Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: RSU revanšējas "DSN/Sporta Bode"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

LBL2: RSU revanšējas "DSN/Sporta Bode"
Ivars Ikstens
Foto: Renārs Buivids

Šodien aizvadīta tikai viena Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas (LBL2) spēle, A grupas mačā "Rīgas Stradiņa universitātei" cīnoties ar "DSN/Sporta bode". Abām komandām šī bija otrā savstarpējā spēle, RSU savā laukumā gūstot revanšu ar rezultātu 67:47.

Ja RSU šī bija tikai trešā spēle sezonā, tad "DSN/Sporta Bode" basketbolisti bija aizvadījuši jau četrus mačus, no kuriem tieši pirmais bija pret šīs dienas pretiniekiem. Pirmajā tikšanās reizē "DSN/Sporta bode" apspēlēja pretiniekus ar 75:68, bet nu RSU bija iespēja revanšēties savā laukumā.

Spēles pirmās sešas minūtes aizritēja līdzīgā cīņā, bet tad izrāvienu veica RSU, izvirzoties vadībā ar 18:11. Otrās ceturtdaļas sākumā viesi samazināja rezultāta starpību līdz trīs punktiem, bet, pateicoties Ivara Ikstena un Kristapa Jurjāna rezultativitātei, sekoja jauns RSU izrāviens un +13 uz rezultāta tablo (33:20). Nākamo četru ar pusi minūšu laikā četrus punktus guva "DSN/Sporta Bode", ar to arī noslēdzot šo nerezultatīvo ceturtdaļu. Lielajā pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 33:23 RSU labā.

Trešajā ceturtdaļā RSU saglabāja otrajā ceturtdaļā uzņemto kursu, ļoti labi darbojoties aizsardzībā. Pusē ceturtdaļas tika zaudēti tikai seši punkti, rezultāta starpībai strauji tuvojoties 20 punktu atzīmei. Ceturtdaļas otrajā pusē viesi sasparojās, bet īpaši atspēlēties nespēja - 53:37. Ceturtajā ceturtdaļā RSU basketbolisti spēlēja pietiekami droši un pārliecinoši, kas ļāva tikt pie revanša ar rezultātu 67:47.

Uzvarētāju rindās ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Ivars Ikstens, bet 15 punkti un 12 atlēkušās bumbas Kristapa Jurjāna kontā. "DSN/Sporta Bode" labā deviņi punkti Ričardam Pinnem, bet pa astoņiem punktiem guva Madars Kokins, Kristers Zoriks un Mārcis Saulītis, kura rēķinā arī 10 atlēkušās bumbas.

LBL2 regulārā sezona, 18. oktobris

"Rīgas Stradiņa universitāte" - "DSN/Sporta Bode" 67:47 (20:15, 13:8, 20:14, 14:10)
"Rīgas Stradiņa universitāte": Ikstens 20, Jurjāns 15 (12 ab), Vilks 8, Kolbergs 8, Kravčuns 6, Benefelds 4, Kalējs 3, Opaļevs 2, Upesleja 1, Putniņš, Šapovalovs (7 ab), Eglītis.
"DSN/Sporta Bode": Pinne 9, Saulītis 8 (10 ab), Kokins 8, Zoriks 8, Gulāns 5, Vegners 3, Banga 2, Birkāns 2, Antoms 2 (8 ab), Dembskis, Barbejs, Ozoliņš.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība