesi uzbrukumā izcēlās epizodiski, tad laukuma saimnieku spēle bija daudz stabilāka, kas ļāva uzvarēt pirmo puslaiku ar rezultātu 44:33.

Pirmajā puslaikā iezīmējās Laura Blaua un Mateo Kedžo duelis, abiem gūstot pa 10 punktiem. Ja Kedžo nopietni palīdzēja Armands Ošiņš un Pavlo Burenko, tad Liepājas komandā visiem laukumā esošajiem basketbolistiem bija sava loma, kas deva vēlamo rezultātu.

Otro periodu sekmīgi sāka laukuma saimnieki, saglabājot pirmajā puslaikā iekrāto pārsvaru. Vēl viens trieciens viesiem bija viena no šīs spēles līderiem, Armanda Ošiņa, ceturtā piezīme. Komandas nespēja rādīt tik rezultatīvu sniegumu kā pirmajā puslaikā, kas īpašas bažas neradīja Liepājas komandai. Situācija mainījās trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām, kad "Barons/LDz" spēlētāji bija samazinājuši rezultāta starpību līdz sešiem punktiem (49:43). Ja trešajā ceturtdaļā komandām ar rezultativitāti nesekmējās, tad izšķirošajā, ceturtajā ceturtdaļā uzbrukumā pamodās "Liepāja/Triobet", kas bija izšķiroši. Liepājnieki nepilnās piecās minūtēs veica 18:5 izrāvienu, liekot Liepājas komandu priekšlaicīgi pasludināt par uzvarētāju šajā mačā un sērijā. Pēdējās minūtēs viesi spēlēja pavirši, kamēr "Liepāja/Triobet" varēja sūtīt laukumā rezervistus un viegli novest spēli līdz beigām. Mačs noslēdzās ar rezultātu 80:60, bet sērijā "Liepāja/Triobet" uzvarēja ar 3-0.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Lauris Blaus, 13 punkti Marekam Jurevičum, bet pa 11 punktiem Toma Leimaņa un Edgara Želoņa kontā. "Barons/LDz" labā attiecīgi 16 un 15 punktus guva Armands Ošiņš un Mateo Kedžo.

Aldaris LBL, ceturtdaļfināla 3. spēle, 21. aprīlis

"Liepāja/Triobet" - "Barons/LDz" 80:60 (22:15, 22:18, 9:11, 27:16)
"Liepāja/Triobet": Blaus 19 (8 ab), Jurevičus 13, Leimanis 11, Zeļonis 11, Mažutis 9, J.Antrops 4 (6 ab), Helmanis 4, Jahovičs 4, Miglinieks 3, Džonsons 2, Krastiņš, Šukteris.
"Barons/LDz": Ošiņš 16, Kedžo 15 (6 ab), Burenko 11, Gļebovs 8, Kambala 3, Zonne 3, Rozītis 2, Rudmiezis 2, Epners, Cipruss, Mizis.