Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kurzemnieku ceturtajā duelī "Ventspils" uzņems "Liepāju"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kurzemnieku ceturtajā duelī "Ventspils" uzņems "Liepāju"
Renārs Birkāns cīņā pret Kristapu Medisu. Foto: Ģirts Gertsons

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgā šodien paredzētas divas spēles. Vienā no tām, kas ritēs retro noskaņās, uz uzvaru takas centīsies atgriezties "Ventspils" un "Liepāja". Otra spēle risināsies Rakverē, kur "Tarvas" ar Kristapu Gludīti priekšgalā centīsies pārsteigt Robertu Štelmaheru, Jāni Kaufmani un Tallinas "Kalev/Cramo".

Šovakar Ventspilī risināsies šīs sezonas ceturtais Kurzemes komandu duelis starp "Ventspili" un "Liepāju". Abām komandām pagājušajā nedēļā pārtrūka divu uzvaru sērija, bet īpaši sāpīgi tas bija ventspilniekiem, kuri izbraukumā ar 76:88 piekāpās "Latvijas Universitātei". Lielisku spēli aizvadīja Anrijs Miška un Kārlis Žunda, kamēr ventspilnieku rindās lielāko smagumu uz saviem pleciem iznesa Māris Gulbis un Kriss Kofijs, ar ko gan bija par maz. Tikmēr "Liepāja" savā laukumā nespēja tikt galā ar "VEF Rīga" viesspēlētājiem, Maiklu Kaizeru un Kailu Olmenu, kuri kopā guva 50 punktus, kamēr "Liepājas" labā 14 punktus guva un deviņas rezultatīvas piespēles atdeva Renārs Birkāns (74:85).

Abas komandas pēdējās spēles aizvadījušas pilnā sastāvā, "Ventspils" komandai atkal palīdzot Kameronam Randlam, bet "Liepājas" - Iļjam Gromovam. Šīs sezonas abu komandu savstarpējie dueļi nav likuši vilties. Lai arī pie trim uzvarām trīs spēlēs tikuši ventspilnieki, vienā uzvarēts ar 92:91, otrā ar 73:64, bet pēdējā savstarpējā spēle noslēdzās vien pēc pagarinājuma - 96:92. Tajā spēlē Kristaps Mediss ar trim soda metieniem pamatlaikā panāca neizšķirtu, bet Roberts Blumbergs nespēja izraut uzvaru "Liepājai". Pagarinājumā Mediss vēlreiz bija aukstasinīgs no soda metiena līnijas, kas ļāva "Ventspilij" gūt panākumu. No turnīra tabulas viedokļa, daudz svarīgāka šī spēle ir "Ventspilij", kas sīvi cīnās ar "Ogri" par otro vietu, kamēr liepājnieki nav vēl atmetuši cerības veikt finiša spurtu un iesaistīties ar šīm divām komandām cīņā par vietu labāko trijniekā.

Jāpiezīmē, ka šī būs īpaša spēle arī tīri no vizuālā viedokļa, jo komandas dosies laukumā speciāli veidotās retro formās. Kura komanda uzvarēs kurzemnieku ceturtajā duelī, varēs vērot Best4Sport TV kanālā no plkst. 19:00.

Vēl viena spēle ar latviešu dalību risināsies Rakverē, kur vietējā "Tarvas" komanda, kuru pārstāv Kristaps Gludītis, uzņems Roberta Štelmahera trenēto un Jāņa Kaufmaņa pārstāvēto Tallinas "Kalev/Cramo". Tallinas komanda kopš februāra beigām kā Latvijas-Igaunijas, tā VTB līgā piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu, kamēr "Tarvas" pēdējā laikā nav tik labi veicies. Abas komandas šosezon vienīgo reizi tikās 28. oktobrī, kad "Kalev/Cramo" savā laukumā izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 100:74. Čavons Luiss tajā spēlē guva 25 punktus, kamēr Jānis Kaufmanis atzīmējās ar astoņiem. "Tarvas" rindās 20 punkti Egerta Hallera rēķinā, bet 14 - Kristapa Gludīša. Kuram no latviešiem izdosies labāk nospēlēt, un, vai "Tarvas" spēs pārsteigt, varēs vērot plkst. 19:00 Delfi.ee video platformā.

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas līga

VLatvijaU-Z%IgaunijaU-Z%
1.VEF Rīga19-290.5Kalev/Cramo15-288.2
2.Ventspils13-765.0Pärnu Sadam17-673.9
3.Ogre13-861.9Avis Rapla12-1054.5
4.Liepāja10-1147.6Rakvere Tarvas10-1147.6
5.Valmiera Glass/ViA6-1627.3TalTech9-1145.0
6.Latvijas Universitāte3-2013.0Tartu Ülikool8-1534.8
7.---Kalev/TLÜ3-1913.6