Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Turība" un "Barons" trešo reizi tiksies ar "Lauvām" un "LU"

Edijs Cīrulis
Edijs Cīrulis

"Turība" un "Barons" trešo reizi tiksies ar "Lauvām" un "LU"
Agris Galvanovskis ar "Lauvām" mēģinās nostiprināties otrajā vietā
Foto: Renārs Buivids

Šodien Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā divīzijā norisināsies divas spēles. Pirmajā mačā plkst. 18.30 "Turība" savā laukumā uzņems "Liepājas Lauvas", savukārt "Latvijas Universitāte" plkst. 19.30 viesos tiksies ar basketbola klubu "Barons".

"Turība" gaida ciemos liepājniekus

BA "Turība" pēdējās sešās spēlēs nācies samierināties ar zaudējumiem, vienu no tiem piedzīvojot vēl pavisam nesen, kad 19.janvārī komanda ar 71:82 piekāpās "VEF Juniors". Pirms tam ar zaudējumiem atzīti "Barona", "LU", "Valmieras" un "Ventspils" pārākumi. Savukārt pirmo zaudējumu šajā sērijā "Turība" cieta 8.decembra vakarā tieši pret "Liepājas Lauvām". Arī "Liepājas Lauvas" pēdējos mačos nācies samierināties ar zaudējumu rūgtumu, taču krietni īsākā sērijā. Pēdējās divās spēlēs nācies piekāpties "Ventspils" un "VEF Juniors" vienībām.

Abas komandas šajā sezonā ir tikušās jau divas reizes un abās uzvaras laurus plūkusi "Liepājas Lauvu" komanda. Pirmajā tikšanās reizē 24.novembrī Iecavā "Lauvas" svinēja uzvaru ar 71:56. Eštons Mičels lauvu rindās guva 16 punktus, 14 punkti Jevgēnijam Kosuškinam, Mārtiņš Kravčenko un Jurijs Aleksejevs guva pa 11 punktiem. Tobrīd vēl liepājnieku rindās bija atrodams Mareka Jureviča un Klāva Ansona vārds, kuri "Lauvu" rindas ir pametuši. "Turībai" šajā zaudējumā 19 punkti Jānim Antropam, bet Arnis Servuts guva 10 punktus.

Arī otrajā spēlē, 8.decembrī Liepājā, ar zaudējumu nācās samietināties "Turības" spēlētājiem, šoreiz kapitulējot ar 66:98. Mārtiņš Kravčenko kaldināja mājinieku uzvaru ar 18 punktiem, 17 punkti un 11 atlēkušās bumbas Jurijam Aleksejevam, 16 punktus pievienoja Raimonds Vaikulis. Zaudētājiem tikai Mārtiņš Motivāns spēja pārsniegt desmit gūto punktu robežu, viņam 23 punkti. Gluži tā pat kā pirmajā spēlē, "Liepājas Lauvu" rindas pametis amerikāņu uzbrucējs Našids Bērds, taču vietā uz pārbaudes laiku paņemts cits amerikānis Pīrss Kaldvels. Tāpat komandas rindas papildinājuši no Ventspils pārnākušie Mārtiņš Meiers un Dāvis Lejasmeiers.

"Liepājas Lauvas" ar bilanci 10 - 4 šobrīd turnīra tabulā ieņem otro vietu, kamēr "Turība" ar 3 - 12 atrodas pirmspēdējā, septītajā, vietā.

"Barons" tiksies ar LU studentiem

Otrā šīs dienas spēlē "Barons" uzņems "Latvijas Universitātes" vienību. "Baronam" pēdējās trīs cīņas izdevies noslēgt ar uzvarām pret "Zemgali", "Valmieru" un "Turību". "LU" pēdējā spēlē izdevies pārspēt "Valmieras" klubu, kas bija studentu otrais panākums šajā sezonā, pirms tam vēl tikusi pārspēta "Turība". Pārējos 12 mačos piedzīvoti zaudējumi, tai skaitā divas reizes arī "Baronam".

23.oktobrī baroni savā laukumā Saulkrastos spēja izcīnīt uzvaru ar 95:70. 24 punktus mājiniekiem guva vēl tobrīd komandā spēlējošais Dāvis Bertāns, Agnim Čavaram 22 punkti un 10 bumbas zem groziem, bet ar 19 punktu guvumu izcēlās Artjoms Butjankovs. Krists Pīternieks un Einārs Tukišs "LU" rindās guva attiecīgi pa 14 un 11 punktiem.

Otrā spēlē 21.novembrī "LU" savā laukumā spēja izrādīt jau daudz lielāku pretestību, tomēr nācās ciest zaudējumu ar 63:75. Mārtiņa Skirmanta kontā šajā vakarā 22 punkti, bet "Barons" jaunieguvums Korijs Dominiks Lovs debitēja ar 20 punktiem. Harijs Rubenis un Krists Pīternieks ar 14 un 11 gūtiem punktiem bija studentu rezultatīvākie spēlētāji.

Kopš pēdējās tikšanās reizes "Baronu" rindas ir pametis Elvis Saulītis un Korijs Dominiks Lovs, bet vietā nākuši "VEF" izbrāķētais Dereks Viljamss, kā arī Ivars Timermanis, kurš jau pagājušajā sezonā pārstāvēja šo komandu. Arī Uvja Helmaņa vietā, komandas galvenā trenera amatā, kopš abu klubu pēdējās tikšanās reizes stājies Edgars Teteris.

"Barons" ar astoņām uzvarām 15 spēlēs turnīrā ieņem ceturto pozīciju, bet "LU" atrodas pēdējā vietā ar divām uzvarām un 12 zaudējumiem.

     [+] [-]

, 2011-01-21 13:52, pirms 13 gadiem
Studenti pret varenajiem! Kurš kuru? Ceru uz Lauvām un LU! :-)

     [+] [-]

, 2011-01-21 16:38, pirms 13 gadiem
viennozīmīgi pret kaķiem. kaķu faniņi ar savu līmeni ir normāli nokaitinājuši, tādēļ ceru uz kaķu zāģiem sezonas turpinājumā un vispār kādēļ gan, lai Turība nepaņemtu tos iedomīgos liepājnieciņus?