Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Šķēle: "Motivācija ir katrā spēlē, bet superzvaigznes uzsit to augstāk"

Emils Ozerinskis

Šķēle: "Motivācija ir katrā spēlē, bet superzvaigznes uzsit to augstāk"
Aigars Šķēle. Foto: Jānis Lārmanis

Latviešu basketbolists Aigars Šķēle šosezon ir viens no Igaunijas čempionvienības Tallinas "Kalev/Cramo" vadošajiem basketbolistiem. Trešdien Valmierā Igaunijas čempionvienībai pret vietējo komandu viegli neklājās, taču Sportracents.com aicināja uz sarunu Šķēli, kura karjerā Valmieras pilsēta ierakstīta ar zelta burtiem un čempiona titulu.

Valmierā 27 gadus vecais latviešu aizsargs Aigars Šķēle aizvadīja savu rezultatīvāko spēli šīs sezonas "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgas turnīrā, sakrājot 20 punktus un palīdzot Roberta Štelmahera trenētajai komandai uzvarēt ar 87:80. Vietējā čempionātā basketbolists vidēji spēlē guvis 10,9 punktus, taču lielāka loma no Šķēles prasīta VTB līgā, kur latviešu aizsargam 13,2 punkti un 3,7 rezultatīvas piespēles vidēji mačā.

Ienākot Valmieras hallē, ir kaut kādas īpašākas sajūtas vai tas 2016. gads jau palicis tālākā pagātnē?
Protams, ir forši. Man patīk Valmiera kā pilsēta un Valmieras zāle. Šeit spēlēt vienmēr ir īpašas sajūtas.

Tas, ka čempionu gada bildes vēl aizvien stāv pie sienas, atgādina par to sezonu.
Jā, ejot pa koridoru, vienmēr var redzēt tās foršās emocijas. Nezinu vai kādreiz vēl tādas būs, jo tas bija tiešām īpašs gads. Ir patīkami.

Togad spēlējāt kopā ar brāli. Kā ir tagad Igaunijā? Vēl aizvien esi Armanda jaunākais brālis vai fanu acīs izdevies nopelnīt savu vārdu?
Grūti spriest, jo nezinu ko fani savās galvās domā. Taču vēl jo projām atceras brāli, jo viņš tajos gados ļoti labi spēlēja. Viņš Tallinā bija ļoti populārs. Nezinu kā viņi uz to skatās, bet pašiem labi iet un pats arī normāli spēlēju.

Atbraucāt no Maskavas pēc -37 no "Himki". Pirms spēles likās, ka brauksiet pāri un izgāzīsiet dusmas. Kādēļ spēle tomēr izvērtās tik ļoti līdzīga?
Cik esmu redzējis pēdējās spēles, "Valmiera" spēlē ar lielu pārliecību un viņiem spēle iet. Visi zin savas lomas un viņiem spēle izdodas. Arī šodien aizgājām nedaudz priekšā un uzreiz atslābām. Valmierieši par to sodīja. Redzējām kā tas notika Liepājā un kā ar "Jūrmalu" viņi spēlēja. Mēs tam it kā bijām gatavi. Varbūt igauņi to tik labi nezin, bet es to zināju un treneri to zināja. Spēle bija kā bija un, protams, neviens nav apmierināts. Tagad priekšā spēle ar CSKA un tajā jāliek iekšā visa enerģija.

Noteikti, ka vairāk vērības skautingā un gatavojoties pievēršat tomēr tām Krievijas komandām. Godīgi, cik daudz pirms spēles paskatījāties Valmieras komandas spēli?
Nē nu sanāca arī viņus paskautot. Izgājām cauri "Valmieras" kombinācijām. Bija arī video skautings. Varbūt, motivācija zemapziņā ir bišķiņ savādāka. Katru spēli gribās iet un spēlēt ar maksimumu, bet kad pretī nāk krievu un amerikāņu superzvaigznes, tad to motivāciju uzsit augstāk. Tā kā mums Latvijas komandas sagādā diezgan lielas problēmas. Pret Igaunijas komandām, par laimi, samērā vieglas spēles bijušas. Ar Latvijas komandām iet grūti. "Jūrmalai" un "Ogrei" zaudējām, ar "Valmieru" ļoti līdzīga spēle. Turpmāk jāsagatavojas labāk uz šīm spēlēm.

Kā Tallinā jūties? Esi kā vietējais vai tomēr vairāk leģionāru pulciņā?
Es jūtos kā vietējais. Komandā tomēr ir divi latviešu treneri. Esam tik tuvu mājām, Latvija tepat blakus. Igauņi ir baigi foršie džeki, tā kā nav vispār nekādu problēmu. Jūtos kā vietējais.

Igauniski arī kaut ko vairāk par tere māki?
(Smejas) Tere! Aitäh! Üks kaks... Tas arī viss. Nav sanācis vairāk pamācīties.

Komandā ļoti liela viesspēlētāju mainība. Vai pašiem arī sanāk likt klāt pie taktiskajiem zīmējumiem vai visu laiku jānodarbojas ar jaunu spēlētāju iespēlēšanu sadarbībās?
Tā šobrīd ir mūsu lielākā problēma. Cik skaitu nu jau sestais septītais lielais centrs ir atbraucis. Katru reizi kā viņi atbrauc ir no jauna jāmācās vecās kombinācijas. Treniņi līdz ar to ir savādāki, jo jāiet cauri tām kombinācijām. Paiet laiks kamēr viņi iespēlējās. Tagad atkal pirms divām dienām atbrauca jauni leģionāri. Viņiem, protams, jāspēlē, lai adaptētos komandā. Taču tas spēli pamaina. It kā sīkumi, bet tas diezgan ietekmē sniegumu laukumā.