Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LU pārtrauc sešu zaudējumu sēriju un nosūta "Valmieru" uz pēdējo vietu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

LU pārtrauc sešu zaudējumu sēriju un nosūta "Valmieru" uz pēdējo vietu
Edvards Mežulis. Foto: Sandijs Leicis|LU basketbols

''Pafbet'' Latvijas-Igaunijas basketbola līgā ceturto uzvaru, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju, svinēja ''Latvijas Universitāte'', kas savā laukumā uzveica ''Valmiera Glass ViA'' ar 68:60.

• ''Latvijas Universitāte'' izcīnīja ceturto uzvaru aizvadītajās desmit spēlēs šajā sezonā, mājās spēles izskaņā sakaujot ''Valmiera Glass ViA'' ar 68:60 (16:13, 9:17, 24:18, 19:12).

• LU, kas pārtrauca sešu zaudējumu sēriju, ar četrām uzvarām ieņem devīto vietu, bet valmierieši piedzīvoja septīto neveiksmi iepriekšējās astoņās spēlēs un turnīra tabulā noslīdēja uz pēdējo, 12. vietu apvienotajā čempionātā.

• Rezultatīvāko maču sezonā aizvadīja ''Latvijas Universitātes'' kapteinis Alberts Putāns, kura rēķinā 15 punkti, piecas atlēkušās bumbas un tikpat piespēles. Ar 14 punktiem viņam piebalsoja Eduards Avotiņš un Edvards Mežulis. Komandas rezultatīvākajam vīram Dāvidam Vīksnem seši punkti un 12 bumbas zem groziem.

• ''Valmiera Glass ViA'' komandā 16 punkti Ingum Jakovičam, savukārt pa 12 punktiem sakrāja Ervīns Jonāts un Viktors Iļjins.

Vidzemes Eifelis Viktoris Iļjins šajā mačā bloķēja piecus metienus, uzstādot sezonas rekordu un pārspējot Denisu Krestiņinu no ''Ventspils'' un Iļju Gromovu no VEF, kuri iepriekš pa četrām reizēm mačā bija bloķējuši pretiniekus.

''Latvijas Universitāte'' - ''Valmiera Glass ViA'' 68:60 (16:13, 9:17, 24:18, 19:12)

LU: Putāns 15 (5 rp), Mežulis 14 (7 ab), E. Avotiņš 14 (3 bm), Vitoļskis 11, Vīksne 6 (12 ab, 2 pb), R. Avotiņš 4, Kampuss 4, Strautiņš (2 pb), Lucis, Vārna; Čavars.
Valmiera: Jakovičs 16 (4 rp), Iļjins 12 (8 ab, 5 bm), Jonāts 12, Apsītis 11, (4 rp), J. Kaufmanis 5, Klārks 2, Engers 2, E. Kaufmanis.

Sākumsastāvi:

LU: Vitoļskis, Putāns, E. Avotiņš, Vīksne, Mežulis
Valmiera: Kaufmanis, Klārks, Apsītis, Jonāts, Iļjins

Spēli sekmīgāk iesāka viesi no Valmieras, kas guva sešus no astoņiem mača pirmajiem punktiem. Pēc sekmīgā Edmunda Valeiko padoto sākuma sekoja atbildes trieciens no mājiniekiem - LU vairākkārt sekmīgi nostrādāja aizsardzībā, bet uzbrukumā realizēja savas iespējas no 2:6 panākot 15:8.

Rīdzinieku izrāvienu apturēja Ervīna Jonāta trejacis, bet atlikušais ceturtdaļas laiks aizritēja ļoti mazrezultatīvi. Noslēdzošajās 180 sekundēs Dāvids Vīksne trāpīja vienu soda metienu, bet Ingus Jakovičs atbildēja ar diviem precīziem brīvmetieniem, ceturtdaļai noslēdzoties ar ''Latvijas Universitātes'' basketbolistu trīs punktu vadību - 16:13.

Otrās ceturtdaļas pirmā puse aizritēja līdzvērtīgā spēlē. Komandas grozam uzbruka ar vāju precizitāti, rezultātam augot lēni. Pirmā puslaika galotnē Viktors Iļjins divreiz trieca bumbu grozā un trāpīja divus soda metienus, dodot lielāko vadību valmieriešiem kopš spēles ievada. Puslaika pēdējā uzbrukumā Jāņa Kaufmaņa precīzs pustālais līdz ar ceturtdaļas beigu signālu panāca plus pieci ''Valmiera Glass ViA'' - 25:30.

Trešās ceturtdaļas sākumā Ričarda Vitoļska un komandas kapteiņa Alberta Putāna rezultativitāte ļāva ''Latvijas Universitātei'' atspēlēt piecu punktu deficītu un pārņemt vadības grožus. Ceturkšņa vidū Ingus Jakovičs divu uzbrukumu summā izprovocēja piecus soda metienus, trāpot trīs no tiem, bet nākamajā viesu ofensīvā Kārlis Apsītis ar precīzu trejaci komandas nostādīja tādā pat atstatumā, kāds bija pēc spēlētām 20 minūtēm.

Spēles trešā nogriežņa izskaņā Gunta Endzela trenētā komanda veica 12:3 izrāvienu, iegūstot pat četru punktu pārsvaru. Iekarsušos laukuma saimniekus apslāpēja Dariusa Klārka sodiņi un Ingus Jakoviča tālmetiens.

Noslēdzošā desmitminūte startēja ar vairākām abu komandu neveiksmēm metienos no spēles, ko pēc spēlētām simts sekundēm pārtrauca Kārļa Apsīša trīspunktnieks pēc izskrējiena. LU atbildi parādā nepalika, Edvardam Mežulim no groza apakšas atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Divas valmieriešu kļūdas mirkli vēlāk ļāva LU tikt pie ātrajiem pretuzbrukumiem, ko Gustavs Kampuss un Alberts Putāns pārvērta četros punktos un tikpat lielā pārsvarā uz tablo.

''Valmiera Glass ViA'' vairākas aizsardzības pēc kārtas apturēja pretiniekus un uzbrukumā realizēja sarežģītus metienus, veicot savu septiņu bezatbildes punktu gājienu un atgūstot pārsvaru. Eduarda Avotiņa 2+1 gājiens panāca neizšķirtu, bet, sākoties noslēdzošajām divām minūtēm, Kārlis Apsītis ar sarežģītu pustālo metienu atlēcienā deva divu punktu pārsvaru viesiem.

Pēc Edvarda Mežuļa neprecīzā soda metiena veiklākais cīņā par atlēkušo bumbu bija Dāvids Vīksne, nu jau priekšā izvirzot LU. Valmierieši atbildes gājienā bija neprecīzi, bet Mežulis ar pustālo metienu atnesa uzvaru mājiniekiem.

Latvijas-Igaunijas apvienotās līgas spēles šonedēļ

DatumsLaiksSpēleRez.Tiešraide
15.12.18:30Kalev - Tartu Ülikool73:81Delfi.ee
15.12.19:00Valmiera Glass/ViA - Kalev/Cramo59:92Sportacentrs.com TV
15.12.19:00Parnu Sadam - Tarvas105:74Delfi.ee
18.12.14:30Latvijas Universitāte - Valmiera Glass/ViA68:60Sportacentrs.com
18.12.17:00Liepāja - OgreSportacentrs.com TV
18.12.18:10VEF Rīga - VentspilsLTV7

Latvijā notiekošo LAT-EST basketbola līgas spēļu translācijas Sportacentrs.com televīzijas kanālā un interneta platformā notiek sadarbībā ar "Tet".

Turnīra tabula

VKomandaUZ%
1.Ventspils80100.0%
2.VEF Rīga11191.7%
3.Kalev/Cramo7187.5 %
4.Viimsi9281.8%
5.TalTech8466.7%
6.Ogre6460.0%
7.Avis Rapla5550.0%
8.Pärnu Sadam4640.0%
9.Latvijas Universitāte4640.0%
10.Tallinna Kalev3925.0%
11.Rakvere Tarvas31023.1%
12.Liepāja2722.2%
13.Tartu Ülikool2918.2%
14.Valmiera Glass/ViA21016.7%

  +1 [+] [-]

, 2021-12-18 16:24, pirms 3 gadiem
Vienkārši smieklīgi. Saucamos “profesionāļus” noliek pie vietas. Bye bye Valeiko

  +1 [+] [-]

, 2021-12-18 16:36, pirms 3 gadiem
Manuprāt, ir pēdējais brīdis uz nopietnu sarunu sanākt Valmieras kluba valdei. Un risinājumi prasās kardināli! Jo komandas sniegums ir vienkārši nožēlojams...

  +1 [+] [-]

, 2021-12-18 17:02, pirms 3 gadiem
Kapec Zeiles vietaa ir Valeiko? Valeiko laikam šobriid sacensas ar K.Valteru, kurs sasniegs briesmigakus rezultatus. A bija vel Meldera Nets sezona.

  +2 [+] [-]

, 2021-12-18 17:31, pirms 3 gadiem
Kurš Valeiko vietā būs?

     [+] [-]

, 2021-12-18 17:42, pirms 3 gadiem
bundža rakstīja: Kurš Valeiko vietā būs?
Mana skatijuma 3 varianti. 1. Zeile pats parnem galvena trenera posteni (GM amata atgriezot Miku Balodi) 2. Komandu parnem tikko no Ukrainas atbrivotais Arnis Vecvagars, kas iespéjams butu pat logiskák! 3. Iespeju dod kadam no Valeiko asistentiem O.Virsim vai Valmieras basketbola legendai Sandim Amolinam!

  +1 [+] [-]

, 2021-12-18 18:35, pirms 3 gadiem
Kāds sakars trenerim ja spēlētāji neko nevar izdarīt laukumā??? Pilnīgi visiem metienu procents ir drausmīgs . Jaunie parmizuzzzi jēgu un drebedami neko nevar izdarīt, savukārt ,, veterāniem ,, nekas nav jāpierāda. Cillaaa. Visur tiek noskrieti, fiziski netiek līdz. Lielakaa pauzē, vajadzetu pie Krikanova patrenēties. Savādāk viss tāds pašsaprotams un mājīgs liekas. Valmieras pro basitis, īstenībā ir diezgan nolaistā stāvoklī. Skatītāji aizvien mazāk un mazāk paliek. Par faniem īpaši vairs netiek domāts, atmosfēra sāk palikt lietišķāka.

  +2 [+] [-]

, 2021-12-18 18:57, pirms 3 gadiem
amurs.007 rakstīja: Kāds sakars trenerim ja spēlētāji neko nevar izdarīt laukumā??? Pilnīgi visiem metienu procents ir drausmīgs . Jaunie parmizuzzzi jēgu un drebedami neko nevar izdarīt, savukārt ,, veterāniem ,, nekas nav jāpierāda. Cillaaa. Visur tiek noskrieti, fiziski netiek līdz. Lielakaa pauzē, vajadzetu pie Krikanova patrenēties. Savādāk viss tāds pašsaprotams un mājīgs liekas. Valmieras pro basitis, īstenībā ir diezgan nolaistā stāvoklī. Skatītāji aizvien mazāk un mazāk paliek. Par faniem īpaši vairs netiek domāts, atmosfēra sāk palikt lietišķāka.
Domāju, ka Valmieras profesionālajai veču komandai treniņu apstākļi ir tuvu ideālajam. Tad nu jautājums - kāpēc nenāk ārā? Ja regulāri komanda - jebkurā sastāvā - puslīdz jēdzīgi nospēlē vien knapi pirmo puslaiku, bet otro, kā tas bija šodien (un tā ir teju katrā mačā), bezzobainā un jēlā uzbrukuma spēlē, kur dominē bumbas pārturēšana un fantastiskā kombene - palaižam no perimetra ķieģeli groza virzienā, nolej jebkura līmeņa pretiniekam, tad laikam vaina jāmeklē tajos, kuru algas darbs ir kaut ko iemācīt un motivēt spēlētājus. Kaut kā to nejūt. Ir tikai daži izņēmumi bijuši šosezon, kas tikai apstiprina likumsakarību.

     [+] [-]

, 2021-12-18 19:39, pirms 3 gadiem
wolmar rakstīja: Domāju, ka Valmieras profesionālajai veču komandai treniņu apstākļi ir tuvu ideālajam. Tad nu jautājums - kāpēc nenāk ārā? Ja regulāri komanda - jebkurā sastāvā - puslīdz jēdzīgi nospēlē vien knapi pirmo puslaiku, bet otro, kā tas bija šodien (un tā ir teju katrā mačā), bezzobainā un jēlā uzbrukuma spēlē, kur dominē bumbas pārturēšana un fantastiskā kombene - palaižam no perimetra ķieģeli groza virzienā, nolej jebkura līmeņa pretiniekam, tad laikam vaina jāmeklē tajos, kuru algas darbs ir kaut ko iemācīt un motivēt spēlētājus. Kaut kā to nejūt. Ir tikai daži izņēmumi bijuši šosezon, kas tikai apstiprina likumsakarību.
Es nekādā gadījumā neaizstāvu treneri, bet vēlreiz Uzsvēršu . Viņš pats laukumā neiet (ja nu Osi un Sanju pierunā). Vins nav vainīgs, ja 60% komandas ir lbl2 līmeņa spēlētāji un pārejie čilla atsit nummuru. Ja notiks kkadas lielas pārmaiņas, tad busu ļoti pārsteigts. Jo klubs, kuram ir ļoti ierobežots budžets, diezvai spēs samaksāt. Un kurš gan pēc tik drausmīga sezonas sākuma, spēs kko jēdzīgu citur atrast.. Ko darīt?? Nezinu. Vēl jau viss nav beidzies. Vēl vairāk ka pussezona priekšā. Jebkurai komandai būs kāpumi un kritumi. Varbūt, ka Valmiera sāk ar kritumu un tad ieskriesies. Skatoties bez sakāpinātām emocijām, viss tiešām ir tikai priekšā. Ja komanda pati nesalauzīs un turpinās strādāt, iespējams šis ir zemākais punkts no kura tagad jārāpjas laukā. Tas, ka tur ir materiāls, to nu nevar apstrīdēt, tikai pašiem jāatgūst pārliecība un jākārto galvas 🏀💪

     [+] [-]

, 2021-12-18 20:07, pirms 3 gadiem
amurs.007 rakstīja: Kāds sakars trenerim ja spēlētāji neko nevar izdarīt laukumā??? Pilnīgi visiem metienu procents ir drausmīgs . Jaunie parmizuzzzi jēgu un drebedami neko nevar izdarīt, savukārt ,, veterāniem ,, nekas nav jāpierāda. Cillaaa. Visur tiek noskrieti, fiziski netiek līdz. Lielakaa pauzē, vajadzetu pie Krikanova patrenēties. Savādāk viss tāds pašsaprotams un mājīgs liekas. Valmieras pro basitis, īstenībā ir diezgan nolaistā stāvoklī. Skatītāji aizvien mazāk un mazāk paliek. Par faniem īpaši vairs netiek domāts, atmosfēra sāk palikt lietišķāka.
Jaunie jau īpaši netiek laisti laukumā šozien arī Greitānam ,Saleniekam un Šķesterim 0 min tāpēc kad citās spēlēs tiek ir negatavi

     [+] [-]

, 2021-12-18 20:53, pirms 3 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Jaunie jau īpaši netiek laisti laukumā šozien arī Greitānam ,Saleniekam un Šķesterim 0 min tāpēc kad citās spēlēs tiek ir negatavi
Tieši tāpēc ir pārsteigums, ka pieredzējuši veči netiek galā ar puikām. Protams, LU ir ātrāki, bet kur tad paliek pieredze, "būda" un fiziskais spēks? Tie Valmieras komandā, kuriem ar saviem fiziskajiem dotumiem pienāktos burtiski šķaidīt visu, kas traucē ceļā uz grozu, 9 gadījumos no 10 izvēlas nevis caurgājienu ar drošu piezīmi pretiniekam, bet gan izrāda savu meistarību, no perimetra uzmetot ķieģelīti pa grozu... Tas besī visvairāk!